Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 18 139
  • 335
  •   1
Отговори
# 120
Честито на родилите мами🍀
Коликите му са от ден 5.Започнахме с омнибиотик панда,но ефект не виждам.От днес минаваме на Лефакс и пандата за мен.Основно са вечер от 18:00 до 02:00.С каката беше ад,нищо не помагаше и два месеца бяха мъки,дано с малкоя всичко мине по-бързо🍀
Момичета ще правите ли погача на 40-тия ден?Йоан става на 40 дена на Великден и мисля да сме само семейството.

# 121
Не ми се е случвало да връща всичкото мляко,но има едно към 20-30 мл.Тогава я усещам ,че е гладна и правя още 30 мл примерно и се успокоява
Иначе нас коликите ни започнаха по-късно.Давам и еспумизан и биогайа.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 11:29 от M.Steff

# 122
При нас коликите са също от по-рано, направо ни изписаха с колики (изписването беше на 11ти ден). Който казва, че няма как коликите да са преди третата седмица е свободен да дойде вкъщи тази нощ/късен следобед. Предлагам антифони за строители и кърма на корем + еспумизан Grinning

# 123
Честито на всички мами!
Да са живи и здрави бебчетата.
Аз не съм с термин март, но малко по малко и моето време наближава да се гушна с бебето, но ссе повече ме хваща страх.
Наистина ли са толкова болезнени контракциите и крещиш от болка.
Не знам още как ще раждам, ако не се наложи секцио обмислям да съм нормално.

# 124
Честито на всички мами!
Да са живи и здрави бебчетата.
Аз не съм с термин март, но малко по малко и моето време наближава да се гушна с бебето, но ссе повече ме хваща страх.
Наистина ли са толкова болезнени контракциите и крещиш от болка.
Не знам още как ще раждам, ако не се наложи секцио обмислям да съм нормално.
Само не крещете по време на контракции, защото още повече ще ви боли. При всеки се усещат различно, вижте видео във YouTube как се диша. Избягвайте да ви слагат окситоцин, естествените контракции се усещат по-леко. Ако много ви боли има епидурална упойка, но е по-добре без. При мен първото раждане повече ме болеше от второто. Така, че и от раждане до раждане има разлика.

# 125
Честито на родилите мами🍀
Коликите му са от ден 5.Започнахме с омнибиотик панда,но ефект не виждам.От днес минаваме на Лефакс и пандата за мен.Основно са вечер от 18:00 до 02:00.С каката беше ад,нищо не помагаше и два месеца бяха мъки,дано с малкоя всичко мине по-бързо🍀
Момичета ще правите ли погача на 40-тия ден?Йоан става на 40 дена на Великден и мисля да сме само семейството.

Аз мисля да правя тук в моя край традицията е само жени да се събираме и от сега поканих макар че ще е другия месец в началото.
Купих всичко за погачата поръчах питки торта, защото тук традиция е да има само сладки неща като храна.

# 126
  • Сливен
Погача може да се направи на 40я или след 40 ден. Ако се пада в сряда, може да се направи в събота. Доколкото си спомням от двете си деца се прави сладка погача, може да се забърка или да се помогне с месенето от неродила приятелка( така помня, но не помня защо) . Хубаво е да е по- сладка. Събират се само жени и деца. На трапезата се слагат сладки неща, за да е сладък живота на детето. Майката сяда на стол с бебето, над главите им държат бяла кърпа 2 момичета и някой я разчупва. Всеки орисва бебето( пожелава му здраве, щастие и т.н и оставя пара - може книжни или монети) Кърпата се връзва заедно с падналите парчета и парата и се вдига на високо място. Май 40 дни беше. Това по памет. Иначе в нета има много информация.

# 127
Момичета, пак съм аз с моето коте. Изкарахме две ужасни нощи, като и днес рева следобед 4 часа. Не е колики, лекарствата подействаха, глад е. Аз давам изцедена кърма, но той не издържа повече от 2 часа, постоянно е рев. Глад... Видях се в чудо и дадох адаптирано мляко, веднага се кротна и е доволен. Сега спи над час, нещо нечувано последно време.

Имам съмнения за хранителните ми качества на кърмата. За "кърмещите от шише", правилно ли е пак да се спазва режим на 3 часа, както и милилитрите запърви месец да са до 120?

# 128
И при нас снощи беше трудна вечер. По принцип е спокоен, без проблем си стои , като е буден, смуче си биберона, понякога е без биберон и кротко си оглежда наоколо и кротува. Снощи обаче цяла нощ беше на ръце. Докато се наяде и заспи, след 20 минути рев. Коремът му къркореше от газове и се превиваше. Дадох Еспумизан, но без ефект. Заспахме спокойно и двамата чак в 6ч. и си поспахме до 8ч. ,когато почнаха визитациите.

Усетих се обаче какъв е проблема. Въпреки , че си хапва е свалил 100гр. и за да няма проблем и да ни изпишат в четвъртък, лекарката ме посъветва след кърмене да дохранвам с АМ. Старото шише тече бързо и изпиваше бързо млякото. Може би вкарваше повече въздух с него. Чак сутринта се усетих да сменя с едно друго Антиколик и през деня беше спокоен. Ще видим как ще е вечерта.Но пък от днес е по-жълт и днес и утре ще е на лампа. Дано всичко да е наред утре с изследванията, защото трябваше да ни изпишат днес, а останахме за четвъртък. Свижданията са забранени и моите мъже вече нямат търпение да се приберем с бебето, защото не са го виждали от събота.

# 129
Вие давате ли гликоза на вашите бебета?
Защото нали почти всички новородени имат жълтеница.На моята спрях защото не ми се вижда вече жълта храня я с адаптирано мляко изцяло.

# 130
Ние сме в болницата още и сега кара лека жълтеница. Ще го взимат, за да го слагат под лампа, но за глюкоза нищо не са ми казали.

# 131
Моите изкараха жълтеницата в болницата. Казаха ми, че са ги слагали на лампа, но за глюкоза никой не ми е споменавал

# 132
Моят запопна жълтеницата  ден преди да ни изпишат. Изписаха ни с жълтеница, и все още е леко жълтеещ, на 20дни. Евентуално другата седмица ще даваме глюкоза след преглед.

# 133
Нас също ни изписаха със физиологична жълтеница от болницата, но не са казвали нищо за глюкоза. Ще се проследява на контролните прегледи при педиатрите. Иначе си е все така леко жълтичка, днес сме за първи път при личния лекар - педиатър да я запишем.
Направила съм му един куп клипчета за въпроса "Това нормално ли е" 😅
По-късно имаме и друг преглед.
Някакви съвети за излизане навън по прегледи с новородено? Не сме излизали навън от петък, когато ни изписаха и ми е малко филм какво да опаковам за навън. Чак си мислих да помъкна подложка за повиване в багажника, а АМ нямам идея дали е окей да приготвя предварително, че нали ако мине 1 час се хвърля.

# 134
При нас първият преглед ще бъде извън разботно време, половин час преди или след часа на графика на лекаря. Така предложи тя, за да не се засечем с други хора. Ще бъде в столчето за кола завит с одеялото за столче  за кола на  Jukki. Преди с децата излизах в поввчето случаи във време след, като съм ги нахранила. Ако не, можеш да носиш термос с топла вода и да си купиш дозатор за АМ. Това е кутия с 3 отделения например и вътре си слагаш по една доза АМ.

Общи условия

Активация на акаунт