Идеи за места за разходки

• 1 055
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, събирам идеи за места за разходки в / и извън София ( в близост).
Бременна съм и бях много зле физически и психически и нямах желание да излизам, нито имах сили и възможност. С това затопляне и хубаво слънчево време се съживих и сега ходя насам-натам. Търся си разни паркове, екопътеки, по възможност леки, без стръмни и трудни  участъци.

# 1
  • София
Здравейте, ние събота бяхме в парк Рила. Има доста къде да се разходите, има място за хапване и беше спокойно.

# 2
Златна Панега страхотен парк  до Луковит , ние  се разходихме с лодка по екопътеката която е до парка  ( зажалост не успяхме пеша )

# 3
  • София
Зависи в кой квартал на София сте.

# 4
  • София/Севлиево
Аз като бременна се разхождах на Панчарево-има хубав равен път от басейн Корали през Трибуните и стига до нещо като ВЕЦ.Също екопътека "Галунка"на Витоша,но най-вече в града-Южен парк или Борисовата градина(живеех до входа и в Изток).

# 5
  • София
Аз наскоро се пренесох до Северния парк. До сега съм ходила 10тина пъти, последният път отидох до края на парка, който е и край на София, след това има поле.

# 6
Златна Панега страхотен парк  до Луковит , ние  се разходихме с лодка по екопътеката която е до парка  ( зажалост не успяхме пеша )
Ходили сме там няколко пъти вече. Иначе ни е в посока като се прибираме в родния град, следващия път ако е топло може да минем пак.
Не ме бърка за кой квартал става дума, с кола съм/сме.
В Панчарево съм почти всеки ден 😊 близо съм до него всъщност. Там са ми редовните разходки.

# 7
Щом сте с кола, има и хубави манастири край София, предполагам знаете. В кой месец сте?

# 8
Края на 4ти. Simple Smile

# 9
  • София
За екопътека  Панчарево-Кокаляне явно знаеш.
Наблизо са двете екопътеки на Железница. За Витоша 100 (Витоша - Бистрица) има една стръмнина в началото, но после е равно. Другата е тази до минералните извори.
Банкя и екопътека Здравето (долната пътека е с по-малко натоварване).
Парк Рила.
Бели Искър - стига да не си с много ниска кола, че от селото до паркинга има около 1 км разбит път и там сме сменяли шарнири след разходка, но пътеката е много приятна и лека.
Парк Самоков.
В града обожавам горската част на Борисовата градина в частта около Алея Яворов, стига да не е валяло преди това.
Южен парк, но в делничните дни, иначе е лудница.
До Кюстендил, Луковит, Ловеч, Ботевград, Трън, Благоевград и Радомир стават приятни еднодневни разходки.
И манастирите около София също са много хубави.
Язовирите - Искър, Студена.

# 10
За лека разходка (включително и с количка и малки деца по-късно), е много подходяща Люлин планина. Ниска е, с малки наклони, и много, много простор и широта.
За конкретни маршрути, с дължини и денивелация вижте в интернет, има и доста пътеписи със снимки.

# 11
  • Банско
Зоокът Алис до София и Язовир Арката, Долна Диканя. То зависи и на какво ти се ходи.  Златният парк в Луковит е много интересен също и прилича на приказка. Каменните къщи и Златният парк се намират на съвсем близко разстояние едно от друго и двете са много интересни.

# 12
Село Гургулят, Зоокът Алис, пътека на здравето (Банкя), Църногорски манастир „Свети Свети Козма и Дамян“

Общи условия

Активация на акаунт