Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 614
  • 674
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Хайде де, това е извъртане, Хайче. На 3-4 месеца ли те попита дъщеря ти?

Имах предвид, че в началото, когато детето е бебе, реално страничните хора могат само да го мернат, не да го обгрижват и гушкат. И за мен пък е странно вманиачаването да го видят, да го видят. Същото за тях ще е, ако го видят по Вайбър. Тук става дума за контрол. Да, и жената упражнява такъв, но и свекърите искат да се наложат и "да го видят". Да им прати снимка, като искат да го гледат.

Спирит, не съм съгласна. Последните няколко жени, които пострадаха, бяха с близки, взели мерки. Не съм лекар, нито съм запозната толкова, но това на жената на автора не прилича на следродилна депресия, по- скоро тип обсесия.

# 601
  • Варна
Разбира се, че не е била на 3-4 месеца, все пак не отглеждам вундеркинд. Но и тяхната обич не започва откак тя зададе въпроса, а откак я видяха за първи път, на изписването. Никога няма да забравя как я сложих в креватчето вкъщи, а моят баща стоеше отстрани, не смееше да я докосне и изразът на лицето му никога дотогава не бях го виждала. Те я обожават от момента, в който я видяха. И на мен са казвали, че внуците се обичат повече от децата, а и аз го виждам, с дъщеря ми и с племенника ми.

# 602
След Ковид и след като едва не умрях, от бързо развила се пневмония след леко изкаран грип, със сигурност бих била изключително внимателна с бебе през грипния сезон. И понеже знам, че ще попитате, мъжът ми е още по-педантичен в това отношение.
Така или иначе, повече деца няма да имам, за да съм 100% сигурна какво бих направила.

# 603
Ами не се сещам дали майчето, което се хвърли, беше със взети мерки преди това, доколкото разбрах, са извикали и полиция, и лекари, след като нещата са излезли извън контрол. За жената, която си заколи децата, също не съм чула да са били взети мерки преди това. Тук човекът търси съвети и помощ, на какво ли не го направиха, че изкарвал жена си луда, че излезе и той виновен, че я подлудявал.

# 604
  • София
Така или иначе, могат да приберат насила дори за преглед човек, достоен само за запрещение. Ако тя сама не отиде, няма да станат нещата.
Така че решението за мен не е с тояжката, а с моркова. Но авторът не може или не иска. Не ми цитирайте какво бил описал как е мъж мечта и опитвал всичко, а тя стръвница. По изказа си му личи, че е избухлив и едвам се прикрива, за да нарисува ореол около главата си и маминка, които не са като малоумното семейство на жена му, само братовчедите не разбрахме дали са част от сектата. Жената е отрязала и двете двойки родители, впрочем.

# 605
  • Варна
Според мен, жената изобщо не е отрязала нейните. Те са на нейния акъл или тя е техния, не знам кое е първо, кокошката или яйцето.

# 606
Е, разбира се, че няма да цитираме какво казва авторът, ще се развали картинката на едва сдържащия се насилник... По-добре да си измисляме кой каквото си е решил и така да си говорим, ако гледаме авторът какво казва, малко не се получава...

# 607
  • София
Не е нужно да са на нейния акъл, за да проявят разбиране.

Ето, аз съм извеждана, събирана, гледана от баби, дядовци, но разбирам жената. Т.е. нито съм видяла това в обкръжението си, нито бих постъпила по същия начин може би.

Добре, Спирит, аз ще цитирам автора, щом искаш. Няма да правя подробен анализ, но ми звучи ужасно така написано. И то първата част. На когото му звучи по същия начин, ще разбере, на когото не му, няма смисъл да настоявам. Simple Smile

"казвал съм ѝ, че не обичам да се крещи, тя все ми се извиняваше и за кратко се поправяше. Сега обаче сякаш се чувства, че щом имаме дете ме е вързала"

# 608
Не знам защо всички се вторачихте в това дали детето е видяно от баби и дядовци. За мен това е маловажен проблем, по-сериозно недоумение буди довода, с който е отказано виждането.
За мен не е нормално да напуснеш работа още докато правиш опити за забременяване, а още по-ненормално е да накараш мъжа си, по същото време, да мине на работа дистанционно, за да не донесе зараза и след раждането да не го пускаш да излиза и да се събира с хора.

Не съм специалист и не знам какво психично отклонение е това.
След раждането на детето отклонението е минало в по-тежка фаза и според мен и двамата са за психотерапевт.
Аз съм свободолюбива и такива ограничения не бих изтраяла.

# 609
Да, наистина няма смисъл, няколко пъти четох и се опитвах да сменя гледната си точка някак, за да видя как той е насилник с тези думи, но не мога...

# 610
В тази ситуация аз виждам как хора без големи проблеми от мухата правят слон. Нямат проблеми с дом, работа, финанси. Детето се е родило здраво. Това са важните неща. Дали или по-скоро кога баби/дядовци ще видят бебето на живо за мене е маловажен проблем. До бала все ще го видят. А частта от зимния сезон през първите 6-8 месеца  на детето е нормално да е без гостувания.

От друга страна първото разногласие между родителите се превъща във война. Те не комуникират нормално, не търсят гъвкаво решение, а всеки държи на своето. Тя "не искам да го виждам, защото се страхувам от болести", но не дава ясен срок. Той - "искам нашите да дойдат" и продължава да упортства, дори когато родителите му са готови да почакат. Как и на двамата не им хрумна елементарното решение за виждане по време на разходка, което над 20 човека в темата предложиха.

Не съм си крила детето от роднини, близки и приятели. Но разбирам хората, които го правят. Майчиният инстинкт е първичен инстинкт, в повечето случаи е по-силен дори от инстинкта за самосъхранение. С логически аргументи трудно се оборва. Страхът за здравето на бебето мога да разбера в първата година. Обикновено човек реагира така на своя травма.
Нашето дете е лятно бебе. Но от декември до края на април свекър ми отказа да идват със свекърва ми да го виждат вкъщи и помоли да разхождаме бебето заедно. Те обработваха своя травма - ММ като бебе е вдигнал много висока температура, искаха да избегнат и минимална своя вина това да се повтори с внучето. Не са поставяли условия за посещения от други хора. Да, в някой от почивните дни разхождахме заедно бебето. И беше много хубаво общо преживяване. И те се радваха, че така са част и от други моменти на бебето, не само да го видят в домашна обстановка. Важна е нормалната комуникация.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 17:20 от biborana

# 611
Имах предвид, че в началото, когато детето е бебе, реално страничните хора могат само да го мернат, не да го обгрижват и гушкат. И за мен пък е странно вманиачаването да го видят, да го видят. Същото за тях ще е, ако го видят по Вайбър. Тук става дума за контрол. Да, и жената упражнява такъв, но и свекърите искат да се наложат и "да го видят". Да им прати снимка, като искат да го гледат.
Първо, това не са просто "странични хора". Странични са хората на опашката пред куриера.
Второ, никаква мания не е да искаш да си видиш внучето. Вманиачената е тя, да не го извежда, да не им дава да го виждат и да им гостуват.

# 612
  • Пловдив
Всички вкупом....довечера, когато мъжът ви се е прибрал от работа. Погрижил се е по всякакъв начин да сте добре ......съобразява се изцяло с вас ....та кажете му на същият тоз ваш мъж в лицето, че е боклук и нещастник

Върнете се после да  споделите резултата!

# 613
В тази ситуация аз виждам как хора без големи проблеми от мухата правят слон. Нямат проблеми с дом, работа, финанси. Детето се е родило здраво. Това са важните неща. Дали или по-скоро кога баби/дядовци ще видят бебето на живо за мене е маловажен проблем. До бала все ще го видят. А частта от зимния сезон през първите 6-8 месеца  на детето е нормално да е без гостувания.
Joy ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Имам досег до подобна жена, която действително развали взаимоотношенията между много хора и използваше децата като средство за контрол и манипулация. И се получи баш да не го познаят в първи клас.

# 614
  • София
Странични са за нуклеарното семейство.

Общи условия

Активация на акаунт