Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 354
  • 597
  •   4
Отговори
# 510
Не съм сигурна, че си заслужава въобще. Гледах в Германия и Гърция, цената е близка или да не кажа еднаква. За 7,5мг. към 350Евро, като трябва да се плати допълнително за доставка и отделно хладилна чанта по 10 Евро.
Последната писалка си я взех за 722лв. - 10мг. от тук.

Здравей, това от коя аптека е?
Аз днес трябва да взема 5 mg, утре ще ми е първата инжекция с тази доза. Исках да си сложа ‘златната доза’ от 2,5 mg, но в няколко аптеки нямаха такава спринцовка с игла, та се отказах.
Странични ефекти от 2,5 mg почти нямах - само след първата доза ми беше зверски студено (хората бяха по тениски, аз с вълнен пуловер и пак замръзвах) и бях страшно жадна - изпих поне 3.5 литра вода тогава 😀
"Златната доза " си я сложих с 2куб.спринцовка, като ми казаха, че е важно иглата да е подкожна. В аптека Марешки, но е с поръчка 1 ден, предполагам като го вземеш ще може да си поискаш и игла, защото не дават заради наркоманите (доколкото разбрах)

# 511
  • София
аз от Софармаси съм взимала инсулинова спринцовка

# 512
Привет, нормално ли е да имаш сърбеж след поставяне на дозата? Вече 3ти ден и е малко зачервено. На някой случвало ли е се?

# 513
Привет, нормално ли е да имаш сърбеж след поставяне на дозата? Вече 3ти ден и е малко зачервено. На някой случвало ли е се?
Не ми се е случвало. Случва се да посинее, но това е като съм я била прекалено бавно.
Колко мм игла купувате?

# 514
На мен предпоследните 2 пъти. Появи ми се около 3ти ден след поставяне и седя 3 4 дни.. беше много неприятно, но мина.

# 515
Здравейте на всички.
Моля, споделете с мен информацията за контакт на ендокринолози, които предписват Mounjaro .
Регион: Пловдив-Хасково-Стара Загора.
Ще бъда много благодарна Flowers Tulip
Можете да изпратите лично съобщение .
Консултирах се с двама лекари и те не бяха готови да ми предпишат Mounjaro , защото знаят малко за него.
Объркана съм и отчаяна Disappointed

# 516
  • Burgas, Bulgaria
Изследвания правиха ли Ви тези лекари, ако нямате инсулинова резистентност не изписват Moundjaro.

# 517
  • София
Дори и при ИР не винаги първата крачка е Moujaro, Ozempic или подобни.
Аз съм с ендокриноложката си 7-8 г. Преди да направим тази крачка, тествахме различни лекарствени комбинации, дозировки, режими на хранене, двигателни режими и т.н. Ефект имаше, но като му отпусна края с храненето и се връщах в почти изходна позиция.
За протокола от 01.09 до днес -7,5 кг. Страничните ефекти се сведоха до киселини и прорязване в корема от време на време.
Усещам, че губя мускулна маса, та ще включа и домашни тренировки с тежести. Гледам 2 пъти седмично да ходя на фитбол.

# 518
  • София
Ключовото е именно "като му отпуснех края с храненето..". При това положение ще се връщата в изходна позиция каквото и да приемате, дори и Мунджаро. В един момент всеки ще го спре и трябва да е подготвен за завръщането на глада

# 519
Здравейте на всички.
Моля, споделете с мен информацията за контакт на ендокринолози, които предписват Mounjaro .
Регион: Пловдив-Хасково-Стара Загора.
Ще бъда много благодарна Flowers Tulip
Можете да изпратите лично съобщение .
Консултирах се с двама лекари и те не бяха готови да ми предпишат Mounjaro , защото знаят малко за него.
Объркана съм и отчаяна Disappointed
За гр. Пловдив,  др Димитър Георгиев, аз ходя при него, работи в частен кабинет. Записването става през супердок. Първо правите изследвания, минавате преглед и тогава предписва. Вижте координати от супердок.

# 520
Изследвания правиха ли Ви тези лекари, ако нямате инсулинова резистентност не изписват Moundjaro.
Не съм съгласна. Вече се изписва и за лечение на затлъстяване.

# 521
Вчера сложих за втори път 5мг.( преминах вече периода от 2,5) .Отново не се чувствам добре.Повръщам си ,особено сутрин.Цял ден ми е лошо на стомаха.Не мога да ям хич.Въпреки това се насилих и хапнах няколко лъжици ориз.

# 522
Вчера сложих за втори път 5мг.( преминах вече периода от 2,5) .Отново не се чувствам добре.Повръщам си ,особено сутрин.Цял ден ми е лошо на стомаха.Не мога да ям хич.Въпреки това се насилих и хапнах няколко лъжици ориз.
Оризът не е най-добрият вариант. По-добре яйце, пържола, сирене, риба, ядки...
Онзи ден си позволих да ям "КФС", не съм яла от много време такава храна, бях с детето и викам хайде един път ще е..... както и да е, друго ми беше мисълта, че след около 1-2 часа ми стана лошо, започна да ми се мотае главата, така както когато се предозирах миналата седмица, та въпреки, че имаме "лечение", то не бива да ядеме храна, която ще ни създава проблеми. Повече такова нещо няма да сложа в устата си, но "нали пусто пари са давани", но ще се замисля другият път.
П.С Освен Мунджаро, ако се приема Глюкофаж е напълно възможно да е в комбинацията от двете, плюс липсата на достатъчно храна. При мен беше така и го замени лекарката с Берберин.

# 523
Здравейте, момичета! Да дам отчет как се движат нещата при мен. Днес поставям 4-та доза 2.5 мг и килограмите досега са -5.8, което звучи уау за 3 седмици, но реално имам по 1,5 кг на седмица и повечко първата, заради преяждане и тъпкане като за последно преди да започна мунджарото. 😅
Честно казано очаквах да са повече, предвид че имам да свалям 45 кг., и в комбинация с мунджаро започнах и прием на метформин, който преди това не пиех.. Но пак съм доволна, не мога да се оплача.

Food noise си имам, просто не ми къркори корема. Мога да ям спокойно и по-големи порции. Последната седмица имах лек запек, но не беше кой знае какво.

Другата седмица ми предстои да си сложа златната доза и отсега се филмирам, гледайки иглата на спринцовката, която си взех 😄 Тъй като съм малко бъзла исках да ви питам какви спринцовки си взимате, аз успях да намеря такива само с игла 13 мм. Някаква идея къде да намеря по-къса?
Намерих в Амазон, но тя доставката е по-скъпа от самите спринцовки.
Открих и тези в емаг ( https://www.emag.bg/komplekt-50-insulinovi-sprincovki-1-ml-s-g29 … n=share%20product) Някой дали ги е пробвал, видях мнение, че реално са 13 мм и затова имам съмнения.

# 524
  • София
Като тази в емаг май беше, но няма страшно, не боли изобщо, спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт