Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 689
  • 335
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, някоя от вас минала ли е на 2-ка памперси? Самуил е около 3.700кг., още е с 1-ца, но няколко пъти вечер пропуска памперса. Отделно сякаш вече са му по тесни памперсите горе на лепката и крачетата му натрупаха мазнинки и леко му се отбелязват ластиците. Купих вчера от Лидл 2-ка, но са прекалено широки и пропускат. Сега се чудя пак 1-ца на Памперс ли да взема или 2-ка? Лидълските няма да ги ползвам засега.

The_Black_Hole наистина ти съчувствам. Самуил е на 18 дни и има леки колики, но за щастие са през деня, понякога и вечер 1 час след баня,но рядко. С първото дете обаче в чудо се видях. Цяла вечер рев, поне 6 пъти се събуждаше, имаше ужасни колики, кърмех по 100 пъти на вечер за успокояване, капки от Гърция поръчах, ефект нямаше. Тъкмо спряха коликите и дойдоха зъбите и пак се почна със силните болки, събуждания и истеричен рев. Минава, ама много търпение трябва. И да ти дам кураж, че ако се навиете някой ден за второ дете, второто няма нищо общо с първото. И по характер и по спане. Второто ядеше последно в 00ч. и се събуждаше в 6ч. Нито колики имаше, нито зъби усетих кога излязоха, почти не плачеше за разлика от батко му, който беше ревльо.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 12:33 от Bibi85

# 271
Момичета, някоя от вас минала ли е на 2-ка памперси. Самуил е около 3.700кг., още е с 1-ца, но няколко пъти вечер пропуска памперса. Отделно сякаш вече са му по тесни памперсите горе на лепката и крачетата му натрупаха мазнинки и леко му се отбелязват ластиците. Купих вчера от Лидл 2-ка, но са прекалено широки и пропускат. Сега се чудя пак 1-ца на Памперс ли да взема или 2-ка? Лидълските няма да ги ползвам засега.

The_Black_Hole наистина ти съчувствам. Самуил е на 18 дни и има леки колики, но за щастие са през деня, понякога и вечер 1 час след баня,но рядко. С първото дете обаче в чудо се видях. Цяла вечер рев, поне 6 пъти се събуждаше, имаше ужасни колики, кърмех по 100 пъти на вечер за успокояване, капки от Гърция поръчах, ефект нямаше. Тъкмо спряха коликите и дойдоха зъбите и пак се почна със силните болки, събуждания и истеричен рев. Минава, ама много търпение трябва. И да ти дам кураж, че ако се навиете някой ден за второ дете, второто няма нищо общо с първото. И по характер и по спане. Второто ядеше последно в 00ч. и се събуждаше в 6ч. Нито колики имаше, нито зъби усетих кога излязоха, почти не плачеше за разлика от батко му, който беше ревльо.

Аз трябваше отдавна да мина, но доизползвам 1ци Памперс, сега имах и пробно взет един пакет Лулипу, всеки път ми е пропуснал, чудя се още дали да го довърша или да мина директно на 2ките дето чакат в кашона.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 11:09 от The_Black_Hole

# 272
Вашите бебета колко качват на седмица ?
Моята от началото по 500 грама а сега по 200 грама изяжда си по 90 мл и си става на 3 часа.Вашите повръщат ли моята повръща и през устата  и през носа но не всеки път.На месец и 5 дена и тежи 3,600 това дали е добре?Изписаха ни 2,330

# 273
Моята от началото по 500 грама а сега по 200 грама изяжда си по 90 мл и си става на 3 часа.Вашите повръщат ли моята повръща и през устата  и през носа но не всеки път.На месец и 5 дена и тежи 3,600 това дали е добре?Изписаха ни 2,330

Моят се роди 3400, след двуседмичен престой ни го изписаха 3500, сега е 4400. Килограм за месец трябва да е добре.

# 274
И ние сме на лефакс, биогая, абоколикен, линекс и спане върху някого. И пак да кажа, в ozone са доста по-евтини. Ние по 35 лв.  поръчахме лефакса, и абоколикен взимаме от 14 мл., но да, не са от най евтините. Сега караме 6та седмица, надявам се това да е пикът.

Мен ме оперираха заради втори абсцец след мастита, четвърти ден на венозни антибиотици, от тия тъпи абокати не мога да си гушна детето, трета седмица мъки, добре че са мама и мъжа ми.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 13:22 от Bella Ella

# 275
Слагате ли бебетата по корем вече?
Аз моето да на месец е

# 276
Да се отчета и тук, че да имате предвид и вие, ако има по-силна кашлица бебето.
При бебето се оказа, че не е от рефлукса кашлицата, а има бронхиолит. Личната уж още на контролния преглед каза, че не диша съвсем чисто, но нищо не препоръча, освен по-голям наклон на възглавницата и да я храня като изправена. Днес след направена снимка това откриха и започнахме антибиотик…

# 277
Повръща, защото преяжда. Първият месец е нормално да наддаде 900-1000 гр. Консултирай се с педиатъра.

# 278
Rimmona бързо оздравяване на Диляна! От какво се е получил бронхиолита? Излизали ли сте на разходка? Има ли болни около вас ?
Ние онзи ден направихме първата си разходка за 30 минути с количката, беше топло, бебето беше завито добре в нещо, като порт бебе. Единият батко обаче беше по суитчер и на следващият ден беше с ужасна хрема. Пресякох я с Биозин и осцилококцинум, обаче и на бебето носът му е запушен от тогава и дърпам сополи от 2 дни. Страх ме е да не съм го простудила. Направо със страх ще пусна децата в понеделник на училище, като знам как пускат болни деца.

# 279
Здравейте, за коликите, нашия е със силни
 То ревове, то дране...кошмар. Късметлии са тези с леките Simple Smile надявам се да приключат скоро, като го и почнаха рано (от 5ти ден).
Памперси - нашия е за 2ка на Памперс вече. 1цата му стяга по крачетата доста, но имам да доизхабя едни 20 памперса и тогава, ще минем на 2ката.
По колко хранения имат вашите бебета за 24ч? Моят има 6-7 на брой, на смесено е, и на поискване.

# 280
The_Black_Hole много полезна информация, браво за труда!
Rimmona, бързо оздравяване! А как разбрахте, на УНГ ли отидохте?
Ние привършваме 1-ца и сме взели 2-ка вече, определено 1 я стяга малко, но държи все още. Но ние ще правим скоро и 2 месеца.
Днес повърнахме на фонтан, но май наистина бяхме преяли. Иначе понякога й потича след ядене, чудя се за антирефлуксно мляко ама ме е страх да не се запече. Писах на личната, че днес ги броя и вече имаме 3 повръщания, а уж беше и на антирефлуксна възглавница.
И трябва да вдигнем количеството за сметка на брой хранения, не виждам как ще стане това.

# 281
Благодаря ви, момичета, пазете много бебчетата!
Вкъщи изкарахме вирус с кашлица, която влачихме 4 седмици и чак към края отхрачвах вече. Носихме маски, а тя не се разболя, но сега от някакво време имаше хрема и впоследствие кашлица, която мислехме, че е от стичащи се секрети/ рефлукс. Явно да го е хванала от нас, но доста по-късно се развива при нея.
Иначе, личната ни насочи за снимка на бял дроб и така разбрахме. То не е съвсем точно бронхиолит, а нещо преди него, като възпаление пак, личната е казала на мъжа ми, но той не запомни.
Беше ме много страх да правим рентген на толкова малко бебе, но нямаше как по друг начин, защото тя се опасяваше от пневмония или нещо гастро да е проблема. Вчера цяла вечер кашля, както аз кашлях като бях болна.

# 282
Ох, милата душичка малка. Знам колко е гадно малко бебе да кашля. Средното ни дете се беше заразило от баткото и беше с ужасна хрема и кашлица в 4-ти месец. Оказа се бронхит.
И при нас се случва да върне мляко, но напоследък все се случва по време или веднага след хранене да се изака, и няма как да не сменя памперса. И при смяната връща мляко въпреки, че гледам да не вдигам краката. Иначе, като се върнахме от болницата единият ден повърна 3 пъти на фонтан, но тогава изяде бързо и голямо количество мляко. Сега сам си намали количеството и винаги остава по 10-20мл. мляко.

# 283
Аз бях с хрема цяла седмица но тя не се разболя .
Изкарваме я всеки ден не пропускаме колкото повече едно бебе е навън на въздух толкова по добре вкъщи е един и същ въздуха но е на един месец моята

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 23:49 от Kristal666

# 284
  • Сливен
Аз още не съм я изкарвала.  Страх ме е в това влажно време. Утре навършва две седмици.
И моята връща понякога, и мисля, че е от преяждане. И това за памперса не се сетих. Днес май след смяна върна повече.

Общи условия

Активация на акаунт