Нашите цветя - тема 27

• 23 774
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
Какви хубави пролетни градинки! Днес видях от прозореца, че пред блока са нацъфтели много зюмбщли, но не мога да сляза да им се порадвам, че съм с температура.

MarietaYo, до сега си мислех от снимките ти, че живееш на равно. А сега виждам някаква голяма височина от прозореца ти.

# 106
Моя Спатифилум откакто го имам направи супер много листна маса, но не е цъфтял изобщо. Миналата седмица му смених саксията, че му беше станала малка вече на прозорец стои, но защо не цъфти изобщо не знам.
Някъде прочетох, че били различни Лютичето можело да прекара зимата вън, а ранункулюс - не. А в нета навсякъде пишат Ранункулюс- азиатско лютиче, та не знам кое е вярно, но на снимките са много красиви. Ще видя да си купя една саксийка и да пробвам. Ако успея да го отгледам и вирее добре в саксии есента ще си поръчам различни коренчета.

# 107
Есента засадих 2 рози от гол корен, които кучето изгриза почти до дъно. В момента стърчат по 2 голи пръчки от коренче, като най-дългата е не повече от 10-ина сантиметра. Смятате ли, че има ли надежда за тях или да правя нов опит? До сега не съм гледала рози и нямам опит с тях. Кога да очаквам еветуално да дадат признаци на живот?

# 108
  • Троян
Ето моя Спатифилум, който цъфна, след като го преместих на светло.

градинката пред магазина:

и от градината в двора:

Ще споделите ли как отглеждате спатифилума? Моят като го полея е свеж 2 дена и след това листата му клюмват. На терасата съм го сложила, остъклена е и е на светло, но не пряка светлина.

# 109
Най-накрая ви настигнах. Разкошни цветя показвате Purple Heart

# 110
  • Карлово
Ще споделите ли как отглеждате спатифилума? Моят като го полея е свеж 2 дена и след това листата му клюмват. На терасата съм го сложила, остъклена е и е на светло, но не пряка светлина.
Имаме парник на тераса, за разсадите на ММ. Има и термометър по обед става над 45 градуса, ако не е вдигнат капака, и 35 - при отворен капак, сигурно на твоята тераса също е много топло. Ако държиш отворен прозорец, вероятно ще е по-хладно.

В стая на непряка слънчева светлина, на около 22 градуса гледам този. Той беше  в същата стая, но на тъмно място и правеше само листа. От предишната тема се заговори за спатифилуми и нуждата им от светлина и го преместих на по-светло. За две седмици направи много пъпки и цъфна. Има още две по-малки растения. Бяха заедно на недобре осветеното място и тях сложих до прозорец,  същата стая, но сигурно ги напича по обед, не мога да ги наблюдавам, понеже съм на работа, еднакво ги поливам, но тези малките клюмват и имат пожълтели листа. Сега са в по-хладна и студена стая и се напериха. Моето заключение е, че не искат да им пече слънце на нежните листа.
Лятно време ги изкарвам на сянка  в градината.

# 111
  • In transit
Диорела, бързо оздравяване ти желая!

Момичета, имам разредено масло от нийм с кастилски сапун от преди 2-3 месеца. Мога ли да го ползвам отново или да забъркам ново количество?
Вчера четох доста за това завиване на листата на пахистахиса. Научих много интересни неща за това цвете, нищо, че го имам от доста години. Отивам да го пресаждам и мисля после да го напръскам с нийм, превантивно за трипси.

# 112
Благодаря, Мики.  Толкова е красиво навън, така ми се излиза...

Утре се очаква сняг, днес вали дъжд, а джанките са нацъфтели, дърветата са като букети. Дали ще успеят да завържат и да задържат плодове при тези условия?

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 12:34 от Diorela

# 113
Аз се чудя да прибирам ли каквото е нацъфтяло вътре, че не ми се иска да им спре развитието.

# 114
  • Троян
Имаме парник на тераса, за разсадите на ММ. Има и термометър по обед става над 45 градуса, ако не е вдигнат капака, и 35 - при отворен капак, сигурно на твоята тераса също е много топло. Ако държиш отворен прозорец, вероятно ще е по-хладно.

В стая на непряка слънчева светлина, на около 22 градуса гледам този. Той беше  в същата стая, но на тъмно място и правеше само листа. От предишната тема се заговори за спатифилуми и нуждата им от светлина и го преместих на по-светло. За две седмици направи много пъпки и цъфна. Има още две по-малки растения. Бяха заедно на недобре осветеното място и тях сложих до прозорец,  същата стая, но сигурно ги напича по обед, не мога да ги наблюдавам, понеже съм на работа, еднакво ги поливам, но тези малките клюмват и имат пожълтели листа. Сега са в по-хладна и студена стая и се напериха. Моето заключение е, че не искат да им пече слънце на нежните листа.
Лятно време ги изкарвам на сянка  в градината.

Благодаря за споделената информация. Не е толкова топло на терасата, все още де Grinning, а и както спомена държа прозорците на ножица даже и зимно време. Ще го полея и ще видя как ще се повлияе, нали го дават да се захлажда 2-3 дена. Като не - ще му търся друго място Simple Smile

# 115
Понеже проучвам сега, търся си не много претенциозно цвете за дома, за напълно начинаеща.
Имаме открита тераса, прозореца е западен. Да няма  нужда много често да се полива и тн.
Предложиха ми няколко, търся още и ще се спра на 1-2 вида.
Кактус имам, не искам кактус😁

# 116
Замиокулкас - вътрешно, не иска пряка слънчева светлина, поливане - рядко, дори и лятото.
https://homeplants.bg/bg/product/61-zamioculcas_zamiifolia_pot_saksia.html

# 117
Здравейте, колко време след няколко пръскания с препарат срещу гъбички се вижда резултата? Не мога да преценя дали да третирам отново.

# 118
Малко цветя от този уикенд. Вече тръгнаха лалетата - първите от новите есенни луковици:

А тези са отдавна в градината.

От тези нарциси имам много, много.

Ароматни теменужки от гората.

# 119
  • Карлово
Не е толкова топло на терасата, все още де Grinning, а и както спомена държа прозорците на ножица даже и зимно време. Ще го полея и ще видя как ще се повлияе, нали го дават да се захлажда 2-3 дена. Като не - ще му търся друго място Simple Smile
Друго, което ми идва наум е почвата. Да не би твоята да не задърфжа много влагата. Ако е само купена торфена смес, поняко пресъхва много бързо. Аз смесвам с почва от градината, за да не клюмват цветята бързо.

Общи условия

Активация на акаунт