Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 966
  • 673
  •   1
Отговори
# 150
Авторе, има ли вариант да отидеш някъде сам за 3-4 дни, а на нея да кажеш, примерно, че си в командировка или по работа, нещо подобно? Според мен жената има нужда да остане за малко сама, да се огледа, да си помисли....
Това със заплахите за развод, много лошо. Изглежда и преди бременността е имала някакви съмнения за вашите отношения. Заплаха за развод с бебе на ръце не се хвърля току така.
Иначе, погледнато отстрани, наистина не се държи адекватно тази жена. Може да е развила някаква хипохондрия около бременността и раждането, не е необичайно.
Според мен е задължително да се консултираш с психолог, да ти помогне да си изясниш някои неща от цялостната картина, в смисъл дали ти не провокираш с нещо това нейно държание. За доброто на вашето мъничко детенце, иди на психолог.

# 151
  • София
Айде стига с това черно-бяло мислене. Много е важно да посочим кой е виновният, няма що. Никога няма само един виновен. Не винаги, когато упрекнеш някого за нещо, оневиняваш другия.

Аз лично упрекнах автора, че с думите си към жена си налива излишно масло в огъня, но това в моите очи не го прави виновен, а видиш ли жена му - чиста като сълза.

На всички ни е ясно, че ТЯ има проблем. Въпросът е, че жената явно не може да го осъзнае това, и на автора, именно като по-осъзнат и по-трезвомислещ, се пада задачата да доведе до желаната промяна.

# 152
Добре де, не иска да среща бебето с бабите заради вирусите през зимния сезон. Това е разбираемо, да кажем.
А показвала ли го е на видеоразговор? Снимки, клипчета пращала ли е на бабите?
Ако го е правила, можем да отдадем изолацията само на страха от болести.
Ако и това не е правила, значи ситуацията е съвсем друга.
Авторът, освен срещите с психолог, на които ще ходиш, намери начин да се видиш и с ЛЛ на жената. Обясни ситуацията и уговори домашно посещение. ЛЛ са длъжни да посетят родилката в някакъв срок, забравила съм какъв беше. ЛЛ може да пусне направления за изследвания, ако прецени, че трябва да се проверят хормони или нещо друго. Възможно е причината да е органична и една навременна и адекватна терапия да повлияе положително.

# 153
Съветът ми е да овладеете ситуацията мъжки, твърдо и безкомпромисно. Жена ви има нужда от твърд подход.
Заявявате, че по този начин няма да живеете и че ако тя държи да се налага за всяка простотия е свободна да се върне при майка си, която така я е възпитала. Давате й срок и през това време се държите твърдо. Отивате си на работа в офиса, срещате се с приятели и чакате нейното решение. Бързо ще си проличи дали ще имате семейство или не.

# 154
  • София
След малко ще изчета темата цялата, само да напиша следното - на 40 дни се прави погача на бебето, тогава то се показва на близки и роднини официално, по традиция. Вие правихте ли, това й кажи. Освен това на погачата не е необходимо то да минава от ръка на рък, показвате го, правите ритуала с погачата и после бебето да си спи в съседната стая, далеч от хората и тупурдията. За сега не се сещам за друго. Но смятам, че жена ти прекалява.

# 155
  • Варна
Недоносено дете в грипен сезон.

Бебето НЕ е недоносено, не четете ли, хора?! Родено с нормално тегло, в девети месец, пише го черно на бяло, но някои пристрастни потребителки го изпляскаха това за недоносеното и сега се повтаря рефрена като божа истина. И грипния сезон поотмина вече.

# 156
  • София
Задължително консултация и с психиатър. Може да е необходимо да й се изпише нещо леко за да се поуспокои. Имам предвид авторът да отиде. Ако кажат, че няма нужда... не зная. Може и да е характеропатия.

# 157
Ама някои и света ще обърнат, само и само да не признаят, че има и непоносими жени в комбинация с нормални мъже. Тази история звучи точно такава, само дето тази не е непоносима, а с психически проблем, който е наложително да се лекува, ако е необходимо насилствено. И да, полиция и психиатрия също са опция. Защото ако Пейо се беше възползвал от такива опции, сега щеше да е жив. Ай ще и се не види и депресията, и хормоните, да се лекува като е в депресия, не да поболява и останалите наоколо.

# 158
  • Пловдив
И двете ми деца са зимни бебета. И с каката и с малкия баби, и дядовци имаше на изписването. Вкъщи също дойдоха. Оставих бебето на грижите на майка си и се изкъпах като бял човек в моята си баня, хапнах си, пооправих се.
Каката се разболя на третия месец, а малкия чак на 4 години изобщо е пил лекарства или е бил болен. И двамата са гледани по един и същ начин, дори по нейно време нямаше, чак толкова вируси май, а тя боледуваше по-често като бебе. Да не говорим, че винаги сме имали и котка вкъщи.

# 159
Спасявай се, авторе, че ми се струва, че тази жена може и да те убие. Не мисля, че си в състояние да я накараш доброволно да се лекува.

# 160
Лошото е, че може да посегне на бебето, наистина ли никой не вижда червените флагове.

# 161
От темата оставам с впечатление, че като се роди дете и света спира да се върти и семейството спира да съществува.

Така излиза, мама и тати се прегъват на две и спират да са хора, сакън малкото човече да не лепне някой сопол.
Съгласен съм, трябва да се пазят бебетата в първите месеци, ама не може ние да спрем целите си животи докато не преценим, че си е изградило имунитет.
Бебето трябва да е добавка към едно семейство, да се полагат грижи за него и то да се приобщава, а не да е център на тежестта в семейството и отношенията между мама и тати.
Стигнах дотук и вече ми е ясно  защо се изнервя жена ти покрай 4месечното си дете в средата на март. Остави жената на спокойствие, няма да станеш безправен затворник вкъщи, не бой се.

# 162
  • София
Имам три деца. Най- ми било спокойно след ражданията на втория и третия, защото бяхме в София, на няколкостотин километра от роднини. Номер 2, когато беше на 6 месеца, съседски деца - на свекърите -  го заразиха с някакъв норовирус (даже не го пипаха, само погледнаха в количката) и за три дена ми се стопи с 1 килограм от обезводняване. Годината е 1991, лечебна хумана имаше само с връзки...Оправи се с инжекции гентамицин (които никой лекар не искаше да бие). Та роднини - мерси, само когато аз преценя.

# 163
  • София
Към автора – жена ти има нужда от професионална помощ. Срещни се ти с опитен психиатър, за да ти обясни как да процедираш. Тя няма да те разбере в това състояние, за нея е ясно, че спасява детето и е добра майка, а всички сте срещу нея и застрашавате детето. Специалистът ще ти даде акъл как да стигнеш до нея и да я убедиш да отиде при него или друг психиатър.

# 164
Само да кажа, че колкото повече трепериш и пазиш детето, толкова повече боледува.
До имунна система на детето  е, не е до постоянна изолация и треперене.

Общи условия

Активация на акаунт