Нашите цветя - тема 27

• 23 839
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз си ги бях взела миналата година от бриколаж, бяха повече, имаха доста издънки, сложих ги на слънце и за 2дни мочти умряха, по спешност тогава ги преместих на шарена сянка, бяха се спаружили от жегите, после зимата, обаче сега са нараснали и се чувстват добре, предполагам и пак ще позеленеят като се стопли и нощем повече... Това, сукулентите колко обичат слънце ми е все по-съмнително. И левизиите не харесват хич слънцето😅 имам и разни други, на които за сега им е ок, но ще ги видя лятото.
😂😂😂

# 511
Angel_Dust, прихванали са се семпервивумите. Бебетата не ги пипай, ще пораснат и ще се вкоренят и те, ще направят хубава туфа на това място. Едва тогава мисли за разсаждане и на други места. Имай предвид, че розетката, която изкара цветонос, загива и остават другите. Цветът на семпервивумите много се влияе от почвата, сезона, слънцето. И на мен ми хареса цветът в момента на тези.

Цитат
Тези двете бяха Естелла, червено-бял много рошав папагал. Папагалските при мен изглеждат най-незапазващи се. Но ако тези двечките се запазят в този вид, ще съм много доволна - и двете са по-симпатични от родителското цвете.

Кити Кет, явно хибрида се разпада. На твое място бих боднала две клечки с надпис до луковиците, за да ги зная и после да ги обозначавам пак при ново засаждане, ако ги вадиш. През годините бих ги отделяла по цвят и форма и така след време ще се стабилизират. Дори и догодина да не са същите, то при следващите поколения има голяма вероятност да се появят пак такива. Така се създават хибридните сортове.

В тази връзка, преди години си бях взела от една полянка малка туфичка обикновени диви парички. Отделно бях купила и червени кичести. Червените се изгубиха още на следващата година, а дивите се размножават сами. И сега видях, след години, се е появила червена паричка с обикновен, некичест цвят. Т.е. опрашили са се взаимно и генът на червеното се е  пренасял в семенцата като рецесивен и сега се прояви. Ако събера семенцата точно от тази червена паричка, дори и следващото поколение да е изцяло бяло, то в по-следващите има голяма вероятност пак да се появят червени и то повече.

# 512
  • Бургас
Кети, уникални лалета имаш!

Нат, тези пъпки на мушкатото много интересни изглеждат!

# 513
Ето моята кампанула, за която питах. Опитах да я снимам, не много успешно като гледам, ако трябва пак ще опитам вече без опаковката. Снощи й налях малко вода. Има пожълтяващи листенца, надявам се да е нормално и да е здрава:

# 514
Благодаря ви, момичета!
Diorela, тези засега мисля да не ги изваждам, но ще ги маркирам и ще видя какво ще поникне догодина. Винаги има тръпка с лалетата... Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ейнджи, много е интересен този змиярник, не съм го срещала в природата. Apricot fox наистина съм имала миналата година, на 3 места по 2, но гледам по снимките, че са били по-скоро от тъмно розово към кремаво, а тази година май е само това, но пък наистина повече отговаря на снимката от опаковката. Мислех си за твоите цветя на баирчето, че може би на такъв терен хранителни вещества не се задържат в почвата и може би е добре да ги ториш по-често от обичайното, може да използваш спринцовка от 50 мл. и да поливаш с течни торове за цветя.

# 515
Ето моята кампанула, за която питах. Опитах да я снимам, не много успешно като гледам, ако трябва пак ще опитам вече без опаковката. Снощи й налях малко вода. Има пожълтяващи листенца, надявам се да е нормално и да е здрава:

Аз бях купила такава от Кауфланд . Веднага я пресях в друга саксия . Беше добре , но взех та я засях на двора и малко листата и станаха лилави и не цъфти . Ще я видя по нататък как се представя . Имайте в предвид , че цветята от Кауфланд имат чорапче , което трябва да се махне . Кампанулата и карамфилите имаха дребните теменужки също .

# 516
  • София
Кити Кет, чудни лаленца!
Ейнджъл, точно такива скални розички си търся да насадя.
Още не съм измислила какво да сложа в двете сандъчета на терасата. Дайте идеи. Сакъзчета и мушки не ща, чудя се на каскадна петуния, но не съм сигурна дали ще оцелее при мен.
Пече ли слънцето мястото където ще са сандъчета?

На дамата която се чудеше какво да засади в градинката пред офиса,освен каквото препоръчаха, бих предложила цветен равнец.Има различни цветове,издържливо,не го нападат гадините,многогодишно.

# 517
  • София
Диорела, мерси, сега вече не им се радвам на бебетата толкова щом ще умрат майките... Четох нещо че се вкопават новите към есента(или края на лятото беше, пак ще погледна) поливат се и се вкоренявали... Не знам имам ли надежда, че ще се случи... Аз и като ги купувах имаха малки, но не оцеляха...

Кити - моите apricot fox ги пусках, 2 ми бяха цъфнали горе долу като твоето са... Може би не са ти цъфтяли миналата година...
Иначе поливам като се сетя с течна тор... Но рядко... Забравям, нямам навик, може би трябва по-редовно наистина. Но на теменужките и бурените не им пречи хич почвата😅 пък аз уж все избирам някакви растения, за които пише, че са издръжливи, непретенциозни, за бедни почви, за малко поливане... 🤷‍♀️ 😂

Иначе впера, докато търсех опаковката и разглеждах другите, доста лалета така и не се подадоха май... Вероятно са прекалено нагъсто... Или са били кофти луковиците, не знам... И глупавите ириси, които местех есента не  понечват да цъфнат, а на съседа са нацъфтяли...🤷‍♀️ А той хич не се грижи за тях, тази година е минал само веднъж  през къщата... Моите що така, не знам.
Въобще не се чувствам към момента мн успешна градинарка😅😂😅😂
Даже тревата ми май няма да поникне, при все, че сложих 4 пъти повече семе, обаче гледам мравките как дни наред носят семена към мравуняците си🙄🤣

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:13 от Angel_Dust

# 518
Скрит текст:

Аз бях купила такава от Кауфланд . Веднага я пресях в друга саксия . Беше добре , но взех та я засях на двора и малко листата и станаха лилави и не цъфти . Ще я видя по нататък как се представя . Имайте в предвид , че цветята от Кауфланд имат чорапче , което трябва да се махне . Кампанулата и карамфилите имаха дребните теменужки също .

Благодаря Hug! Ще я гледам в саксия, няма да я засаждам в градина. Това чорапче ще го потърся и извадя. Имам лош опит от други цветя с такива чорапчета и кошнички.

# 519
  • София
Цветния равнец мн го харесам и аз на картинки, чудех се за моята суша, но имам бял и си го бера и ползвам и се притеснявах нещо да не се изпокръстосат и да изродя моя😅

# 520
  • София
Цветния равнец мн го харесам и аз на картинки, чудех се за моята суша, но имам бял и си го бера и ползвам и се притеснявах нещо да не се изпокръстосат и да изродя моя😅
Освен да пробваш и да видиш резултата.Приятелка има цветни ,те не се кръстосаха.

# 521
Кити Кет, чудни лаленца!
Ейнджъл, точно такива скални розички си търся да насадя.
Още не съм измислила какво да сложа в двете сандъчета на терасата. Дайте идеи. Сакъзчета и мушки не ща, чудя се на каскадна петуния, но не съм сигурна дали ще оцелее при мен.
Пече ли слънцето мястото където ще са сандъчета?

До обяд, да.

Бихте ли казали има ли шанс това нещастно, полуумряло индрише да оживее? Какво да го правя?

В края на миналата зима имах едно, което изглеждаше точно като това. Не успях да го спася, сега и това като гледам, заминава. А така ми се иска да си имам индрише, обаче имам чувството, че само като ме видят, индришетата предават Богу дух.

# 522
  • София
Така като стане, кълцам живото и в земя или вода да пуска корени, така ми се идължават само от липса на светлина и слънце.

# 523
Ейнджъл, клъцнах едно връхче и го сложих във вода. Ако пусне корени, ще садя. Миналата година садих връхчетата в пясък - дръжки! Нищо не стана. Абе не ми върви с индришетата.

# 524
  • София
Ам не знам моето беше станало така, следбкато ми го дадоха, накълцах го на 2-3, забих ги в същата саксия и си хванаха и си растяха щастливо, тази зима стана огромно, изнесах го навън, бутна го вятъра от перваза, малко се поначупи, издразних му се и го изпонарязах пак, половината забих в пръст, половината е един буркан, ще видя какво ше хване от тях... Но аз не си поплювам, защото не харесвам много индрише и малко ми е все едно за него😅
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт