Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 625
  • 674
  •   1
Отговори
# 585
За мен, нежеланието за присъствие на хора, различни от бащата на изписването, не е странно решение. Особено насред грипен сезон.

И ти го знаеш, понеже....?

Написала съм "най-вероятно" което значи че не знам със сигурност.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:26 от alex_jp

# 586
Ама то от изписването ще мине половин година.

# 587
4 месеца, да бъдем точни. И вече било възможно виждане навън, написа авторът.

# 588
  • София
Сега ще ме изядете с погачите, изписванията и т.н., но аз не разбирам какво има да му с гледа на едно бебе. Виждаш го мимолетно, спящо в количка и готово, надвил си си на масрафа. Ако пък има гмечене и гушкане, мачкане и пипане, не е редно да бъде развозвано като панаирджийска мечка, а като се разболее, майката сън да не спи.

Като гледано по правилата, но често боледувало и очевидно заразявано бебе, с поражения от високата температура, се чудя дали нахалниците, които сигурно са се надвесвали, пипали, извеждали са своите деца болни ще ме обезщетят. Не, така се случило.

Утре свека ли ще гледа детето после. Авторът е мамин, това стана ясно от целия ферман, завършващ "и това вече преля чашата". Чашата ти, авторе, от тук нататък трябва да са жената и детето, не майка ти.

# 589
Не е казано, че ще го пипат. А и да го погалят, да го погушкат, внук им е. Откакто свят светува това се прави. Нормално нещо се изкарва "състоятелна тревога"....?! Хората може и маски да носят като са роднини. Бащата не е тръгнал да настоява да водят бебето в мола. За там надали има такова възмущение, а точно там е пълно с малки деца и бацили.
Настоявате мъжът да се съобразява с жена си, а къде жена му се съобразява с него? Налага му се. Мъжът се опитва да маневрира, докато разбере какво да прави и доакто се надява, че са само хормони.
Какво съобразяване с жената е това, да ти ограничават виждането с роднините ти?! Хората не загубват изведнъж всякакви връзки и желание за общуване като се омъжат. Бракът не трябва да е затвор. Някои жени наистина смятат, че са "хванали" мъжа, като родят. Някои по трудния начин разбират, че много бъркат.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:38 от Linda*kiss

# 590
За мен, нежеланието за присъствие на хора, различни от бащата на изписването, не е странно решение. Особено насред грипен сезон.

И ти го знаеш, понеже....?

Написала съм "най-вероятно" което значи че не знам със сигурност.

Ами, дааааа....... вероятно.
Всички, ако почнем да пишем някакви вероятни сценарии, до къде ще го докараме....

Аз пък мога да напиша, че ВЕРОЯТНО снахата е дръпната, зла и луда. Не си гпеда добре детето. ВЕРОЯТНО.

Попитах няколко пъти в темата - тези, които защитавате лудостта на криене на бебето от роднините, вашите деца познават ли баба си и дядо си и кога са им били представени?

Никоя не каза да е заплашвала мъжа си, че няма да си види детето, ако не изпълнява стриктно нарежданията и претенциите и как "ония" нямат право да искат нищо, щото ТЯ го е родила!!!!

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:04 от Soul Free

# 591
Все тая свекърви и тъщи, жената не дава на мъжа си да ходи в офиса и да се вижда с хора. Ако той излезе, започва да реве.

# 592
Сега ще ме изядете с погачите, изписванията и т.н., но аз не разбирам какво има да му с гледа на едно бебе. Виждаш го мимолетно, спящо в количка и готово, надвил си си на масрафа.

Именно, какъв е проблемът бабите и дядовците да го видят, дори на изписването, ей така, надниквайки само? Пък какво имало да му се гледа на новороденото ти внуче, ще го пропусна със смях с пълно гърло Joy Бебе като бебе, кво да му гледаш Joy

# 593
Сега ще ме изядете с погачите, изписванията и т.н., но аз не разбирам какво има да му с гледа на едно бебе. Виждаш го мимолетно, спящо в количка и готово, надвил си си на масрафа.

Именно, какъв е проблемът бабите и дядовците да го видят, дори на изписването, ей така, надниквайки само? Пък какво имало да му се гледа на новороденото ти внуче, ще го пропусна със смях с пълно гърло Joy Бебе като бебе, кво да му гледаш Joy

Нищо няма да му се гледа, до година две вече се е изнесло на квартира и е започнало самостоятелен живот, далеч от родители и близки:))) По-добре да не се привързват.

# 594
  • София
Няма защо да спорим помежду си, тук всички сме нормални. Ако има такива, които не са баш, те няма да си признаят.

В моите очи авторът има няколко поста, в които си личи, че се прикрива. Но то не е лесна работа. Само ще му кажа, че ако не е мутра с наистина много пари и връзки, които да бута под масата, трудно ще освидетелства нормален човек, колкото и тук да успя да я изкара луда истеричка.

Но пък от личен опит знам, че на някои хора им помага дори само да се валидират пред непознати, изписвайки една тъжна история на загрижен мъж, с която да те очернят.

# 595
Никаква не я е изкарвал авторът и изобщо не е искал да я освидетелства. Просто някои си измислят нещо, което им пасва на тезата и започват да го приписват на автора. Той и без това отдавна не пише, което пък на мен ми говори, че всичко, което каза, е истина. Стигна до решението да се консултира с психиатър и толкова. Няма какво да се обяснява тук.

# 596
  • София
Аз ли да ти казвам, че не е нужно да кажеш директно "тя е луда истеричка", за да вмениш същото. Имаше и за полиции, и за какво ли още не.
Направи ми впечатление, че има доста добра реторика и донякъде дар слово.
Ще ми е интересен отговорът на психиатъра. Не че ще ни го сподели.

# 597
Не, не е вменявал нищо за "луда истеричка", това са интерпретации на истерични съфорумки. И да, споменал е за полиция при следваща физическа ескалация и това е точно нещото, което трябва да се направи. Или да чака да го утрепе? И да сподели какво е казал психиатърът, тук пак ще се намери кой да каже, че си измисля и не е ходил никъде, или е представил нещата изкривено пред психиатъра, или пък психиатърът е солидарен като мъж, или в крайна сметка просто некадърен, без значение пола.

И допълвам - следващият път, когато някоя следродилна депресия или по-сериозно състояние излезе извън релси и четем за последиците, пак ще цъкаме с език и ще викаме - аууу, ми къде бяха близките и не взеха мерки...

# 598
  • Варна
И аз не знам какво толкова има да му се гледа на едно бебе. Всичките ми изглеждат еднакви. Но явно за бабите и дядовците не са, точно както за майките и бащите, та даже и повече. Никога няма да забравя как дъщеря ми ме попита - мамо, защо баба ме обича повече от теб, ти нали си й дете? Оттук нататък няма какво да разсъждавам повече, явно има какво да му се гледа на бебето.

# 599
Аз пък имах колежка, възрастна, с внуци, която в прав текст си казваше, че обича внуците си, но повече обича детето си. Та различни хора има.

Общи условия

Активация на акаунт