Какво пазарувах тази седмица? Напиши и/или покажи.

• 4 158
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Банско
Пазарувахме от местен неделен пазар, където има градински и домашни неща в региона. Обикновенно взимаме сезонни плодове, зеленчуци, мед, останалата туршия от зимата, кисело зеле, сланинка и домашно месо, яйца, козе масло и мляко. 
В провинцията най-големия плюс е, че всичко е домашно и то се вижда, защото видът на плодовете и зеленчуците не е като във големите магазини.
Понякога също взимаме тахани от ядки, домашно вино от боровинки и малини, сладко от тиква, диви ягоди,  от смокини, лютеничка и люти чушки пресни, буркан с жилирано свинско.

Ниа, страшно много харесваме този пазар.
За жалост не можем да го посещаваме толкова често, колкото ни се иска, защото живеем в София.
Последно бяхме в Банско почивните дни в началото на март и си купихме картофи, млечни продукти, вино.
Един от продавачите ме нарече "невесто" и ми стана много приятно.
Хареса ми много повече от "госпожо".

Ние за пръв път като го видяхме пазара и откачихме от кеф. Много е хубава продукцията а още един има в Сандански и Петрич, следващия път ако минавате натам посетете ги. Този в Петрич е страхотен! Също пред храма на баба Ванга има пазар и той е много добър.

# 31
Благодаря 💕, наред е, момчетата бяха супер бързи, за един ден я оправиха (и то точно малкото триъгълно стъкло на вратата, те са гадни за сменяне).  Снощи както планувах едно, така през деня ми замириса тук от нечия храна и бързо промених плана за уикенда - нещо с пушени гърди ще готвя.
Сутринта минах през била и взех панетоне, че на мъжа му е любимо точно това намаленото в момента. Имаше и намалени от миксовето салати и чери домати, и от тях взех.
Много се радвам. 🥰 Че в днешно време да попаднеш на читав майстор на кола си е постижение 😄
Днес и аз взех от Била панетонето, тоест 5 броя...и вече са 4 😁

Напзарувах за детето, малко за мен, за ММ. Седмичния пазар за хранителни продукти днес, а вчера и две раници за мен и малкия, че заминаваме на почивка.
Супер. Приятна почивка и със здраве да си носите новите придобивки!
Все още живея сама. Пазарувах сигурно за последно само за себе си -  10 броя пилешки крилца с бутчета, 1 разфасовката  телешко месо за готвене, салата айсберг, пресен лук, 1 кутия бяло саламурено сирене, 4 тиквички, домати и краставици от определен човек на пазара, който никога не продава дървени домати, 3 банана и 1 шоколад, кило картофи. Ще ми стигнат за 1 седмица, друго не ям, сам хляб и Минералната вода ще купувам, после се връщам в другия апартамент и там ще е различно.
И аз ги правя тези работи...напълня количката все едно ще изхранвам цяла армия😄😄😄Ама хареса ли ми нещо, не мога да се спра!

# 32
Пазарувахме от местен неделен пазар, където има градински и домашни неща в региона. Обикновенно взимаме сезонни плодове, зеленчуци, мед, останалата туршия от зимата, кисело зеле, сланинка и домашно месо, яйца, козе масло и мляко. 
В провинцията най-големия плюс е, че всичко е домашно и то се вижда, защото видът на плодовете и зеленчуците не е като във големите магазини.
Понякога също взимаме тахани от ядки, домашно вино от боровинки и малини, сладко от тиква, диви ягоди,  от смокини, лютеничка и люти чушки пресни, буркан с жилирано свинско.

За жалост не можем да го посещаваме толкова често, колкото ни се иска, защото живеем в София.
Последно бяхме в Банско почивните дни в началото на март и си купихме картофи, млечни продукти, вино.

Ние за пръв път като го видяхме пазара и откачихме от кеф. Много е хубава продукцията а още един има в Сандански и Петрич, следващия път ако минавате натам посетете ги. Този в Петрич е страхотен! Също пред храма на баба Ванга има пазар и той е много добър.
Къде в Сандански? Тази седмица може би ще имам път натам.

Да дам отзив за двата соса от лидл - барбекюто си ми е стандартен, обаче този на хамбургери е пристрастяващ!

# 33
Неделя пазарувам, вчера пак.
Кашонче скир, 3 краставици, 2 пакета свинска биокайма, пакет сладки шарени чушчици, 2 мрежи мандарини, 1 мрежа портокали, 3 пакета банани, 5 кутийки пресни къпини, 3 кутии ягоди, 1 кутия едри боровинки, домати кампари, едър домат, 2 бутилки сок - ябълка и червена боровинка с малини, стек вода 0.500 мл/40 бутилки, буркан биосос за спагети, пакет салфетки, голяма опаковка витамини Центрум жени 50+, за майка (275 таблети), кутия кроасани с масло, 2 франзели,
туба прясно мляко, бутилка ванилова сметана за кафе, кутия кърпи за сушилня, пакет шарени камби, шунка свинска пакет, пакет пилешки гърди пушени, няколко вида сирене - провалоне, моцарела, пепър Джак, няколко кутии бисквити с бадем и масло, чеснови крекери 3 кутии, 2 големи пакета сушено биотелешко месо на късчета (бийф джърки).

Взех и едно готово пиле на грил, една пола за мен, едно силиконово с щипки, за отцеждане на паста, съвместимо с всяка тенджера и съд.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 17:08 от waterproof

# 34
Ето ми пазарът от вчера. Взела съм и домати от друг магазин - с пресния лук стана чудна салатка. Нахут - за любимия ми хумус, кайма за цариградски кюфтета, които ядем с картофено пюре, и две бутилки омекотител. Масло, за туй-онуй, много готвя, много ползвам. Прясно мляко за  шейкове или любимия на дъщеря ми нескуик. По-малко от 50лв.

# 35

Къде в Сандански? Тази седмица може би ще имам път натам.

Да дам отзив за двата соса от лидл - барбекюто си ми е стандартен, обаче този на хамбургери е пристрастяващ!
Да, категорично пазарът в Петрич е уникален. Винаги се запасяваме като ходим на Рупите!
Днес намерих в Била ядки на промоция, минах и през ЛидЛ специално за сладоледи, а излязох с пълна количка . Консерви риба тон, сирене, скир, извара, шунки, скариди, пушена сьомга, зеле, домати, ябълки, круши, грейпфрути, портокали, помело, манго, физалис за декорация на някои десерт чета, които съм намислила да правя тази седмица.

# 36
Днес се отбих през Била за кашкавал и чай -25%на всички продукти. Взех помело и авокадо.

# 37
Ето ми пазарът от вчера. Взела съм и домати от друг магазин - с пресния лук стана чудна салатка. Нахут - за любимия ми хумус, кайма за цариградски кюфтета, които ядем с картофено пюре, и две бутилки омекотител. Масло, за туй-онуй, много готвя, много ползвам. Прясно мляко за  шейкове или любимия на дъщеря ми нескуик. По-малко от 50лв.
Много обичам нахут във всякаква форма. Вие готвите ли го, или го хапвате като салата.
Аз много го харесвам и печен.

# 38
Аз лично си го правя само на хумус - заварявам го леко, за да не мъча чопъра, после слагам зехтин, малко тахан и подправки - пушен пчервен пипер, куркума, къри, сол, черен пипер и бъркам. Понякога, ако ми е гъсто, слагам и малко кисело мляко. Това е само начинът, по който мъжът ми го яде. Между другото, в Лидл освен нахутът и бобът в консерва е много добър, взимала съм най-различни и често ми хрупат, вече само от Лидл. Ние и бобът ядем на салата и една малка консервичка ни стига за вечеря, даже и остава - с нещо до нея, разбира се - обикновено нещо печенко, че съпругът е много месояден. Simple Smile

# 39
Аз лично си го правя само на хумус - заварявам го леко, за да не мъча чопъра, после слагам зехтин, малко тахан и подправки - пушен пчервен пипер, куркума, къри, сол, черен пипер и бъркам. Понякога, ако ми е гъсто, слагам и малко кисело мляко. Това е само начинът, по който мъжът ми го яде. Между другото, в Лидл освен нахутът и бобът в консерва е много добър, взимала съм най-различни и често ми хрупат, вече само от Лидл. Ние и бобът ядем на салата и една малка консервичка ни стига за вечеря, даже и остава - с нещо до нея, разбира се - обикновено нещо печенко, че съпругът е много месояден. Simple Smile
Благодаря за рецептата. Днес направих хумус по нея и стана супер. Вече няма да купувам 🥰

# 40
Еее, радвам се, че ви е харесал, нищо общо с купения няма, да... Simple Smile

# 41
Еее, радвам се, че ви е харесал, нищо общо с купения няма, да... Simple Smile
Абсолютно! Интересното е, че досега бях пробвала по други рецепти, но все нещо не ми беше по вкуса. Трябвало е да се срещнем в тази тема и да обменим опит, явно!
Няма нищо случайно!
П.С. И даже ще ви  кажа под секрет, че днес и закуската беше филийка с хумус, и вечерята това ще да е Gift Heart

# 42
Днес имах проблеми с един зъб, та цял ден с него се занимавах. На връщане поне успях да мина през един квартален супермаркет и да взема две кори яйца.
Купих авокадо в мрежичка, киви и ябълки.
Около килограм маслини с бадем и три кофички кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт