Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 596
  • 674
  •   1
Отговори
# 615
Добре, Спирит, аз ще цитирам автора, щом искаш. Няма да правя подробен анализ, но ми звучи ужасно така написано. И то първата част. На когото му звучи по същия начин, ще разбере, на когото не му, няма смисъл да настоявам. Simple Smile

"казвал съм ѝ, че не обичам да се крещи, тя все ми се извиняваше и за кратко се поправяше. Сега обаче сякаш се чувства, че щом имаме дете ме е вързала"
Никакъв проблем не виждам в това мнение на автора. То си е факт при много жени (по-рядко и мъже.) Все едно за пръв път чуваме за забременяване за спасяване на брака или забременяване, за да се омъжи жената...
И много жени могат да потвърдят, че съществува подобно мислене. Има и много разводи следствие от това, че жената си мисли, че след детето, брак означава тя и детето първо, и после там, някакъв си мъж с хомота.

Странични са за нуклеарното семейство.
Ми не, не са. Но да приемем тезата ви. Нуклеарното семейство само от жената ли се състои и нейните желания?

# 616
  • София
Ти може да не виждаш, на мен ми бие точно в стилистиката на цялото излияение - тя се поправяла, моля ви се. Истеричната, повредената и съпругът мечта без грешка.
И безличното "не обичам да се крещи". Налага правила в безлична форма, а не като диалог. Ясен ми е.

# 617
Напротив - безличната форма по принцип е по-дипломатична. И по-дистанцирана, ако това може да се води авторитарно. Другото би било по-нападателно може би. Въпреки че е нормален отговор на крещене.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:47 от Linda*kiss

# 618
  • Варна
Приветствам всеки, който налага правило да не се крещи.

П.п. Обаче не ти е ясна жената, която налага далеч по-абсурдни правила, изброени назад - кой и кога ще вижда детето, как ако не се спазват, ще го отчужди от всички и прочие. Еднолично.

# 619
Приветствам всеки, който налага правило да не се крещи.

П.п. Обаче не ти е ясна жената, която налага далеч по-абсурдни правила, изброени назад - кой и кога ще вижда детето, как ако не се спазват, ще го отчужди от всички и прочие. Еднолично.

Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме. Автора й той така завоалирано "замита" разни подробности под килима.

# 620
Ариел, по какво разбра, че ‘редовно’ й се е крещяло по телефона? Авторът сам каза как тя ги е набрала повторно, за да им крещи😀

# 621
  • По света и у нас
Не съм чела коментарите само ще отговоря на автора.

Жените като забременеят и родят искат спокойствие. Престани да и натрапваш роднините си и приятелите си, разбери че вече сте родители на бебе и помагай на жена ти, не я тормози излишно защото тя е сериозно преуморена и изнервена. Изобщо не не се прави на активен, интелигентен, не и давай акъл как правели хората и тн.
Това е. Помагай и колкото можеш с бебето, ако те вика откликвай бързо, успокоявай я.

Ако е тръгнала да изперква води я на психотерапевт.

На колко месеца е бебето?

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 04:24 от PriMadonna

# 622
  • Варна
Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме.

Както не забравихме, че бебето било недоносено, а се оказа, че няма нищо вярно. Не знам дали автора замита ама тука 2-3 потребителя определено си измисляте здраво. Че и претендирате после за достоверност.

# 623
Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме.

Както не забравихме, че бебето било недоносено, а се оказа, че няма нищо вярно. Не знам дали автора замита ама тука 2-3 потребителя определено си измисляте здраво. Че и претендирате после за достоверност.

Аз никъде не съм писала, че бебето било недоносено.
Не знам, кой го е писал, но не съм го писала аз.

Азара, ами и аз щях да ги набера да им крещя ако всеки ден по сто пъти питат:
"Кога ще ни дадеш детето стига се прави?".

Авторът също писа, че й е звъняно ежедневно - като му скочихме за това пак взе да сменя версията.

# 624
Ариел,  кога точно й е крещяно по телефона?
Май точно така трябва да й се случи, че да се осъзнае.
Като му вдигне скандал следващия път, да се вдигне и да излезе,  ама да не се връща, като му звъни с викове, а чак като се извини. И така всеки път. След два-три пъти пък дано й просветне, че не е центъра на вселената....

Горките деца на другите хора, как ли са оцелели още на изписването да идват роднините, че и бабите помагат.....ужас!!!!
Четири месеца в изолация, може и четири години да станат.

# 625
Забравяте много удобно, че и да й е крещяно, и да не й е, и да й е звъняно, и да не й е, всичко е реакция на проблем, който ТЯ е създала. Ненормално е да се държи сякаш бебето е само нейно и да се пробва да налага такива забрани за мъжа и бебето. Развява картата на родилката за неадекватните си претенции.

# 626

Аз никъде не съм писала, че бебето било недоносено.
Не знам, кой го е писал, но не съм го писала аз.

Азара, ами и аз щях да ги набера да им крещя ако всеки ден по сто пъти питат:
"Кога ще ни дадеш детето стига се прави?".

Авторът също писа, че й е звъняно ежедневно - като му скочихме за това пак взе да сменя версията.
Ти обаче продължаваш да си украсяваш.
Сто пъти се отбеляза, че те НЕ са я търсили всеки ден, НЕ са я питали постоянно.
Предлагам темата да я оставим за свободно съчинение, така или иначе почти всяка тема в такова я превръщате.
Тука може да си надграждате една след друга и да видим накрая какво ще измислите. Да Ви имам въображението.

# 627
Четири месеца в изолация, може и четири години да станат.
Не са само четири месеца. Спряла е контактите с приятели още като са решили да имат дете, ограничила е и мъжа - само дистанционна работа и почти без излизания.
Това е от минимум 13 месеца! Аз не бих издържала.

# 628
Забравяте много удобно, че и да й е крещяно, и да не й е, и да й е звъняно, и да не й е, всичко е реакция на проблем, който ТЯ е създала. Ненормално е да се държи сякаш бебето е само нейно и да се пробва да налага такива забрани за мъжа и бебето. Развява картата на родилката за неадекватните си претенции.

Сто пъти писахме за срещи в парка на разумно разстояние от бебето.
Авторът така и не реагира - то не е ли да нагушкаш и налигавиш 4 месечно в зимния сезон не ми го хвали.

# 629

Оказа се, защото той си промени поста. Иначе нямаше толкова много потребители в началото на темата да  помислят, че е недоносено.

Общи условия

Активация на акаунт