Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 947
  • 673
  •   1
Отговори
# 120
Едно  е да "помага", друго е да се запознае с внучето. 4 месеца все още не са виждали бебето.....

# 121
Не са виждали бебето, или не са идвали у тях на гости. Нейната майка вероятно го е виждала, или и тя не е. Тука историята малко ми е мътна на мен.

# 122
Отделно от това относно тази "външна помощ", която тя упорито отхвърляла - правилно ли разбирам, че ти се иска някоя от бабите да идва при вас понеже живеят близо, да прекарва време с детето, да ви "помага"?

Под външна помощ имам предвид - лекар/психотерапевт/ендокринолог/брачен консултант. Специалист, с който да адресираме определен проблем. Да видим какъв е реално проблемът - хормони ли са, психологическа травма/трвожност ли е, или нещо друго?

едит:

Цитат
Иначе не я защитавам, че иска да пъхне детето под похлупак. Само тя ли го извежда, нон стоп ли е залепено за нея щом не ти го давала?

Или тя изкарва бебето, или двамата. Абсурд е да го даде сам да го разхождам. Трябва да контролира ситуацията.

# 123
  • София
Не са виждали бебето, или не са идвали у тях на гости. Нейната майка вероятно го е виждала, или и тя не е. Тука историята малко ми е мътна на мен.

Нищо мътно няма, Ирис, супер ясно си го е написал - НИКОЙ НИКОГА не е виждал бебето на живо, освен той и жена му. Отделно му се вдига скандал, ако ходи в офиса да работи, защото ще донесе някой вирус.
Отделно му крещи и му посяга физически; а на родителите му вдига телефона от нищото да им крещи, че са не знам какви и няма да виждат бебето.
Съжалявам, няма нищо нормално тук.

# 124
Люлея го на люлка в парка и едно дете кашля до нас. Веднага го отместих, но 72 по късно бяхме с остър ларингит на 2 антибиотика в болницата. В неделя писах тема, че малкия се беше обринал от лекарствата, а аз сега съм с подозрения за бронхит. Децата се разболяват лесно и още по лесно се стига до влошаване и усложнения.
Ако щете ме обявете за луда, но в най грипозното и болно време няма нужда от посещения на баби и дядовци на 4 месечно бебе. И здрави хора могат да пренасят вируси. Ще го гледат на видео. Да не говоря за приятели и познати. Таткото да си седне на д-то, не е необходимо сега да ходи по заведения да черпи, ще има да черпи още години наред. И не, не съм някаква дето го пази като орлица, ама наистина ми писна от болести.

# 125
Правилно ли разбрах, че детето е само на четири месеца.  Остави жената да си го гледа, върни се на работа в офиса и помагай след работа. Така само седите в къщи и се дразните. Ако каже, че ще влачиш вируси, ще кажеш, не мога, трабва да се върна, иначе оставам без работа и ще умрем от глад. Не е изключено и наистина да донесеш вирус и за малко бебе е неприятно, да те предупредя.
  Ти защо всъщност си се запънал, държиш родителите ти да идват у вас ли... Ще идват, спокойно, има време. Или като се стопли времето, родителите и на двама ви ще идват в парка да го виждат.

Успокой малко топката , гледайте си детето и спри да я притискаш. Нищо и няма,  не е нужно да ходи и да води детето никъде и при никого, ако не ще. Това съвсем малко бебе. Освен на консултации и разходка няма нужда никъде да ходи.
Е, хубава работа. Като се роди дете във всяко семейство и мъжа спира да ходи на работа, така ли? Щото можел да донесе вирус.
Как ще е малко дете, 4 месеца са това. Ние бяхме по цял ден на вън, едва ли не. И по заведения ходихме, като беше на 8 месеца празнувахме нова година в хотел със сума ти и народ на 300км, разстояние.
От темата оставам с впечатление, че като се роди дете и света спира да се върти и семейството спира да съществува.
И решенията за това кой ще вижда детето само майката ли ги взема? И колко месеца детето не се извежда навън и те дори там не могат да го видят, а трябва на видео?

# 126
Или жената е наистина зле, ако има такава промяна в нея, след раждането и има нужда от лекарска помощ. Или авторът си измисля/украсява, с цел да я изкара луда. Защо, той си знае.

И колко месеца детето не се извежда навън и те дори там не могат да го видят, а трябва на видео?

Авторът каза, че детето всеки ден е извеждано на вън и майка му се грижи адекватно за него.

# 127
Ама някои от вас сте влезли в темата да си изкарате някакъв гняв върху мъжете. Ситуацията е доста тревожна и ако беше жена, досега темата да е около 300 страници и някой да е издирил реалния адрес на майката, че да й помогне с изнасянето на багажа. Сигурно и Пейо да беше пуснал тема тук, че не може да си вижда детето, и той щеше да е посъветван да чака кротко и да си помисли как ли е провокирал онези две ненормалници, които го удушиха като животно.

# 128
.....и още повече. Дори и като майки на малки деца да ограничавате контактите, има ли на някоя от вас родителите и свекърите да не са виждали внучето си?

# 129
Или жената е наистина зле, ако има такава промяна в нея, след раждането и има нужда от лекарска помощ. Или авторът си измисля/украсява, с цел да я изкара луда. Защо, той си знае.

И колко месеца детето не се извежда навън и те дори там не могат да го видят, а трябва на видео?

Авторът каза, че детето всеки ден е извеждано на вън и майка му се грижи адекватно за него.
И защо не може дори навън да видят внучето родителите? Майката няма някакви еднолични права и нищо от казаното не звучи адекватно.

# 130
Люлея го на люлка в парка и едно дете кашля до нас. Веднага го отместих, но 72 по късно бяхме с остър ларингит на 2 антибиотика в болницата. В неделя писах тема, че малкия се беше обринал от лекарствата, а аз сега съм с подозрения за бронхит. Децата се разболяват лесно и още по лесно се стига до влошаване и усложнения.
Ако щете ме обявете за луда, но в най грипозното и болно време няма нужда от посещения на баби и дядовци на 4 месечно бебе. И здрави хора могат да пренасят вируси. Ще го гледат на видео. Да не говоря за приятели и познати. Таткото да си седне на д-то, не е необходимо сега да ходи по заведения да черпи, ще има да черпи още години наред. И не, не съм някаква дето го пази като орлица, ама наистина ми писна от болести.
Няма какво да си сяда на д-то. Човека се оплаква, че жена му е истеричка. Крещи, обижда го, бие го. Не дава муха да мине през къщата. Ок, да не идват на гости бабите, но може докато са на разходка поне да го видят на живо. Колко повече се пазят децата от всичко, толкова по-болнави ще са в бъдеще.

# 131
Майката, ако е вярно това което споделя автора има проблем и трябва да потърси помощ, това е ясно.

По повод виждането на новородено - моите са летни бебета и не беше грипав период. Ако беше посред грипна епидемия изобщо никой нямаше да поканя. И погача нямаше да направя. На тоя си акъл, сега. Защото знам какво е да гледаш 5 месечно с бронхиолит, точно след роднинско гости.

# 132
Не е нужно да има питки и погачи, нито гости. След като излизат навън всеки ден, може да го надзърнат, дори не е нужно да го пипат. Причината тук е друга, не знам с контрола ли има проблеми жената и използва ситуацията, или хормони, но пак не е нормално да го бие и обижда, и да заплашва.

# 133
Аз да ви кажа още в деня на изписването вкъщи вкарах 10 човека. Погача също правихме с толкова. Извеждам си го по площадките. Никаква драма, но да беше пролетно бебе. Веднъж е боледувала от вирус, но таткото го донесе от работа и всички бяхме болни.

# 134
  • Пловдив
Цитат
И защо не може дори навън да видят внучето родителите? Майката няма някакви еднолични права и нищо от казаното не звучи адекватно

Не ти звучи адекватно защото не си го виждала.....защото по презумпция мъжете го правят това.Защото майката с ролята на жертвата,  хормони , бременност е оправдана.Зачети се в темата и погледни.....преобладаващите мнения са в нейна защита , защото по презумпция е така.
Защото ние като мъже тези актове ги отхвърляме,  оправдаваме ги , дори и егото ни пречи да ги погледнем реално. Дори и тъпото изречени "Това на мен не може да ми се случи" пречи да видим много неща.

Ако обясниш на някой, че жена ти хвърля неща по теб ....първият въпрос е "ти какво и направи" и ако кажеш "нищо " се започва....ама тя изморена , ама тя изнервена,  ама то детето....и ти някак си го приемаш и го забутваш в ъгъла и си казваш "ми да ...тя е жена,  по емоционална е , хайде от мен да мине"
И така до денят , с който няма да му издържат нервите , ще се развика,  ще и тегли майните.....тя ще заеме ролята на жертва и всички вкупом ще скочат срещу него ....как той могъл да нарани тази прекрасна жена...и най тъпото е ,че няма кой да му повярва и ,че заради детето е трябвало да си замълчи.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 07:48 от Sun2000

Общи условия

Активация на акаунт