Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 391
  • 599
  •   5
Отговори
# 75
Кой ендокринолог в София го предписва? Моята имам чувството, че живее 50 години назад във времето...

Д-р Мария Бояджиева в ендокринологията на Майчин дом работи със съвременните лекарства за лечение на диабет и инсулинова резизтенстност.

# 76
10ти ден на Мунджаро - минус 2.5кг.
Ям значително по-малко (40-60%), от това което ядях преди и се минимизирала въглехидратите на макс. Тези 2.5кг ми се виждат малко, защото преди време за 1 месец на кето диета свалих 10 кг., но да видим…..

# 77
  • Glasgow
И аз много бавно свалям, а храната също е намалена. Взех втора писалка, пак 2.5, достраша ме 5, някои пишат, че имат стомашни проблеми, повръщане и т.н, а ми предстои ваканция и не ми се рискува да я прекарам в легло или wc. Дала съм си срок до септември да сваля излишните килограми.

# 78
  • София
Приключвам 3 седмица, утре ще си сложа 4 инжекция. Никакъв ефект. Нула свалени, никакво подтискане на апетита. Отчайвам се от организма си. Чудя с дали да не вдигна на 5 мг или да си изкарам 4-та седмица на 2,5?!

# 79
Някой преминавал ли е от Саксенда на Оземпик или Mounjaro. Така или иначе имам още цяла кутия Саксенда и ще я ползвам но ефекта все повече намаля и все повече трябва да увеличавам дозата и в даден момент става скъп и неефективен. Та от един препарат на друг усеща ли се разликата в подтискането на глад. Гледам че има доста доволни и си мисля да премина на Mounjaro с минимална доза като начало

Аз съм на Саксенда в момента и днес след разговор с ендокриноложката, установихме, че явно тялото е свикнал и вече няма ефект и ми препоръча да сменя с Мунджаро или Вегови. Та и аз ще си довърша Саксендата и ще се ориентирам към едно от двете. Имам да свалям 50на килограма, със Саксенда за 6 месеца съм свалила 10 кг + фитнес и калории дефицит.

# 80
  • София
Приключвам 3 седмица, утре ще си сложа 4 инжекция. Никакъв ефект. Нула свалени, никакво подтискане на апетита. Отчайвам се от организма си. Чудя с дали да не вдигна на 5 мг или да си изкарам 4-та седмица на 2,5?!
Вдигайте!

# 81
Благодаря за отговора. Аз съм на Оземпик сега, утре последна доза, но нямам особен ефект. И на мен ми е трудно да меря, гледам да се храня предимно протеин и със салата, но си имам нарушения. Но реално нямам особено подтискане на апетита. Преди това бях на Рубелсус, същата работа. Та сега Манджаро. Проблемът ми е, че не ми се подобряват показателите на глюкоза и инсулин.
При мен има подобрение в глюкозата и CRP-то само, но не и в инсулина. И разбира се свалени кг.
Но според мен трябва да се запозная с кантара и да меря храната и да се придържам в калориен дефицит от 1300-1500 калории. Ходя на йога два пъти на седмица и 1 път на пилатес. Това при мен имаше огромно значение, аз работя в офис, понякога съм в офиса по 10-11 часа, пътувам с кола, изобщо тотално обездвижване.
Успех с Мундажрото.

Имате повишено CRP във връзка с наднормено тегло ли?  Питам защото моето CRP стои високо от 2 години и никой доктор не намери причината... От главата до петите се изследвах

Имам повишено CRP от 7 години, но всички го отдаваха на автоимунно  заболяване, което ми откриха преди 7 год, защото лимфните ми възли са възпалени непрекъснато. Бях две години на кортикостероиди и качих много килограми. Но след оземпик и намаляване на храната и започване на спорт, CRP-то е нормално.

# 82

И при мен са така нещата, два месеца бях на 2.5 мг - никакъв ефект, нито свалени кг, имам си апетит, даже като че ли се засили. От вчера вдигнах на 5 мг. - все още нямам никакви признаци да действа. Вече се чудя има ли смисъл да си давам парите.
Има ли някой по същия начин?

# 83
1 месец на 2,5 съм, апетит значително  намален, има дни , в които почти нищо не ям, свалени кг - 1. Започнах медикамента , защото нямах ефект върху теглото от никакви режими и диети.

# 84
Вчера поставих трета доза 2.5мг. Свалила съм 2.5кг до момента и то с много ограничения във въглехидрати. Да си призная преди да започна Мунджарото месец и половина бях ограничила въглехидратите и пак бях свалила толкова. После обаче спрях ограничението за 2 седмици, защото обикалях из Азия и нямаше как да се храня правилно и ги върнах обратно. Та се чудя това Мунджаро действа ли въобще. Ще му дам шанс, защото така или иначе съм купила и следващата доза от 5мг., но ако до края й не съм свалила поне общо 6-7 (това ще са 8 седмици), мисля да се откажа Sad

# 85
А тия 2,5мг водят ли се изобщо терапевтична доза при този препарат или са просто въвеждащата, която при повечето хора нищо не прави? Останала съм с впечатлението че това е въвеждащото там за първия месец, колкото да не слагат направо по-високата доза. При всички препарати от тая група е така а не се въвеждат направо на пълна доза. Това е по-скорошно но примерно Саксенда и Оземпик на сравнително малко хора действат при най-ниските дози и реално не се разчита на тях а са просто за плавно въвеждане.

# 86
  • София
Въвеждаща е дозата, но все си мисля, че би трябвало да има някакъв, макар и малък, ефект. Аз утре вдигам на 5 мг, но нямам вече надежда сякаш да подейства при мен.

# 87
Цоп… и аз тук. Здравейте,Момичета тези от Вас, които вече сте на Мунджаро … от 1мг Оземпик как преминахте на другия медикамент , какъв е срока  му на съхранение след отваряне ,начина на приложение ,коя писалка е изгодна…и т.н предстой ми в Петък ходене при докито за контрола … ако ми предложи смяна на оземпика по една или друга причина би се иска да съм по-за идната и да мога да реагирам. По- доволни ли сте… по-добри резултати ли дава… странични ефекти как са при приложението му… честно казано всичко свързано с това че интересува и би ми било полезно. Благодаря предварително. Който прецени може и на лично да ми пише,за мен не е проблем ,ще се радвам 🍀

# 88
При много ниските дози никой нищо не обещава, за цялата група такива лекарства говоря. Те са колкото да не те метнат направо на висока доза че няма да ти хареса, вероятността да се чувстваш зле е много по-голяма.
Има късметлии които реагират достатъчно и на много малко и им върши работа за известно време.  При тия цени е разбираемо да се надяваш че ще си една от тях. Но ако някой те е накарал да смяташ че това е норма и да го очакваш - подвели са те. Да не усетиш нищо от толкова не мисля че е индикация че по принцип няма да ти действа в нормална доза. Дори и тези 5 не са висока доза по принцип, би трябвало да сте го дискутирали това с лекаря ти преди да започнеш, че все пак е пряко обвързано с цената и дали ще можеш да си го купуваш.

# 89
  • София
Да, natka, знам ги тези неща. Всичко е дискутирано с лекаря ми. Но е факт, че на повечето им действат и малките дози. А при мен не действат и другите лекарства, а съм била на високите, уж терапевтични дози. Няма нужда от нашокване на канчето, а от споделяне на опит.

Бонбон911, защо ще сменяш Оземпик? Ако ти действа, си остани на него, най-малко и заради цената на Монджаро, което е тройна.

Общи условия

Активация на акаунт