Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 719
  • 335
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!Благодаря за новата темичка
Вие с какво адаптирано мляко храните вашите бебета ?
Аз моето го храних с Нан понеже в болницата също беше с нан но макар че му давам вода и гликоза не може да ходи по голяма нужда.
Днес взехме апатамил така ме посъветва педиатърката.Аптамила бил по добър.
Вие на какво мнение сте ?

# 31
Нан оптипро съм взела, но към момента е само на кърма. С предното дете давах това мляко и бях много доволна, затова пак го взех. В болницата даваха Аптамил и бебето изобщо не го харесваше, като други майки също се оплакаха, че бебетата не го пият.
Явно си зависи от бебето, защото други пък са доволни от него.
А защо давате вода и глюкоза?

# 32
Нан оптипро съм взела, но към момента е само на кърма. С предното дете давах това мляко и бях много доволна, затова пак го взех. В болницата даваха Аптамил и бебето изобщо не го харесваше, като други майки също се оплакаха, че бебетата не го пият.
Явно си зависи от бебето, защото други пък са доволни от него.
А защо давате вода и глюкоза?
Гликоза защото има жълтеничка
За сега повече пие аптамила

# 33
Честито на новодошлите бебенца! Да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване!
Аз вече изпадам в депресия. Пак ме боли кръста и не мога да се движа. Където и да чета, пише че минава след раждането. Чувствам се като инвалид, не знам как бих родила като не мога 3 нормални крачки да направя. Вчера имах сигурно над 20 контракции, но нерегулярни. Ще си чакам, търкайки леглото и фотьойла.
Пожелавам на всички хубави и спокойни дни!

И аз имам страшни болки в кръста, направо е непоносимо моля се да родя по-бързо и на теб ти го пожелавам!🥰

# 34
  • София
Момичета, аз от сутринта съм с болки в кръста. По-скоро е като парене. Не се повлияват от нищо - смяна на поза, топъл душ, почивка … 38+5 г.с. съм.
Досега не ми се е случвало, нито с тази, нито с предната бременност.

Утре имам час за контролен преглед, чудя се дали да го изчакам, или още днес да отида. Някой с подобни, нестихващи парещи болки в кръста?

# 35
Здравейте, имам един въпрос към всички мами родили секцио. Интересувам се от ценовия разпис на раждането . Благодаря!

# 36
Честито на новодошлите бебенца! Да са живи и здрави, а на мамите бързо възстановяване!
Аз вече изпадам в депресия. Пак ме боли кръста и не мога да се движа. Където и да чета, пише че минава след раждането. Чувствам се като инвалид, не знам как бих родила като не мога 3 нормални крачки да направя. Вчера имах сигурно над 20 контракции, но нерегулярни. Ще си чакам, търкайки леглото и фотьойла.
Пожелавам на всички хубави и спокойни дни!

И мен така ме болеше кръста,че не можех да ходя нормално,чак стойката ми се изкриви. Честно казано като родих сякаш още повече ме заболя,но за кратко и после някак отмина всичко.

# 37

Днес се роди и нашият син.По-късно ще разкажа подробно за раждането🙂

# 38
  • Пловдив
Минавам да се похваля и аз. Днес се роди моя син - 3,770 кг, 51 см

Кръвното ми рязко си влезе в граничните, но все пак утре ще имам и консултация с кардиолог. Положителното е, че дори да се наложи да пия някакви хапчета, няма да възпрепятстват кърменето.

# 39
Честито на всички новопоявили се бебенца. Да се възстановите бързо.

Nikol Nikolaeva цената зависи от самата болница. Проверете в сайта им, би трябвало да са публични. Напр. аз където ще раждам е частна и е около 2-2400 лв.

Maze_Girl за твое успокоение можеш да отидеш, но ако се успокоиш и намериш що годе удобна поза, мисля че ще успееш да устискаш до утре.
Аз бях като теб с кръвното, да отида или не, но реших да изчакам до този петък, когато ще пусна и последни тонове. Моето кръвно танцува, ту нормално, ту високо.

Единствено страдам от отекли крака, въпреки че имам разходки, пия много вода, вдигам краката нагоре и съм на режим на хранене. В 37 + 3.
 Но явно всеки има някакви неразположения. Болките в кръста са като подготвителни, дано по бързо отминат.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 17:31 от B_vas

# 40
  • София
B_vas , моето е хронично ниско кръвно, не е високо.

Минах през спешен кабинет, не се очаква да родя скоро. Шийката е на 60 %, разкритие няма и 1 см, а остават 9 дни до термин. Изписаха ми В витамини и калции. Нещо прещипано е при мен, не са контракции.

Това, което ме притесни, е че на тегло излиза 37-ма седмица, а сме 38+5.

Не е наддало в последните 2 седмици и и се стреснах. Да видим утре какво ще кажат …

Честито на всички новопоявили се бебенца. Да се възстановите бързо.

Nikol Nikolaeva цената зависи от самата болница. Проверете в сайта им, би трябвало да са публични. Напр. аз където ще раждам е частна и е около 2-2400 лв.

Maze_Girl за твое успокоение можеш да отидеш, но ако се успокоиш и намериш що годе удобна поза, мисля че ще успееш да устискаш до утре.
Аз бях като теб с кръвното, да отида или не, но реших да изчакам до този петък, когато ще пусна и последни тонове. Моето кръвно танцува, ту нормално, ту високо.

Единствено страдам от отекли крака, въпреки че имам разходки, пия много вода, вдигам краката нагоре и съм на режим на хранене. В 37 + 3.
 Но явно всеки има някакви неразположения. Болките в кръста са като подготвителни, дано по бързо отминат.

# 41
Моето също е било винаги ниско и предполагам че може да е от бъбрека и камък изхвърлих, защото с първото дете родих с прееклампсия и тогава за  първи път се беше вдигнало.

Измерванията не са точни, аз се следя при двама АГ и показва различно при всеки.
Нали се взима първия ден от последния цикъл, чудно с тези разминавания.
В началото ми определиха 30 март за термин, иначе го пишат 2 седмици по рано, според големината на бебока, но на документи. И АГ обясни, че втората цифра е ориентировъчна, но за раждане си остава първата според цикъла.
Освен тези добавки, други витамини пиеш ли?

# 42
  • София
Сорбифер желязо * 1 таблетка и Pregnaco протеин * 2 лъжички дневно.

Моето също е било винаги ниско и предполагам че може да е от бъбрека и камък изхвърлих, защото с първото дете родих с прееклампсия и тогава за  първи път се беше вдигнало.

Измерванията не са точни, аз се следя при двама АГ и показва различно при всеки.
Нали се взима първия ден от последния цикъл, чудно с тези разминавания.
В началото ми определиха 30 март за термин, иначе го пишат 2 седмици по рано, според големината на бебока, но на документи. И АГ обясни, че втората цифра е ориентировъчна, но за раждане си остава първата според цикъла.
Освен тези добавки, други витамини пиеш ли?

# 43
Здравейте, малко трудно, но се вмъкнах без час при лекарката  днес.
Разкритие 1 см., помогна малко да станат 2 см., за което аз нямам нищо против, защото не ми се преносва повече. Макар, че тя ми каза, че щом преносвам трети път според нея просто съм с късна овулация. За първите две деца знам, че бях с късна овулация. Този път уж следях с тестове за овулацията, но точно този месец не видях положителен тест и може и сега да е била късна.
Водите са добре, плацентата е зрялост 2 и тя е добре. Бебето е 3,200 кг. Ако не родя до петък ще ходя на тонове при нея. А ако не родя до понеделник трябва да влизам в болницата за предизвикване.

След прегледа ме почнаха някакви болки.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 19:47 от Bibi85

# 44
Честито на всички нови мами Sparkling Heart
Да са ви живи и здрави бебетата, а на вас бързо възстановяване Flowers Four Leaf Clover
За витамините - от болницата нищо не ми препоръчаха, но АГ каза да си продължа желязото и да започна калции

Общи условия

Активация на акаунт