Български брандове и бутици -Тема 4

• 69 047
  • 616
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Mреди мнооого години имах такава - https://bardoartworks.com/collections/bardo-backpack-large-10
Изкуствена кожа, но здрава, качествена, добре ушита.

# 121
Да, наистина раниците на Бардо арт са здрави и добре ушити.

# 122
  • София
Аз пък се чудя на какво основание българските дрехи за несравнимо по-скъпи? Не я разбирам тази логика! Да, може да се каже, че са една идея по-качествени, но далеч не всички! Обаче нито мита плащат, нито минават граничен контрол.....не рзабирам, честно. Да, купувам си често БГ дрехи, защото някои модели са доста оригинални и интересни, но, не са правени от злато, все пак....Знам, че не на всички ще им допадне моето мнение, но бих се радвала да получа някакъв отговор на въпроса си!.....✌️
Аз работя в местен бизнес, който изработва кожени продукти.
Мога да кажа защо нещата в България са скъпи.
Продуктите в нашата фирма са на подобни цени, като чуждестранните. Като са изработени почти изцяло ръчно, предлагаме пет-шестнайсет къстъмизации, като от това се възползват много хора с медицински състояния, деформации. Имаме клиенти, на които децата им имат медицински проблеми и са изгледани с нашите продукти и продължават да им поръчват. За тази цел 80 годишния ни майстор(главният, другите са в средна възраст...уточнявам, за да не кажете, че експлоатираме възрастни хора) се дзвери и на ръка чертае и смята, за да може аксесоарът да пасне на конкретното дете.
Използваме кожи без хром, растително дъбени, пишем имейли или звъним като луди за всяка промяна, препоръки даваме за модел, параметри и какво ли не.
Отново имаме недоволство(почти изцяло от български клиенти само), че цените ни са високи.
Кожите са страшно скъпи, както и всички съпътстващи елементи. За да сме конкурентно способни е нужно да изкарваме нови модели-инвестицията в един нов модел е няколко хиляди лева. Ножове, кройки...времето и усилията на майстора ни да измисли, да проектира, да направи мостра, която да се тества.
Плащаме и на другите хора в цеха ни, които имат семейства и малки деца. Те имат нужда от нормални заплати.
Хората, които работят в офиса ни също имат нужда от нормални заплати. Да не говоря за всички странични разходи, за които вероятно клиентите не се сещат-абонаменти, такси, кутии, хартии.
Етикети от тънък картон, около 800броя ни струваха 2000лв, заради специфичната форма. Ако не сложим-клиентите ни питат защо нямат етикет, разваляли сме сървиса явно.
Малките местни бизнеси не могат да си позволят ниски цени, тъй като не произвеждат стотици хиляди или милиони бройки, които да се продават в магазини из цял свят.
Когато купуваш от такива бизнеси, имаш определени убеждения и търсиш конкретно това. Аз избирам приятелка, която е шивачка да ми ушие коледни калъфки и покривки, като и платя повече, вместо да взема от синсей.
Да, мога да си го позволя(пак със сметки и спестяване), затова го правя.
Купувам си barefoot обувки от марки, на които ми харесва маркетинга, материалите.
ХМ е вече далеч от устойчива компания, колкото и да се пънат. Симулират само, да изглеждат такива. Купувам си неща от там, които ще нося с години или ако са за децата-ще бъдат носени от още 4-5 деца. Малкият ми син има тениски носени от батко му и от братовчедите му.
Ще си спестявам няколко месеца или ще продам ненужна вещ, за да събера повече пари и да си купя нещо на устойчива и етична марка.
Последните 6-7 години работя само във фирми, които са местен бизнес(два вносителя и търговци, сега в производител) и знам какъв фалит е всеки месец, защото всичко е ужасно скъпо и непрекъснато се опитваш да даваш европейско обслужване.

Лошото в България е, че има много магазини, които не са български бранд, а чужди боклуци. И то да бяха и красиви, но повечето са в един стайлинг тип "селска пръчка".
От българските харесвам Verychi, Денина, Vintage summer, Randum goodies, роклите на Райна Косовска...и подобни.
Искам български бранд, който да прави дрехи, като на Рита Рос https://www.ritaros.com/es/
Иначе си купувам и от скандинавски марки, децата ми са израснали с DUNS, Maxomorra, Smafolk, Disana, Engel и наследствени от братовчедите, както и от магазините втора употреба.

Rovaniemi
погледни https://www.facebook.com/boobamara.bg Ива има много красиви раници, може и нещо по твоя идея да измисли. Ще ти го комбинира с шал. Около мен много хора имат нейни неща и са божествени, аз също съм си взимала. Тя е и съфорумка Wink

# 123
  • Пловдив
Sirena plus, вие сериозно ли?! Покъртителни дрешки...

Не съм коментирала моделите и колко си дали са “ покъртителни”. Споделих информацията, защото знам, че е трудно за хора , на които им трябват по- големи размери да си намерят дрехи. Не съм си купувала, защото не съм плюс сайз, но са ми излизали в мрежата и знам от познати, че работят само големи размери. А и са произведени в България.

За мен също част от описаните марки тук са “ покъртителни” , но не си позволявам да ги коментирам по този начин , защото всеки си има различен вкус за тези неща.

# 124
Дези, дайте инфо какво произвеждате 🙂

Имам пуловера на Д.Мартин в тъмно синьо, мммм, може и по-добре за тази цена.

# 125
Дами, супер разочарована съм от Gianni, търся си класически черни обувки, съответно си поръчах тези
от Gianni

Класически, черни обувки, удобни са и са точно с ток и модел, каквито искам, обаче качеството е нула...имам и други обувки оттам, винаги съм била доволна. Тези сега миришат на китайско лепило, изключително зле са залепени, на принципа тука има тука няма и дори самата кожа изглежда зле, честно казано дори се съмнявам дали е естествена. Като за обувки за 200 лв....съм супер разочарована!
Кажете ми моля от къде да си намеря такива обувки и да са удобни

# 126
  • Бургас
От Ади, ако държиш да са български.

# 127
  • Варна
Вчера получих два чифта от Ади, първите ми впечатления са само отлични.

Сещате ли се за български производител на колани от естествена кожа?
Засилих се да поръчвам от Sezane, но ако има местен вариант, бих предпочела него.

# 128
  • София
Арт 93 имат хубави колани.

# 129
От Сезан последно време има много оплаквания за качеството, не бих препоръчала за колани.

# 130
  • София
Вчера получих два чифта от Ади, първите ми впечатления са само отлични.

Сещате ли се за български производител на колани от естествена кожа?
Засилих се да поръчвам от Sezane, но ако има местен вариант, бих предпочела него.
Essandra

# 131
Също съм разочарована от Пирин Хил. По Коледа взехме на детето чорапи, още на втората пране станаха на топчета... Иначе, са с красив дизайн, но предвид цената не си заслужава.
Напоследък съм почитател на Pause jeans, тъй като съм от Русе, посетих два техни магазина и обслужването беше отлично. Аз се нося спортно и тениските им са много хубави. Иначе, цените на панталоните са меко казано високи...

# 132
  • Бургас
Това ми предложи днес ФБ,но  мисля, че и преди съм го виждала. Доколкото разбирам също е бг бранд. Харесват ми спортните екипи.

https://semprestore.net/

# 133
-1 за Пирин хил. Изтръсках се по Коледа доста пари за чорапи и въобще не съм уау.

Аз пък не обичам естествена кожа и предпочитам обувки, колани и всичко от изкуствена. Имате ли предложения за бг марки?

# 134
Има ли български производител на шалове-вълнени, копринени?

Общи условия

Активация на акаунт