Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 68 223
  • 744
  •   4
Отговори
# 615
  • София
Назад в темата съм споделяла по всички поставени от теб въпроси. При мен се случват бавно нещата. Но продължавам, като съм от март месец и на фитнес, което считам за важно, за да не губя мускулна маса. Сега съм на 7,5 мг, но ще съм на преглед след 2 седмици и мисля да помоля за увеличаване на 10 мг, за
щото нещо ефектът ми се губи напоследък.

# 616
  • Glasgow
Аз се опитах да удължа срока между слагането- да е повече от седмица - и ми се разбърка цикъла, два пъти имах за месец🤦🏻‍♀️ какво е това дяволско лекарство🤐явно няма да се разделим лесно.

# 617
Назад в темата съм споделяла по всички поставени от теб въпроси. При мен се случват бавно нещата. Но продължавам, като съм от март месец и на фитнес, което считам за важно, за да не губя мускулна маса. Сега съм на 7,5 мг, но ще съм на преглед след 2 седмици и мисля да помоля за увеличаване на 10 мг, за
щото нещо ефектът ми се губи напоследък.
Да върнах се да чета, ще стигна и до там. Интересно ми е защо моя ендокринолог не споменава изобщо вдигане на дозата на повече от 5мг . Малко ми е странно като ,чета че масово изписват и повече и вдигат .

# 618
Здравейте, имам си съответните показания за прием, но си търся изключително компетентен гастроентеролог, който да провери дали всичко ми е наред и е наясно и има опит медикамента, а след това и ендокринолог.

# 619
Момичета, здравейте. Намерих темата и ви чета в момента, браво на всички ви за усилията, пътя изобщо не е лесен.
Попаднах на темата, тъй като исках да разбера малко повече за този тип лекарства от хора, които имат опит с тях. Предполагам, че в един момент ще ми се наложи да ги ползвам, но толкова ме е страх от страничните ефекти, че за момента все още опитвам по всякакви други начини, ако мога да сваля килограми, но вече година и половина след второто ми раждане е абсолютно невъзможно. На Глюкофаж ХР 500 веднъж на ден съм. Седя си на +9,10 кг и това си е, само успявам с усилия да ги задържа, не и да сваля. След двете бременности съм +18кг. Имам “лека” според ендото ИР и кръвната ми захар е около 6 или малко под 6 обикновено. С Хашимото съм и многобройни стимулации и инвитро процедури зад гърба ми, предполагам, че всичко си е оказало влиянието.
Друго исках да попитам за Хашимотото, доколко то е причината според вас за качването или невъзможността за редукция на теглото дори с хранителни режими и спорт? Понеже ендото всеки път ми казва, че Хашимотото нямало как да е причина за килограмите при положение, че с медикамента е в норми, тоест овладяно е. Но така ли е наистина или имаш ли Хашимото килограмите неминуемо се трупат и бавно се свалят, ако изобщо? Независимо дали са ти в норма показателите?

# 620
TerraEK  и аз съм с хашимото. За съжаление в България не са толкова напред с ендокринологията, колкото на запад и си имат едни стари разбирания. Затова и се създадоха много групи по темата, тип биохимията на живота по Рей Пит и хората, които усещат, че това, което докторите говорят, не е така, се опитват да намерят правилния път. Има някаква светлина в тунела, много приятно се изненадвам от д-р Райна Стоянова, много е иновативна и говори и работи по теми тип табу за ендокринолозите тук.
Разбира се, че хашимото пречи на свалянето на килограми и по точно Т3 хормона. Отделно, че ТСХ трябва да е под 2, а ти казват, че и 4 е ок, което е абсурдно...отделно изобщо не гледат конверсията между хормоните... Но факт е, че сваляме, но мнооого бавно и с мнооого инат и търпение. Фитнес, диети, упоритост....и постигаме толкова бавно резултати, че се демотивираме, чак е обидно бавно...някой без автоимунно заболяване, с такъв тип режим, ще свали килограми и ще влезе във форма за 4-5 месеца....а ние с години се влачим с бавни крачки. В един момент се отказваме и хайде пак отначало, за няма 20 дни си пак 100 кила.
Затова, лекарства тип мунджаро много помагат. На мен ми действат не само на килограмите. Имам сила, енергия, настроение...не изпадам в дупка, справям се с ежедневието по лесно, преработвам емоциите леко ....
Да страх ме е от страничните ефекти, бо затова трябва да сме отговорни. Редовни изследвания и консултации с гастроентеролог и ендокринолог. Всеки месец!

Момичета, здравейте. Намерих темата и ви чета в момента, браво на всички ви за усилията, пътя изобщо не е лесен.
Попаднах на темата, тъй като исках да разбера малко повече за този тип лекарства от хора, които имат опит с тях. Предполагам, че в един момент ще ми се наложи да ги ползвам, но толкова ме е страх от страничните ефекти, че за момента все още опитвам по всякакви други начини, ако мога да сваля килограми, но вече година и половина след второто ми раждане е абсолютно невъзможно. На Глюкофаж ХР 500 веднъж на ден съм. Седя си на +9,10 кг и това си е, само успявам с усилия да ги задържа, не и да сваля. След двете бременности съм +18кг. Имам “лека” според ендото ИР и кръвната ми захар е около 6 или малко под 6 обикновено. С Хашимото съм и многобройни стимулации и инвитро процедури зад гърба ми, предполагам, че всичко си е оказало влиянието.
Друго исках да попитам за Хашимотото, доколко то е причината според вас за качването или невъзможността за редукция на теглото дори с хранителни режими и спорт? Понеже ендото всеки път ми казва, че Хашимотото нямало как да е причина за килограмите при положение, че с медикамента е в норми, тоест овладяно е. Но така ли е наистина или имаш ли Хашимото килограмите неминуемо се трупат и бавно се свалят, ако изобщо? Независимо дали са ти в норма показателите?

# 621
Alexai, всичко дето описваш е точно така и при мен и точно др. Райна Стоянова беше следващия ендокринолог, който исках да пробвам, мисля да отида. Иначе ТСХ-то го държа винаги около 2 или под, но е факт, че само него гледат като стойност лекарите, при които ходя. Наистина е обезкуражаващо след всичките усилия нищо да не постигаш, ами даже и да е трудно да задържаш… ще опитвам с режим и спорт докато мога да задържам, но и ще имам едно наум за лекарствата, които все пак при някои от вас дават добри резултати, дано да е при все повече и с минимални странични ефекти🙏

# 622
Привет на всички

Искам да споделя за страничните ефекти, поне при мен освен отпадналост в началото нямаше друго.  Вече повече от 3м съм на Мунджаро, преди това съм била на саксенда и оземпик, второто заради КЗ.
Доста четох по темата, включително чуждите форуми и във фейса съм в една група, масово са от UK и US, където го има от повече време.
Страничните ефекти се дължат на недостатъчно прием на ВОДА и храна.
Водата по минимум 0.33 мл на кг телесно тегло. Протеина в рамките на 1.6 - 2 гр на килограм телесно тегло.
Звучи супер елементарно, за да е истина, но моя опит и този на хора, които съм чела е точно това.
Някъде ми беше попаднало, че едно момиче обясняваше, че е стигнала до болница заради препарата. Ама можела да изкара седмицата с 1 л вода.. жена тежаща 100 кила. Е няма как да стане. Дехидратацията е по-опасна от глада и мисля, че това всеки, който се интересува от хранене го знае.
Другото аз пия комплекс мултивитамин, но реално нямах дефицити, освен лек на вит, Д, обикновено го държа на горната граница,  естествено. За колагена, доколкото съм запозната е по-добре да се приема обикновен суроватъчен протеин. Косопада също е при дефицити. Фризьорката ми каза, че масово като почнат диети, започва и косопад и няма общо с медикамента.
Всеки един страничен ефект може да се контролира и минимизира чрез адекватен прием на храна и достатъчно вода. Чиста вода или непосладен чай.
Не на последно място, според мен, е нагласата. Не може да започнеш промяна, ако в главата ти е страх и притеснение. Гмуркаш се смело. В крайна сметка, ако не ти понесе и е нещо уау винаги може да се спре. От една две три дози, какво може да стане. Тук говоря, ако нямаш противопоказания! Това се коментира с лекар и се правят необходимите изследвания.
Желая успех на всички. Няма страшно.

При мен всичко е нормално, 2ри път слагам 5 мг след като 2 м бях на 2.5 мг. Преди да сложа цяла доза от 5 мг, слагах няколко пъти 2 по 2.5 мг в една седмица.
Странични ефекти нямам вече никакви.
За съжаление не мога да се похваля и с резултати последните 10 дни, тъй като съм след поредица от излизания и пред цикъл. В края на месеца ще видим дали има резултат от увеличаване на дозата.
Желая на всички много минуси от все сърце.

# 623
От септември до сега /3 месеца / съм 7 кг. надолу-вече съм 79кг. Поставям по 5 мг.Значи винаги първите 2 ,
3 дни след поставянето съм "парцал" -лежа ,нищо не ям ,лошо ми е и накрая вече повръщам .

# 624
При мен се е случвало и близо 3 седмици да съм в застой (даже леко и нагоре), като по време и след цикъл рязко тръгва надолу кантара. В момента съм в ужасен период, но имаше около 10 дни бях със супер нисък прием на калории, сега наваксвам и даже съм и + 1кг. Sad много ми е гадно и тъпо, но когато човек лишава прекалено много, после с наваксването е още по-неприятно.

# 625
  • Glasgow
Аз от последната писалка опитах "златната" доза и като поръчах нова ми задържаха поръчката от аптеката, забелязали че прескачам една седмица, има ли причина, да опиша какво, как, лекарят да преценял дали да ме върне на 2.5мг. Като имаха проблем с доставките преди увеличението на цената и забавиха не ме питаха как съм се оправила, но
 сега се загрижили 😅
Дами, внимавайте с потребители, които предлагат лекарство тук и на лични. Докладвах вчера - опасно е и не си струва.

# 626
Здравейте, момичета! При мен килограмите вече са -14 (от 01.10), почвам да забелязвам промяната и в огледалото вече.
Днес трябваше да започна със 7.5 мг, но реших да броя кликове и да задържа на 5, докато все още свалям. Четох коментари, че когато използваш по-малка доза от писалка с по-висока концентрация, ефектът можел да се „изчерпва“ по-рано през седмицата, защото реално се инжектира по-малко количество разтвор. Интересно ми е дали ще е така, някой друг забелязал ли го е?

# 627
Не бих казала, не съм усетила. Делях от 5 мг, но се бях презапасила и от последната писалка, която ми остана слагам цяла доза. Разлика не усещам.

На гости съм при мама и всеки знае как е на гости при мама. Grinning
Моята е и кулинарен експериментатор. Няма да ви казвам какво ядене пада, но нейният кантар показа 84.7, а като дойдох се претеглих и бях 85.2. Има реален шанс да съм минала психологическата граница от 85.
При мен всеки 5 кг са ми някаква психологическа граница. Хаха
Като се прибера ще видим.
За щастие сладките мъфини са на привършване.
Отново се опитвам да броя калории, но не ми се получава толкова точно, колкото у нас. Като добавим и "топлото" време и липсата на бягащата ми пътека нещата стават трагични откъм движение.
Здравейте, момичета! При мен килограмите вече са -14 (от 01.10), почвам да забелязвам промяната и в огледалото вече.
Днес трябваше да започна със 7.5 мг, но реших да броя кликове и да задържа на 5, докато все още свалям. Четох коментари, че когато използваш по-малка доза от писалка с по-висока концентрация, ефектът можел да се „изчерпва“ по-рано през седмицата, защото реално се инжектира по-малко количество разтвор. Интересно ми е дали ще е така, някой друг забелязал ли го е?

# 628
Здравейте,

В неделя си сложих първата доза от 2,5, имах доста неразположения, като гадене, диария, но отминаха. Днес се събудих със страшно горчив вкус в устата и нищо не помага! На някой случвало ли се е?

# 629
  • Glasgow
Да, като киселини, нали? Минава

Общи условия

Активация на акаунт