Отговори
Здравейте,

Търся информация относно това кои оценки от ДЗИ за придобита професионална квалификация се признават при кандидатстване във ВУЗ.

По-конкретно, оценката от ДЗИ за професионална квалификация "Системно програмиране"? В приложението пише, че се признават оценки от: приложна информатика, компютърни науки и други в областта на информатиката, но не съм сигурен дали "Системно програмиране" попада сред тях.

# 1
Няма логика оценка от изпит за професионална квалификация да се използва за кандидатстване в университет.
Но пък днес нищо чудно и да може. Няма да се учудя, ако се влиза и с оценката по трудово от началното училище...
Но ако си завършил/а професионална гимназия, провери дали това не ти носи допълнителни точки при кандидатстване за същата специалност. Преди години важеше за ТУ, днес не знам как е.
Звъниш в университета и питаш, ако случайно на сайта не е написано подробно как се кандидатства.

# 2
  • София
Здравейте,

Търся информация относно това кои оценки от ДЗИ за придобита професионална квалификация се признават при кандидатстване във ВУЗ.

По-конкретно, оценката от ДЗИ за професионална квалификация "Системно програмиране"? В приложението пише, че се признават оценки от: приложна информатика, компютърни науки и други в областта на информатиката, но не съм сигурен дали "Системно програмиране" попада сред тях.

Звъннете и питайте или им пишете. Едно време влизането във Физическият факултет ставаше и ей така за запълване на бройката.

Общи условия

Активация на акаунт