Български брандове и бутици -Тема 4

• 46 710
  • 433
  •   2
Отговори
# 360
  • Варна
Искам да се скипря с ново есенно яке или палтенце. Вие къде гледате за връхни дрехи? Може да не е само български бранд. Иска ми се да не е съвсем обикновено, да не е много късо...Искам хем да е интересно, хем да е практично, хем да се съчетава с повече дрехи.

# 361
Искам да се скипря с ново есенно яке или палтенце. Вие къде гледате за връхни дрехи? Може да не е само български бранд. Иска ми се да не е съвсем обикновено, да не е много късо...Искам хем да е интересно, хем да е практично, хем да се съчетава с повече дрехи.
Виж във Verychi. За чужд бранд в момента не се сещам, може би Ivy and Oak, те продават и в about you, но  нямат много модели там.
Сегашните вълнени палта са по-скоро манта. Да не е много студено, да няма вятър, да не вали дъжд или сняг, що е то-ами манто за преходните сезони. Е, под тях ако се натъпча  с дебел пуловер, грейка  или вълнено сако ще мога да ги разходя зимата, ама ще се чувствам като наденица. Носила съм вълнени палта в сибирски студ, вали сняг, духа вятър и пак държи топло и не пропуска. Мисията е възможна, но  сега  няма такава вълна.

# 362
Бих искала да се обзаведа с няколко костюмчета от букле. Мнгого са ми сладки и кокетни. Гледах такива на Деница бутик, Авин, Карпов... Бихте ли препоръчали от коя марка са хубави и се държат във времето (ако е възможно).  Може и да не е българска, ако  те не стават. Иначе съм си харесала едно елече от букле от Дика, но е много скъпо, само то е колкото цената на 1 костюм от Деница, горе долу. А и както казахте, че са снижили качеството... В Стилна жена някой скоро бил ли е в магазина им в Сердика  - има ли такива и като цяло нова есенна колекция?

# 363
Аз имам хубав костюм от букле на Sara Swuidan, българска марка, има го линка на първа страница. Доволна съм от качеството, но съм го слагала 1-2 пъти само и не знам как би се държал във времето. Прах го на ръка, за всеки случай. Има страхотни десени букле, но не ми трябват за съжаление Simple Smile Аз дори тоя се чудя кога да нося...

# 364
За връхна дреха бих погледнала Веричи.
Май не са много шиещите палта и якета сред бг марките

# 365
Отдавна се чудех дали да напиша мнение,но смятам,че е много дразнещо дами,които използват известността си и препродават разни китайски неща да пишат бранд.И като чуя някоя,че е пуснала свой бранд и ми става така смешно.
Не съм от хората ,които лесно се дразнят или недоволстват.Смятам,че каквото не ни се харесва,пр го подминаваме,но най-тъпо ми се струва лансирането на “бранда”на Галя Симеонова в което няма нищо лошо,но това са китайски бижута по $1,$2 ,които нямам нищо против надценката й и това,че ги продава по 30лв,който не е запознат и му харесват нека си купува,но сега видях стори в което казва,че работи по новата колекция.😆😆😆
Не знам наистина ли сме толкова глупав народ или изглеждаме такива

# 366
В момента пазарът е залят със стоки за по долар до 5, които се продават 20 и повече пъти по-скъпо, при това уж с огромна отстъпка. Има всичко - от бижута през стоки за дома и градината до умни джаджи и инструменти. Но хората не се информират, не четат и не проучват. Коя е пък тази Галя Симеонова и какви точно бижута прави, че мацките припадат по тях?!
Говорим тук за български брандове, но нека не се заблуждаваме - платовете и преждите им са внос, дори и конците за шев.
Вчера имах находка в любимо магазинче - собственичката снабдява почти само от ишлемета, а цените й са супер ниски.

# 367
Галя е никоя ,коя да е . 😅  Добре че има богат мъж ,та й позволява  да се мота и да си  прави каквото й хрумне.
Няма лошо .За мен е далеч от инфлуенсър,ама то доста има такива.
Аз не я следя никъде де, просто я познавам  от дете и имам представа.
Лично  не бих си купила  подобни джунджурийки ,но явно има жени,които се връзват на визия,говор и тъпа реклама.

# 368
  • София
Много обичам магазинчета с ишлемета, но ми се струва, че производството на дрехи на ишлеме у нас леко позамря в последната една година и е истинско чудо да откриеш нещо. В София даже не знам дали има такива останали.
Да ви споделя, че направих рекламация на блузата на Дика, за която споделих преди месец, и ми я уважиха като ми замениха блузата с нова. Разбира се, новата ако и се разбридат ръкавите няма повече какво да правя, но самия жест за мен е важен.
Да ви попитам за една друга марка Mason’s, имат няколко магазина в България, май ги шият в Пловдив. Имате ли впечатления и как са като качество? Купих си една блузка от техен магазин, реших по артикулния номер да я потърся на сайта им и не я открих. После потърсих в гугъл, но с такъв артикулен номер ми излязоха мъжки панталони. Сега съм в чуденка какво съм си купила.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 21:46 от veka

# 369
  • София
Mason's ги шият в Пловдив, да. Собственикът е италианец, но също живее в България, доколкото знам. Купувала съм един панталон от магазина на Солунска преди време, всичко беше наред. Цените извън намаленията са високи, доста.

# 370
  • В морето
Аз съм им голям почитател на Mason's, много добри кройки и материали, моделите им повечето са "странни", но когато има класическа кройка са супер! Цените им също са високи, но на намаление са добре.

# 371
Здравейте, следя ви отдавна, но не съм писала в темата.
Освен с нискокачествени стоки, пазарът ни е залят с ментета. Поръчах си онлайн преходно яке на Гес на реална цена, без намаление, с идеята да си угодя. Ами то хубаво лъскаво, ама с едни криви шевове, с разминаване и разни такива дребни неща, дрязнещи окото. Не вярвам да е така с оригиналните стоки. Върнах го и се отказах от големите марки.

# 372
  • София
Gang донякъде също ги считам за българска марка, макар че не всичко им е произведено в България. В последно време купих доста дънки и блузки оттам, рядко минавам покрай някой техен магазин без покупка.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 22:28 от Lizzy_Crow

# 373
И аз съм пуснала рекламация към Дика преди 3 седмици и чакам отговор. Много харесах тази рокля, купих я за повод, а платът на 3 места е в този вид:

Дика уважиха рекламацията и ми върнаха парите.

# 374
Такива дефекти са недопустими. Къде са гледали кроячите?
Добре, че са уважили рекламацията.
Кой от изброените брандове предлага дрехи в по-големи размери, отговарящи на българските 50, 52, 54? Яша не ги броя, че моделите им онлайн са от преди 15 г.
Ганг не продават нищо българско, освен ако не е ишлеме - повечето им дрехи са made in Italy, по-малко са индийските.

Общи условия

Активация на акаунт