Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 952
  • 673
  •   1
Отговори
# 135
И аз се чудя защо навън не са го виждали. Наистина ли никой никога не го е виждал това дете, дори и навън в количката. Нейната майка поне.

Да не би като го извежда сама на разходка майка и да идва?

[

# 136
Нищо няма да му стане на бебето, ако бабите и дядовците минат за час-два да го видят или излязат с тях на разходка.

Аз имам бебе на 4 месеца и 2-годишно, което ходи на ясла. Отделно баби, дядовци, чичовци и лели минават поне веднъж в седмицата на гости, за няколко часа. Големият от ноември до сега всеки месец е болен, заради яслата. Малкият за това време един път за около седмица се разсополиви малко. Недейте толкова апокалиптично с тези прогнози за боледувания на бебето от една среща с баба му.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 19:43 от Tessaria

# 137
  • София
Каза, че и нейната майка не го е виждала, но те приемат това за нормално и там няма скандали. Брат и й той така си гледал децата.

# 138
Има някакъв гняв в жената към твоето обкръжение, приятели и родители. Пишеш в началото, че е спряла да се вижда с нейните, защото обичали купони, дали е вярно, или за да ти угоди? Излизали сте само с твоите, защо? Да разбирам ли, че с нейното семейство, майка и брат не се виждате, странни са ти. Може твоите родители на нея да ѝ изглеждат неприемливи, а ти си я водил да се събирате и явно си настоявал. Намерила е причина в детето да се отърве, може би, а ти настояваш да е както преди и настояваш и я провокираш и конфликтът ескалира. Вашите често ли ти говорят на тази тема, настояват ли, звънят ли ти, обвиняват ли я? Ако е така и ти се палиш и я натискаш. Не ми хареса, ама въобще, че ни обясняваш колко си едър и може да я набиеш, ама не искаш, дали?
За маските и вирусите от работа и на мен ми изглежда прекалено, но мисля, че е следствие на нещо, което не знаем или ти не го смяташ за важно. Явно ѝ е важно двамата да си гледате детето и не иска твоята майка,която живее наблизо да гледа, за да излиза с твоята компания.
Има някакъв проблем между вас, който тя е подтискала заради теб и вече не иска. На теб ти е било добре и си искаш същото, обаче явно няма да стане ако не отстъпиш сега.

# 139
  • София
Много се извинявам, ама това - защо не караш да крещя, ти си виновен - ме навежда сериозно на мнението, че жената има социопатски наклонности. Та, Лъвице - разбираемо жената поема много неща, но я се върни и прочети, че човекът се е постарал да й угоди доста, ама все пак носи и прехраната у дома; тя се е усетила дотолкова, че да не му забрани и да работи. Дотук съм съгласна с мнението на Алина, а alex_jp малко да смени темата, че свекървата е виновна за всичко, защото майката на жената допринася силно за обострянето на проблема. В случая съм за двамата да си изяснят помежду си как ще я карат, но виждам, че тази жена се повлиява и от външно отношение и пример ...
Авторе иди на психолог/терапевт да те посъветва най-правилно как да постъпиш в ситуацията Ви; тук всеки пречупва през собствената си призма проблема Ви а един специалист ще е безпристрастен най-малкото. Не чакай жена ти да отлага и това, защото всичко се натрупва с времето и вместо да се оправят нещата докато могат, ще вземе да ескалира необратимо всичко ...

Казвам само, че няма как да говорим за обратната ситуацията, защото такава не може да съществува. Мъжът не бременее, не ражда, и хормоните му не са объркани. Затова няма как да се третира еквивалентно ситуацията.

Иначе след всичко прочетено, продължавам да съм на мнение, че да, авторът трябва да се кротне малко и да се опита да успокои ситуацията. Защото дали жената е луда или не, ситуацията е ескалирала изключително много и това не е ничие нормално поведение. Оттам насетне, ако промяна и успокояване при нея не настъпи, да се търси помощ от специалист (авторът добре е направил, че е потърсил за себе си). Това не е стандартна ситуация, имаме родилка и недоносена бебе. Нормално е да се подходи деликатно.

Иначе на мен ми е малко странна драмата, че бабите и дядовци не били виждали още детето. Недоносено дете в грипен сезон. Да, прекалено е това на жената, но какво ще постигнат като драпат? Не подобряват нещата, само създават допълнително напрежение. Да спрат да се месят и може да се успокои малко ситуацията.

# 140
  • София
Абе айде, нека да не е драма, но не е и много нормално - аз посмъртно не мога да се сетя за бебе, което никой не е виждал до 4я му месец на живо.

# 141
До автора на темата,
опитайте се да накарате жена ви да се съгласи на консулт със специалист. Тихо и кротко го направете без драми и скандали.
Често състояние след раждане при някои жени е следродилната психоза ( различно е от следродилната депресия). Това е доста сериозно състояние, макар и да се лекува напълно успешно в рамките на 2-3 седмици.
Четейки, как съпругата ви се е променила толкова, как е станала избухлива, агресивна дори, ми се струва , че има наистина нужда от професионална помощ. Успех!

# 142
Жената няма да се кротне, ако мъжът не се кротне.
Това ми се струва на мен.

# 143
Бебето е родено в 37 седмица, това не е недоносено.

# 144
В началото не го беше казал така, затова повечето са останали с впечатление за недоносено.

Разбира се, добе е че авторът е решил да се посъветва с психолог първо за себе си. И най добре е да тръгне на работа и да спре да я притиска. Тя като си остане сама в къщи може да се успокои.

Постоянното присъствие  на човек, с  когото само се карате е само изнервящо и за двамата.

Иначе да, и аз не съм чувала за бебе, което никой не е виждал четири месеца, ако живеят близо. Чудно е също и как нейните роднини са окей, освен ако всички в тия четири месеца са изкарали по един грип и все не са били съвсем здрави и са съгласни да изчакат докогато каже.

Опитвам се да си го обясня...

# 145
  • волно калдъръмче
Единствения начин да ѝ взема детето е да докажа, че е луда в смисъл за психиатрична клиника. А тя не е за клиника. Тя е за специалист, евентуално лекарства.
Олии, колко благородно.

Сега, без да навлизам в детайлите, да си дам и аз моите пет стотинки по темата.

На пръв поглед имаме един отстъпчив, разбран, прекрасен мъж и изнервена жена. В това уравнение липсва всякаква логика. Когато мъжът не може да се справи с емоциите на жена си, тя ще продължи да го предизвиква, докато съвсем го отблъсне от себе си. Този защитен механизъм се включва при жените, когато мине периода на идеализирането и разберат, че са се събрали с мъж, чийто мироглед и темперамент е различен от това, което им трябва. Остави жена си да си намери някой, с когото ще се чувства сигурна и защитена или сам стани такъв. От мъжа не се иска да убива змей, а доста по-прости неща - да разпознава емоциите и да зададе конструктивен модел в общуването, в който жената няма да се чувства застрашена или упреквана, понякога е нужно и да я подкрепиш, а не да оставяш изтерясалите си роднини да й се налагат. Значи за тях ще намерим обяснение, а нея ще обявим за болна истеричка. Не забравай обаче, че семейство ти е тя и детето. Така започват скандалите. Завихряте се срещу нея и в резултат имаш не просто изнервена жена, а жена, която няма да те уважава и ти е тръгнала на война.

"Сега ти за наказание ще..." ако искаш ми казвай за какво те наказва. Едва ли е за нещо конкретно, по-вероятно е заради отношението. Жената си е съвсем наред. Единственият проблем, който виждам при нея е, че не умее да поставя граници. А това, че не е спокойна пред теб да изрази мислите си и сменя рязко състоянията си, не е само неин проблем. С мъж, който знае как да я поведе, ще е различна, ще се отвори и ще цъфти.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 18:38 от Алегриq

# 146
Очевидно жена ти е отключила някакво психическо заболяване, но трябва да й помогнеш ( нямам идея как, освен да я оставиш сама да се оправя, може и да й се наместят чакрите)
Но, наистина не вярвам, че бабите 4 месеца не са си видяли внучето.
Като знам, как чакат и милеят.

# 147
  • волно калдъръмче
Очевидно жена ти е отключила някакво психическо заболяване, но трябва да й помогнеш ( нямам идея как, освен да я оставиш сама да се оправя, може и да й се наместят чакрите)
Но, наистина не вярвам, че бабите 4 месеца не са си видяли внучето.
Като знам, как чакат и милеят.
Психясала е с него. Обикновено така става - толкова идеален и разбран, а жената толкова крива...

# 148
Ами от това, което автора описа, да, жена му е луда за връзване.
И хайде не винаги, мъжете ни виновни.
Има и доста откачени жени.

# 149
  • волно калдъръмче
Ами от това, което автора описа, да, жена му е луда за връзване.
И хайде не винаги, мъжете ни виновни.
Има и доста откачени жени.
Да, и крадеца вика "дръжте крадеца".

Няма как той да е китка, а тя да е за психото. Не се съвместяват нещата. Преди да я върже с дете, си е била съвсем нормална.

Общи условия

Активация на акаунт