Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 662
  • 335
  •   1
Отговори
# 60
Да и аз това се сетих. Бременните са податливи на тези пигментни петна точно заради слънцето. Затова лятото ежедневно си мажех лицето с 50-ти фактор. Тези дни, като имаше много слънчеви дни също се мазах.
За майка ми не помня кога са изчезнали, то и тя едва ли ще помни, защото брат ми е почти на 36 г. Grinning Но на снимката на изписването му лицето й е с такива петна.

# 61
Момичетаааа и моят ден дойде.
Днес по обяд се роди моето дълго чакано съкровище.
Наложи се в крайна сметка секцио. Но важното е че всичко е наред и с двама ни.
Успех на всички още бременни. Няма такова щастие 🥰

# 62
Честита радост, Дидолина. Бързо възстановяване и много усмивки.

И аз имам пигменти петна, някои изчезнаха, други се появиха, отделно под мишницата 2 брадавички изникнаха, а хигиената е на първо място.
Но с диетата която спазвам заради високото кръвно, 3 кг свалих. 😋
То и без това, така се хранех преди бременността.
Слънцезащитен крем 50 фактор, задължително слагам, и лете и зиме, защото съм с почти прозрачна бяла кожа и без него, изгарям на момента.

# 63
Честито на всички вече родили мами и леко раждане на тези, на които все още предстои!
И аз да се отчета; роди се моята принцеса Алекс, света ми е събран в тези 48 см!
Пожелавам това щастие на всички!

# 64
Честита дъщеричка, много радост. 🩷🌸🌷

# 65
Здравейте понеже моята лекарка не вдига да ви попитам вас от понеделник не е спряло това родово течение,но днес сутринта беше малко повече и доста воднисто,а при измиване имаше и един съсирек кръв.Как мислите нормално ли е или ?

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 12:26 от bubole4e_me4e

# 66
Честито на всички родили! 🥰 Да са ви  живи и здрави! А на вас бързо възстановяване! 🍀

Имам въпрос. Някоя от вас имала ли е проблеми с високо кръвно ? Нещо спазвали ли сте като диета за подобряване на състоянието, освен хапчетата които изписват. Леко съм притеснена, защото остават около десет дни до термина, а започнах да имам проблеми с кръвното.

# 67
Честито на всички родили! 🥰 Да са ви  живи и здрави! А на вас бързо възстановяване! 🍀

Имам въпрос. Някоя от вас имала ли е проблеми с високо кръвно ? Нещо спазвали ли сте като диета за подобряване на състоянието, освен хапчетата които изписват. Леко съм притеснена, защото остават около десет дни до термина, а започнах да имам проблеми с кръвното.

До колко вдигаш? Аз до 135 не спазвах.

# 68

До колко вдигаш? Аз до 135 не спазвах.

Вчера вечерта бях с 156/100, а днес при последното измерване беше 140/90.

# 69

Вчера вечерта бях с 156/100, а днес при последното измерване беше 140/90.

Аз не бих яла солени неща, питай аг. Диета като за хипертоник сами казвали, че трябва да е. (избягване на солено, кафе и т.н.)

# 70
bubole4e извинявай, но нищо не се разбира в поста.  Ако си от телефона може би се е включил атоматичния коректор.Съсирек кръв със сигурност означава, че трябва да отидеш в спешен кабинет. Затова обяснявах за тапата, че е слузеста с кървави нишки и не е опасно. Но ако е чиста кръв или съсирек кръв отивай в спешното.

# 71
Беше малко парче слузеста кръв,и след това нищо

# 72
  • Варна
А според вас, подутите пръсти на ръцете дали са предвестник на високо кръвно,
От една седмица усещам подуване малко на крайниците, гледам да пия повече вода, но май и от обездвижването се влошава. Вчера правих по - дълга разходка и сякаш се бяха пооправили малко, но днес пак са така.
Мерих си вчера кръвно 117/79.
Та се чудя дали е като някакъв индикатор, че скоро ще започне да се вдига.

# 73
  • София
Пусни си общ белтък.
Ако е нисък, от това е подуването.

Комбинацията нисък общ белтък + ниско желязо и хемоглобин може да доведе до повишаване на кръвното.

Опитай да изядеш кофичка кисело мляко, и виж как ще се почувстваш след час примерно.

А според вас, подутите пръсти на ръцете дали са предвестник на високо кръвно,
От една седмица усещам подуване малко на крайниците, гледам да пия повече вода, но май и от обездвижването се влошава. Вчера правих по - дълга разходка и сякаш се бяха пооправили малко, но днес пак са така.
Мерих си вчера кръвно 117/79.
Та се чудя дали е като някакъв индикатор, че скоро ще започне да се вдига.

# 74
И моите глезени се подуваха понякога,бях стигнала до там да не мога да си вляза в обувките.Кръвното ми беше нормално 120/80.Пий повече течности и дръж краката на високо ,след като родиш всичко се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт