Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 654
  • 674
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Цитат
Приема се допустимо личните отношения между бабата и дядото от една страна  и внукът от друга страна  да се осъществяват в дните, определени за упражняване на лични контакти между родителя, който не упражнява родителските права и детето. За целта обаче е необходимо на родителя, който не упражнява родителските права спрямо детето да е определен широк режим на лични отношения, а също той да живее на едно и също място с дядото и бабата и отношенията между тях да позволяват съвместното осъществяване на лични контакти. Въпросът за наличието на тези условия подлежи на установяване по всяко конкретно дело. Ако се докаже, че посочените условия са налице, се приема, че е  в интерес на детето да има контакти с бабата и дядото едновременно с осъществяването на лични контакти с родителя, който не упражнява родителските права.

# 571
Притеснителното в случая е, че тук има един модел на поведение от страна на майката, който е силно токсичен за детето. Твърдя го, тъй като самата аз съм порасналото "дете" на майка със силна тревожност, хипохондрия и постоянен контрол.
Ефектите от това поведение хич не са за пренебрегване - в целият ми съзнателен живот аз самата страдам от тревожност, неувереност (понеже съм гледана в "саксия"); в училищните ми години бях изостанала в социалното си общуване, подигравана (тъй като не ме пускаха на детска градина поради здравословен проблем, който се оказа, че е бил като следствие от този постоянен контрол).
Тъй че ситуацията хич не е шега работа. Хайде, по времето, когато съм била дете, не е имало толкова възможности за помощ. Днес не е така. Приветствам идеята авторът да посети специалист.
Най-важното е жената да осъзнае, че има проблем като начало, но ще е трудно.
Пожелавам ти успех, авторе! Дано успееш да запазиш семейството си и помогнеш на жена си!

# 572
  • София
По някаква причина не мога да цитирам поста на автора, но за мен това затвърждава усещането ми за него. И не се притеснявам за бебето, майката си го гледа, просто го пази, нищо че авторът всячески се опитва да я окаля и изкара малоумна. Изчетох някъде, че споменал колко е едър и може да я набие, ама няма, разбира се. На адекватен мъж това дори не му хрумва на акъла.

"Така излиза, мама и тати се прегъват на две и спират да са хора, сакън малкото човече да не лепне някой сопол.
Бебето трябва да е добавка към едно семейство, да се полагат грижи за него и то да се приобщава, а не да е център на тежестта в семейството и отношенията между мама и тати."

Бебето не трябва да е център, за разлика от свека. Наред с противоречията за крещенето и изчитайки цялата тема, оставам на първоначалното си мнение. То не е от женска солидарност.

Имам и още какво да кажа след размишленията дали може да пребие жена си, но често съм обвинявана, ще виждам насилие там, където няма, затова спирам до тук. За мен авторът изобщо не е читав и си е доста прикрит, най- вероятно е докарал жена си до истерия.

# 573
Не всеки човек е за всеки. Има хора несъвместими, ама все си викат, че то с времето нещата ще се оправят, а то е обратното характеропатиите се изострят, не се омекотяват. Човек хипохондрик най-добре със себеподобен да се събере и да си купят жилище до някоя болница. Жената си е казала още преди да имат дете, че след като мислят да имат, трябва да се изолират от всички и да намалят контактите си, тя да спре работа и т.н. Това  той го е приел, за мен е психопатия, за нея и него не е, няма лошо светът е за всички. В края на краищата не е такава драма да се разделят като голяма част от населението.

# 574
Да, вероятно мисли, че ви е вързала и си въобразява, че сега тя държи властта в домакинството ви и над детето ви. Това е заблуда и тя трябва да го разбере. Ако ли  не, то поне да не вреди на детето и на вас. Може да документирате по някакъв начин или със свидетели случващото се, за всеки случай.
Заедно с това, но не изключващо предното, възможно е да е развила някакъв тип психоза, които се отключват при стрес. И от там да е вманичаването на тема микроби. Понякога това е временно. А понякога може и да си е тип характер, който да се обостри - например да не пуска детето на детска градина, с което да си намира и извинение да не работи. Ако вие работите, а тя е с детето по цял ден, няма причина да нямате сготвено и чиста къща. Е, разбира се това при липса на психози. А тя явно има такива.
Обаче едно е да не водите детето в мола при рециклирания въздух и всякакви хора, друго е да не го показвате на роднини. За справка, кралското семейство показва бебетата си още след първите няколко часа.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 11:24 от Linda*kiss

# 575
Поне до началото на темата, жената НЕ вреди на бебето. Дори авторът казва, че се грижи безупречно на него.

# 576
Малко вероятно е да не вреди на детето психически, ако действително е нервозна.
Най-често такива деца не спят добре и самите те са истерични.

А, ако това продължи, с времето ще вреди като отчуждава детето от роднините му, ограничава детето от общуване с връстници и ограничава бащата от професионално развитие, което често е свързано и със социално такова. Абсурдно е да му забранява да се вижда с приятели и роднини.

Детето не е само нейно. То е и на бащата и роднините му също имат право да общуват с него.
Аз не намирам нищо странно, че брат й е същият като нея. Понякога роднините не си приличат, но често все пак са расли в една среда, нормално е да имат сходно поведение.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 11:35 от Linda*kiss

# 577
  • София
Това с брата е за засилване на идеята, че цялото им семейство на жената е малоумно. Реално, те не знаят как точно е в семейството на брата.

# 578
Е, хайде сега, не знаел. Съвсем очаквано е да има някаква представа от семейството на брата на жена си. Особено по тема, която е проблем и в неговото. Интересувал се е, имал е поглед, споделили са му искано или непоискано мнение. Другото щеше да  по-странно.

# 579
Тревожностните състояния имат свойството да се предават между поколенията, ако не бъдат осъзнати. Просто се приема като нещо нормално от децата, те порастват със същите разбирания.
Не разбирам защо в темата се намесват родителите на мъжа, които просто желаят да се запознаят с внучето. Независимо какво е тяхното поведение то НЕ извинява поведението на съпругата на автора.
Не осъждам и нея, тя вероятно се чувства самотна и незразбрана (което обаче НЕ е оправдание за извършено насилие).
Мисля, че авторът трябва да затвори темата и да се съсредоточи върху работа с терапевт, който да го насочи как би могъл да реши проблемите в семейството и да окаже нужната подкрепа на жена си.
Иначе тук всеки си вижда нещата през собствения опит и става страшно изкривяване - напада се човек, който търси помощ с оправданието, че искал да изкара жена си лоша (е хубаво де, ама ние като не я познаваме тази жена и ще забравим темата след седмица Grinning цялото упражение няма смисъл...).

# 580
Защото най-вероятно сръдните и караници от страна на родителите на мъжа са започнали още от отказа на жената, да се направи традиционното изписване. После как са ескалирали нещата, вече е друга тема.

# 581
Защото най-вероятно сръдните и караници от страна на родителите на мъжа са започнали още от отказа на жената, да се направи традиционното изписване. После как са ескалирали нещата, вече е друга тема.

Дали е имало сръдни и караници, ние не знаем. И не е релавантно, защото жената очевидно е имала проблем още преди да забременее (напуснала си е работата от страх). Сега нещата са ескалирали под влияние на стреса от новата ситуация в живота - появата на новия член на семейството.
Няма никакъв смисъл да се търси вина в някой... Тук виждам двама човека, имащи нужда от покрепа и помощ - авторът на темата и жена му. Не помагаме на никой от тях като търсим вина.. Само казвам.

# 582
Напуснала, или спряла да ходи.много бременни излизат в болнични още в ранните месеци,така че не сме сигурни, че жената в без работа. Може и по майчинство да е.

# 583

И ти го знаеш, понеже....?

# 584
Т.е. те са следствие от нейните странни решения и опит за изолиране на бебето и мъжа, сина на тези хора.

Общи условия

Активация на акаунт