Работа в болница като лекарски асистент

• 962
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, имам намерение да започна работа и учене като лекарски асистент има ли вариант да ми бъдат платени пари за обучението със договор за 5г?

# 1
  • София
Какво точно питаш, че не става ясно? Дали болницата в качеството си на работодател може да поеме семестриалните такси или друго? Без образование като каква ще те назначат?

# 2
Технически секретар, в момента придобива парамедик 3та степен, ще карам още 6 месеца за 4та а сега през май ще подам документи за лекарски асистент, въпроса ми е дали дават някакви парички предварително за да си поема РАЗХОДИТЕ и отделно заплата, чух от позната че са и дали 15000 лв като е подписала договор за 5г?

# 3
  • София
По принцип няма проблем работодател да поеме разходите за обучение срещу ангажимент на служителя за определен успех и срок за работа. При напускане обикновено се дефинира неустойка. За пари авансово ми звучи като градска легенда, независимо от това колко са кът медицинските специалисти в България.
При евентуална проверка няма никакво разумно обяснение за такъв щедър аванс и то към човек със средно образование.

# 4
  • БГ
Болница да плати и то авансово в България за асистент на лекар, дори не за лекар едва ли. Сега, ако е в частна зависимост е друго, хем работа, хем за учене едва ли. То реално лекарския асистент мед.специалност ли е? Или е мед.сестра, която работи като лекарски асистент?
За сестра е по възжможно да се поема обучението, но пак няма да е поемане на разходите. По скоро таксата за обучението срещу задължение за работа. Но пари директно на лицето няма как.

# 5
Към авторката: за технически секретар не знам дали ще Ви вземат. Изисква се добра езикова и компютърна грамотност, а Вие пишете много неграмотно. Трябва да подобрите правописните и граматическите си умения.

# 6
Да поясня:
1. Лекарският асистент (почти идентичен с фелдшера) попада в група 224 — „Парамедицински специалисти“, но по същността на образованието и компетенциите си е медицински специалист с бакалавърска степен по направление „Здравни грижи“.
2. Прочетете какви дейности извършват законно и самостоятелно специалистите от група 224 – „Парамедицински специалисти“.
3. Парамедикът не е медицински специалист.
4. Медицинската сестра няма право да преглежда, поставя диагноза и провежда лечение, а изпълнява назначения от лекари, фелдшери или лекарски асистенти.
5. По време на моето следване (да, завърших тази специалност), повече от половината ми колеги всъщност бяха работещи в УМБАЛ, като обучението им беше заплатено за сметка на обвързващ договор със съответното лечебно заведение.
6. Напълно съществува практиката за назначаване на „технически секретари“ – това са студенти, които все още не притежават диплома. Те често работят на минимална работна заплата, но с осигурена практика, терен, пациенти и „обучаващ“ персонал. На практика те ще ви обслужат като медицински персонал – ще ви вземат кръв за изследвания, ще ви поставят абокат, ще изпълнят назначения. Тази практика е застъпена от години. Преди назначаването беше като санитари, сега са „технически секретари“ – схемата е същата.

Общи условия

Активация на акаунт