Нашите цветя - тема 27

• 23 771
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И на мен са ми се подвивали така. Ти нали скоро ги сади, може би се адаптират още. Или да са поизмръзнали през нощта, или много да ги напича денем, или да им е сухо. Пръстта изглежда много суха, ако е така може лекичко да полееш, колкото да се овлажни. Не обичат много влага, но все пак трябва да се уплътни пръстта около корените им, влагата помага.
Да на 9-ти ги посадих, до тогава си бяха на хубаво в разсадника. От тогава освен вс и зверски вятър тук вее почти нон стоп. Иначе пък си цъфтят бодро. Сипнах им малко водичка, те сега уж и дъждове идват. 😁 Аз мислех да не би да е и защото се опират в пръстта, по снимките повечето са на постелка от чакъл, но пти мен няма да е лесно постижимо, защото са под наклон...

Диорела  - Левизия се казва🌷

# 91
  • оттам, откъдето започва България
Две мушката на терасата ми и малко цветенца от събуждащата се градинка. Blush
Обожавам красотата и аромата на зюмбюлите, а малките нарциси са много милички. Heart Eyes

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 07:21 от Ранобудна

# 92
  • Карлово
Аз идвам да питам как и дали да поорежа това дърво на живота:

Утре ще го пресаждам в по-голяма саксия и не знам как да го закрепвам вече. Много натежава и се катурва.
Да поорежи го. Ще стане по-стабилно и ще се разклони.

# 93
  • In transit
Добро утро,
И моята "лазаня" тръгна най-сетне. Малко на гъсто съм ги сложила май, ще видя, като почнат да цъфтят.

Тези с тънките листа мисля, че са мускари, но много едри цветове се показват.  Rolling Eyes

Някой има ли идея защо лявата кампанула е с толкова светли листа?
Нещо да и липсва?

# 94
Кампанулата или е сварена (преполята и на топло), или е с хлороза. Ако не е първото, можеш да я полееш с тор.

Розата не става за стайно отглеждане. Порадвай се на цветовете и я премести на тераса или директно в градината. Трябва да е на слънчево място, иначе няма да цъфти.

# 95
  • София
😂 😂 😂 Мики💕, честита лазаня, айде и да се разцъфти прелесно и да ни радваш със снимки.
Обаче... Твоята ли е гъсто... Я пак да ти пусна малко от моя гъч, да сравниш какво значи на гъсто😁😅...вече си имам и минзухарчета, трудно се виждат сред листака, обаче мн им се радвам.
Скрит текст:

Мисля че мускарито са ми тези отпред тричките, май още има да ги почакам за цъфтеж
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 09:39 от Angel_Dust

# 96
  • In transit
Флокс, по-скоро е второто, така мисля, защото двете са една до друга и не съм ги преполивала. Ще пробвам с тор. Благодаря.

Ейнджъл, да точно и моите мускари са така, но миналогодишните бяха едни дребни и хилави, че ми стана странно сега. Има доста неща, които едва се показват, а един минзухар и единия зюмбюл са се слели, като сиамски близнаци. Joy Саксията ми е плитка и с диаметър около 27-28см.
А твоята е разкошна. Heart Eyes Наслада за сетивата. Представям си аромата, който се носи! Heart

# 97
Ейнджъл, какво ще ги правиш като прецъфтят? Ще ги вадиш ли от тенджерата? Моята лазаня е още скромна. Показали са се зюмбюлите, няколко мускарчета, на които едната ми дъщеря казва мускетари. Чакам и едни къдрави лаленца, които са на косъм. Чудя се дали да ги прибера за два дни, да не им се е растежа от студовете в следващите дни.

# 98
  • София
Не съм решила, мислех да вядя, но аз съм садила луковици, които поне до юли явгуст трябва да цъфти по нещо, та наистина не знам, дали ще имат време да починат адекватно. Ще го мисля натам.

# 99
Някой отглежда ли ранункулюс? Видях ги във фейсбук и много ми харесаха. Става ли за саксия или е градинско, какво обича ?

# 100
  • София
Това с това завъртяно име е лютиче, преди седница две гледах и по магазините по едно в саксийка. Сложила съм си в лазанята от тях, сега още ще си сложа да ми цъфтят надявам се, че и аз мн ги харесах. Не знам за саксия, но ще трябва да го изравяш за зимата.

# 101
  • Карлово
Ето моя Спатифилум, който цъфна, след като го преместих на светло.

градинката пред магазина:

и от градината в двора:

# 102
И моят спатифилум беше така. Докато не де наложи да изчезна по спешност и не беше поливан 1 месец. Изрязах всичко погубено. Имам 5-6 листа…

# 103
  • Somewhere far away
А моя просто повеехна въпреки че го поливах редовно. Вече си мисля че продават изначално болни цветя по магазините честно!

# 104
Моят импровизирана набързо градинка

Общи условия

Активация на акаунт