Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 19 508
  • 335
  •   1
Отговори
# 240
...
Препоръчаха при Pregnacare за кърмачки.
Буквално след 6 часа ситуацията се по-добри, тръгна си пак всичко и се освестих.

Аз ги пия, дори и сега ,че кърмата ми спря. Много са добри. Силно ги препоръчвам, много добре се чувствам, пробвах да ги спра и станах парцал. Цяла бременност пия Прегнакеър макс и ме спасиха, като съм ги спирала за изследвания веднага се усещаше.

# 241
  • Сливен
Здравейте, някой питаше за облекчаване на шевовете. На мен след 8 ден от раждането се облекчиха малко болките. Веднага след раждането ми казаха( защото питах) след всяко ходене до тоалетна да се мия без сапун, само с вода. Помага и кисненето в легенче с тетра или калиев перманганат( но трябва да се внимава с него, слага се много малко). Пръскам 2 пъти на ден с цикатридина. Правя всеки ден вагинални душове( мисля, че сашетата се казват Розалин). Често сменям превръзките, които вървят повече и от памперсите. 😆Вече си седя на д- то и хемороида малко се посви. Много трудно отидох до тоалетна  по голяма нужда като се прибрах, тъй като имах огромен хемороид и ме беше страх. Все едно наново раждах. Но и това поотмина.
Относно поспаливите бебета. И моето много спи първите дни. От два дена взе да се кокори през деня повече. Заспива на гърдата, но ненахранена. И кърменето ми отнема повече от час, докато се нахрани. Което ме принуждава да давам на поискване, а за режим не мога да си помисля още. Но с течението на времето ще влезем в релси. Но поне съм спокойна, че се храни добре, тъй като ака редовно и пълни памперсите.
Относно лохиите. По спомен с предните раждания за известно време спираха ( утихваха). Ту червено, ту кафяво, ту бяло до към 40 ден. Цикъла дойде по- късно- май след месец- два.
И аз нямам търпение за разходки, но наистина го дават дъждовно и не ми се рискува. Възнамерявам излизането да е постепенно. Първо малко на терасата, после малко на нашата улица, за да я усетя. Ще дебна времето. Не е излизала още. На 10 дни е.  Само на изписването.😀
Хубава и спокойна неделя.

# 242
  • Варна
Момичета, при какво тегло на бебетата изписват от болницата.
Роди се 2940 в петък, събота беше 2770, днес 2760.
Възможно ли е това да възпрепятства изписването?

# 243
Не знам, но моето бебе беше свалило 100 гр. и ме караха са дохранвам. От там с това дохранване ми намаля и кърмата, защото ми бяха казали, че било важно , за да ни изпишат. Макар, че ми казаха, че било нормално в началото да свалят малко. Ако изследванията са добри едва ли има причина да не ви изпишат.

# 244
Моите се родиха около 3кг. В болницата свалиха 150-200гр. Доколкото знам изписват с тегло над 2500гр. Стига всички други изследвания да са наред. Едва ли заради теглото не ви изписват.

# 245
  • София
Добро утро, доколкото аз разбрах изписват, ако бебето не е свалило повече от 10 процента от теглото при раждане, и теглото при изписване е над 2500 гр.

# 246
Момичета, при какво тегло на бебетата изписват от болницата.
Роди се 2940 в петък, събота беше 2770, днес 2760.
Възможно ли е това да възпрепятства изписването?

Пак аз Simple Smile
Дъщеря ни се роди 3090 във вторник, изписаха ни 2760 в петък. Всеки ден ми казваха за теглото й, само при изписването казаха, че задължително трябва да дохранвам и на 28.03, 10 дни след раждането да бъде минимум 3090.
Всички изследвания са в норма, а и е над 2500, което не са ми потвърдили, че е критерий, но така се говори от другите майки.
Сега според мен е вече към 3250, но ще видим с бебешка везна утре.

# 247
  • Варна
Благодаря Линдт.
Значи има шанс утре да ни изпишат.
Тук ги мерят веднъж на ден, когато итва втора смяна. Това в АГ Варна.

# 248
Благодаря Линдт.
Значи има шанс утре да ни изпишат.
Тук ги мерят веднъж на ден, когато итва втора смяна. Това в АГ Варна.

Ами според моя опит в Надежда, София, да, ще ви изпишат. Но може да питаш наред ли е всичко, за да си по-спокойна.

Аз в моята болница се чувствах като във виц за държавната администрация - независимо за мен или детето питах всеки служител, влизащ в стаята ни покрай инжекции, водене на бебе, визитации, все не беше правилният човек и трябваше да питам друг за това. Два пъти и нагло ме излъгаха, че вече е минавал лекар с тази информация. 
Та едва на последния ден ми се тросна акушерката, че щом ми водят бебето, то е добре, иначе нямало да ми го дадат Grinning
Педиатър на посещение вкъщи също определи състоянието на бебето за отлично. Само за себе си още трябва да хвърлям боб нормално ли се възстановявам от операцията или не.

# 249
Здравейте майчета! Честито на всички за новите членове на семействата ви, нека са живи и здрави. Аз съм от Априлската групичка с термин 01.04, исках да попитам има ли някоя мама родила в 1 АГ Света София,бившата Тина Киркова да разкаже за мнение?

# 250
  • Варна
Аз, както и предишния път нямам никаква кърма. За съжаление този път детето е настървено да суче, но освен малко коластра няма никаква градация вече за 4 дни.
Момичето до мен му е мокра нощницата, а моите гърди са меки така както през бременността и преди нея.
Лошото е, че добавката която носят вече никак не стига на бебето, защото е твърде малко. В стаята имам кана, измих я и е в готовност. Аз бях подготвена за такъв сценарий и си взех АМ в мен с 1 шишенце. Него също го стерилизирах с вряща вода от каната. Чудя се дали да не му направя една малка доза ако много усетя че се дере от глад.

# 251
Давай му да суче, колкото и малко да пуска, към момента му е достатъчно, а и именно със сученето ще се стимулира да слезе по-бързо кърмата. След като си дала да суче, може да дохраниш с АМ, но първо си слагай бебето да стимулира и да се учи да захваща правилно. Това, че на теб не ти е мокра нощницата, не значи, че мляко няма.

# 252
Здравейте, имам питане за лохиите. При мен има почти месец като след втората седмица почти беше спряло всичко и няколко дни по-късно тръгна едно воднисто течение от бледо към жълтеникаво и така до днес не е много, понякога само на салфетката при забърсване, но с доста остра, неприятна миризма. Има час чак за следващата седмица и се чудя дали при някоя от вас го е имало, нямам никакви оплаквания. Надявам се да ми пуснат микробиология, за да видя дали има нещо

# 253
  • Сливен
Аз, както и предишния път нямам никаква кърма. За съжаление този път детето е настървено да суче, но освен малко коластра няма никаква градация вече за 4 дни.
Момичето до мен му е мокра нощницата, а моите гърди са меки така както през бременността и преди нея.
Лошото е, че добавката която носят вече никак не стига на бебето, защото е твърде малко. В стаята имам кана, измих я и е в готовност. Аз бях подготвена за такъв сценарий и си взех АМ в мен с 1 шишенце. Него също го стерилизирах с вряща вода от каната. Чудя се дали да не му направя една малка доза ако много усетя че се дере от глад.
На мен кърмата ми слезе след 3ти ден, след нормално раждане. С предните 2 раждания беше слязла още на другия ден. Но си го обяснявам, че с предните ми бяха сложили система окситоцин, а сега нямах. В началото и аз се притесних, че няма да слезе. Имах само капчици. Но слагах бебето да суче първо, тогава давах добавката. Не й стигаше. Попитах сестрите дали не трябва да й  се увеличи. Но ме увериха,  че е прекалено малка( 3 ден) и ако яде повече, ще повърне. Но за моя радост кърмата слезе. Уж имам. Кърмя я повече от необходимото. Но пак давам добавка понякога. Има случаи суче по час и кусур и още е гладна. Давам 30 или 60 мл макс.
Изпива си млякото и заспива.
Вчера се събуди вечерта към 21. Реших да я нахраня малко, да не е изнервена на банята. Сука 20 минути активно. Изкъпахме я. После сука още 30 минути. Вече беше 22:30. Слагам я да спи, още е гладна.  Пак давам да суче. Сука 20 минути, заспа. Слагам в кошарата, пак търси да цоца. Седя известно време с биберона. Стана вече 12 през нощта, уж време за следващото хранене. Пак сука 30 минути и пак заспа, след 30 минути пак търси. Вече не си спомням в периода от 1 до 5 часа колко е сукала и съм ставала да я вземам и колко е спала с мен. Накрая не издържах - дадох 60 мл АМ и си заспа и спа 4 часа. Така е всяка вечер. Постоянно търси да яде. През деня не е така. Днес на обяд я събудих , след като бяха минали 3 часа да яде. Имам си нощна птица. Иначе не плаче много. Няма индикации за колики още. Имам усещането, че кърмата през нощта не върви така, както през деня. И така и не мога да усетя стига ли й, или не.

# 254
Успявате ли всеки път да оригнете бебетата и заспиват ли по време на хранене? Днес на няколко хранения , докато яде заспива. Изпива 50 мл.и докато ги пие заспива, а обикновено изпива 70мл. Като е заспал пък няма как да го оригна, опитвам, ама не става. След това пък се буди след 2 часа гладен и с болки в корема. И така няколко пъти днес. Сега след къпане пак заспа неоригнат и недобре нахранен Confused Притеснявам се, защото днес излязохме за 30 минути с количката , беше слънчево, а той беше завит със зимно чувалче на Jukki. Вечерта обаче се изкашля 2 пъти, дръпнах малко течни сополи и се притеснявам да не е настинал. Иначе не е топъл. Следващите 10 дни така или иначе няма да излизаме, защото ще са хладни и дъждовни дни.

Общи условия

Активация на акаунт