Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 67 654
  • 731
  •   3
Отговори
# 720
  • София
Здравейте, да питам какви игли взимате за златната доза? Последно ми продадоха в аптеката едни гигантски, едвам си пробих кожата с това чудо. Хем обясних за какво ми трябва и ме прецакаха. Иначе имаше една фейсбук група за мунджо, но май са я изтрили.... там имаше някакъв метод да счупиш писалката и да можеш да избуташ до край буталцето и да си инжектираш златната доза с писалката директно. Някой да има механиката как да счупя тази писалка, така че да не прецакам съвсем нещата Simple Smile Мерси предварително.

Трябва ти инсулинова спринцовка 1 мл. Напишив гугъл и ще ти излезе точна картинка.

Това за избутването май с клечка го четох в групата във Фейса, но така и не вдянах как се прави. Така си пилзвам инсулинова спринцовка за златната доза.

# 721
Здравейте!
Въпросът ми е към тези, които ползват голяма писалка за малки дози.
Изписаха ми Мунджаро 15 мг. Предписаното ми лечение е 4 седмици по 2,5мг, после 5мг, и т.н. Четох темата, листовката, едно не ми е ясно: като сложа 1-вата доза(10 клика), втората доза колко клика броя-пак ли 10 от нулата, или вече 20, защото си спомням, че докторът ми каза да отбелязвам с химикал докъде съм стигнала. Мисълта ми е: броя си всеки път от нулата 10 клика, докато съм на 2,5 или ако писалката е в началото на 0  за втора доза броя 20 клика, защото първия път съм сложила 10, за трета- 30? Дано сте ми разбрали въпроса.
Благодаря предварително!

# 722
  • София
Всяка доза с един и същ брой кликове - в случая за всяка доза от 2.5 мг по 10 клика,
от нула до десет.

# 723
Здравейте,

Да се отчета пак и аз. Започнах да приемам Мунджаро 2,5 от началото на декември, от януари увеличих на 5 мг. и за тези 6 седмици съм свалила 8 кг., като от началото на годината и спортувам. Определено се чувствам много добре, но откакто минах на 5 мг. гаденето, киселините и запека са още по-ужасни! Чудя се дали мога да се върна пак 2,5 мг., защото тогава се чувствах по-добре? Някой правил ли го е?

# 724
  • София
Да, аз две седмици издържах на 5мг, чувствах се ужасно, болки в корема, не можех нищо да ям и се върнах на 2.5 след това и си бях ок и си свалях

# 725
  • София
Здравейте,

Да се отчета пак и аз. Започнах да приемам Мунджаро 2,5 от началото на декември, от януари увеличих на 5 мг. и за тези 6 седмици съм свалила 8 кг., като от началото на годината и спортувам. Определено се чувствам много добре, но откакто минах на 5 мг. гаденето, киселините и запека са още по-ужасни! Чудя се дали мога да се върна пак 2,5 мг., защото тогава се чувствах по-добре? Някой правил ли го е?

Не бих вдигала доза, ако ми действа. Според мен се върни на 2,5 мг, докато не видиш, че не ти действа.

# 726
Благодаря много! Така ще направя - това означава 30 клика от инжекцията с 5 мг. нали?

# 727
Здравейте, дали някой има излишно количество Mounjaro?

# 728
Има ли някой, който вече е спрял Мундажарото и все още е в темата? Интересуват ме какво се случва в последствие. Връща ли се апетита или се яде по-малко понеже човекът е посвикнал по-малко докато е бил на Мунджаро?

# 729
  • София
Бях го спряла за два месеца по време за операцията и докато се нормализираха изследванията.  Апетитът се връща постепенно, но се връща

# 730
Лошо! Аз съм още в началото и ми е рано да мисля за “след”, но четох някакъв пост, че повечето си връщали кг.
Днес поставих втора доза 2.5 мг. Цяла седмица бях добре. Никакъв глад за сладко, никакво преяждане, никакво неконтрулируемо тъпкане с всичко. Имах първите няколко дена сухота в устата, в резултат на което пиех много вода. Супер! Днес обаче нямам никакви симптоми. Повечко мисля и за храна. Чак се плаша.

# 731
  • София
Мунджарото го приемам просто като патерица, която помага, но крайният резултат си зависи от нас и начина на хранене който сме изградили по време на приема.

Общи условия

Активация на акаунт