Нашите цветя - тема 27

• 22 677
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
Взех да изкуквам, как се казваше това цвете на Ейнджъл (първото)? Много е нежно.
Прилича ми на леко повяхнало, има нужда от малко вода.

Коренищата ми изглеждат много добре, а пролетните луковични са прекрасни.

# 76
  • In transit
И на мен ми заприлича на повехнало, ама викам да не се обаждам. Grinning

Някой разбира ли от пахистахис? Започнаха да му пожълтяват някои листа и след два-три дни падат, а част от другите се завиват навътре. Гледах го под лупа, нищо не се вижда да го яде или мъчи. Не му е за първи път това и не пречи да тръгне цъфтеж, но не мога да разбера какво му става? До преди две седмици си вървеше идеално и му стърчаха хубаво листата, пък сега...

# 77
Здравейте моля за помощ. Как да съхраня тези луковици за да може и догодина пак да ми цъфнат. Каквото и да съм правила до началото на следващата година вече са умряли .

# 78
  • Карлово
Teзи нарциси в гардина засаждам, след прецъфтяване и на следвашата година си цъфтят, за разлика от лалета в саксии, досега едно не ми е изникнало на следваща година.

# 79
Teзи нарциси в гардина засаждам, след прецъфтяване и на следвашата година си цъфтят, за разлика от лалета в саксии, досега едно не ми е изникнало на следваща година.
Цели ли ги зарявате или ги оставяте луковиците от вън. Аз съм садила в градината и нарциси и зюмбюли, нищо не цъфти следващата година. Излизат листа една , две години и до там. Отчаяна съм вече. А толкова ми е хубаво сега когато ми красят масата.

# 80
  • Карлово
Засаждам на дълбочина 3 пъти големината на луковиците.
И си се показат и цъфтят. Обаче, ако са на сянка, не цъфтят. Търся слънчево място, което в моя двор не е кой знае колко. Едни луковици на мини ириси мъчих 2-3, а може и повече години, уж на слънце, и не искаха да цъфтят. Преместих ги пред магазина ми, там си е слънчево и цъфтят и се размножават.
Ама да не се хваля, много луковици ми изчезват и то на най-любимите цветя.

Като не искат в градината направете една голяма саксия "лазаня" има показана такава в темата.

# 81
Флоксче, благодаря за новата тема Hug!

на живо са разкошни цветове Simple Smile

изкарах дипладенията на терасата, от 3-4 дни при нас е много топло

фитонията изкара нови листа

.

# 82
  • In transit
Натт, разкошни цветя. Според мен отрежи тези дългите върхове на дипладенията, за да я стимулираш да се разклони и да стане по-кичеста.

# 83
Какво му има на това цвете? Дали е преполято? Днес му изрязах жълтите листа. Държа го на сянка, че май не обича на прозореца на слънце.

# 84
  • Карлово
Да, не обича на силно слънце. Не ми прилича на преполято.
Махни жълтите листа и го премести.
 Имам едно много голямо, на доста тъмно, макар и топло,  зимува - само листа. Сега го преместих на по-светло и направи много цветове. Други две като твоите също преместих, но изглежтат като ъвоето и много бързо им оклюмват листата. Тях пък отново махнах от прозорец, вероятно със силно напичане по някое време. По-свежи са на новия прозорец.

# 85
  • На морето!
Идвам и аз със снимки от пролетната градинка.
Любим цвят зюмбюл, подарък за 8ми март преди 2-3 години

Един интересен нарцис с 3 цвята
И градинска бегония, чието коренище ще разделям, защото се и свила под пампаска трева и само, когато тревата е подстригана успяваме да й се порадваме

# 86
Това последното не е ли бергения?Не ми прилича на бегония,а и за нея е рано.

# 87
Аз идвам да питам как и дали да поорежа това дърво на живота:

Утре ще го пресаждам в по-голяма саксия и не знам как да го закрепвам вече. Много натежава и се катурва.
И малко от вътрешните китки:

# 88
  • На морето!
Това последното не е ли бергения?Не ми прилича на бегония,а и за нея е рано.
Бергения е, автокоректорът ме е изиграл Simple Smile

# 89
ММ ми подари роза в саксия, на етикета пише само Рози микс. Нямам идея как се отглежда и дали става за стайно растение. Може ли помощ? Ама обяснете като на петгодишно, че съм много боса в цветарството. Благодаря! Саксии, поливане,местоположение, …

Общи условия

Активация на акаунт