Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 875
  • 673
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ти може да не виждаш, на мен ми бие точно в стилистиката на цялото излияение - тя се поправяла, моля ви се. Истеричната, повредената и съпругът мечта без грешка.
И безличното "не обичам да се крещи". Налага правила в безлична форма, а не като диалог. Ясен ми е.

# 616
Напротив - безличната форма по принцип е по-дипломатична. И по-дистанцирана, ако това може да се води авторитарно. Другото би било по-нападателно може би. Въпреки че е нормален отговор на крещене.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 21:47 от Linda*kiss

# 617
  • Варна
Приветствам всеки, който налага правило да не се крещи.

П.п. Обаче не ти е ясна жената, която налага далеч по-абсурдни правила, изброени назад - кой и кога ще вижда детето, как ако не се спазват, ще го отчужди от всички и прочие. Еднолично.

# 618
Приветствам всеки, който налага правило да не се крещи.

П.п. Обаче не ти е ясна жената, която налага далеч по-абсурдни правила, изброени назад - кой и кога ще вижда детето, как ако не се спазват, ще го отчужди от всички и прочие. Еднолично.

Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме. Автора й той така завоалирано "замита" разни подробности под килима.

# 619
Ариел, по какво разбра, че ‘редовно’ й се е крещяло по телефона? Авторът сам каза как тя ги е набрала повторно, за да им крещи😀

# 620
  • По света и у нас
Не съм чела коментарите само ще отговоря на автора.

Жените като забременеят и родят искат спокойствие. Престани да и натрапваш роднините си и приятелите си, разбери че вече сте родители на бебе и помагай на жена ти, не я тормози излишно защото тя е сериозно преуморена и изнервена. Изобщо не не се прави на активен, интелигентен, не и давай акъл как правели хората и тн.
Това е. Помагай и колкото можеш с бебето, ако те вика откликвай бързо, успокоявай я.

Ако е тръгнала да изперква води я на психотерапевт.

На колко месеца е бебето?

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 04:24 от PriMadonna

# 621
  • Варна
Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме.

Както не забравихме, че бебето било недоносено, а се оказа, че няма нищо вярно. Не знам дали автора замита ама тука 2-3 потребителя определено си измисляте здраво. Че и претендирате после за достоверност.

# 622
Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме.

Както не забравихме, че бебето било недоносено, а се оказа, че няма нищо вярно. Не знам дали автора замита ама тука 2-3 потребителя определено си измисляте здраво. Че и претендирате после за достоверност.

Аз никъде не съм писала, че бебето било недоносено.
Не знам, кой го е писал, но не съм го писала аз.

Азара, ами и аз щях да ги набера да им крещя ако всеки ден по сто пъти питат:
"Кога ще ни дадеш детето стига се прави?".

Авторът също писа, че й е звъняно ежедневно - като му скочихме за това пак взе да сменя версията.

# 623
Ариел,  кога точно й е крещяно по телефона?
Май точно така трябва да й се случи, че да се осъзнае.
Като му вдигне скандал следващия път, да се вдигне и да излезе,  ама да не се връща, като му звъни с викове, а чак като се извини. И така всеки път. След два-три пъти пък дано й просветне, че не е центъра на вселената....

Горките деца на другите хора, как ли са оцелели още на изписването да идват роднините, че и бабите помагат.....ужас!!!!
Четири месеца в изолация, може и четири години да станат.

# 624
Забравяте много удобно, че и да й е крещяно, и да не й е, и да й е звъняно, и да не й е, всичко е реакция на проблем, който ТЯ е създала. Ненормално е да се държи сякаш бебето е само нейно и да се пробва да налага такива забрани за мъжа и бебето. Развява картата на родилката за неадекватните си претенции.

# 625

Аз никъде не съм писала, че бебето било недоносено.
Не знам, кой го е писал, но не съм го писала аз.

Азара, ами и аз щях да ги набера да им крещя ако всеки ден по сто пъти питат:
"Кога ще ни дадеш детето стига се прави?".

Авторът също писа, че й е звъняно ежедневно - като му скочихме за това пак взе да сменя версията.
Ти обаче продължаваш да си украсяваш.
Сто пъти се отбеляза, че те НЕ са я търсили всеки ден, НЕ са я питали постоянно.
Предлагам темата да я оставим за свободно съчинение, така или иначе почти всяка тема в такова я превръщате.
Тука може да си надграждате една след друга и да видим накрая какво ще измислите. Да Ви имам въображението.

# 626
Четири месеца в изолация, може и четири години да станат.
Не са само четири месеца. Спряла е контактите с приятели още като са решили да имат дете, ограничила е и мъжа - само дистанционна работа и почти без излизания.
Това е от минимум 13 месеца! Аз не бих издържала.

# 627
Забравяте много удобно, че и да й е крещяно, и да не й е, и да й е звъняно, и да не й е, всичко е реакция на проблем, който ТЯ е създала. Ненормално е да се държи сякаш бебето е само нейно и да се пробва да налага такива забрани за мъжа и бебето. Развява картата на родилката за неадекватните си претенции.

Сто пъти писахме за срещи в парка на разумно разстояние от бебето.
Авторът така и не реагира - то не е ли да нагушкаш и налигавиш 4 месечно в зимния сезон не ми го хвали.

# 628

Оказа се, защото той си промени поста. Иначе нямаше толкова много потребители в началото на темата да  помислят, че е недоносено.

# 629
  • София

Оказа се, след като автора се върна да редактира постове и да уточнява, че било родено само две седмици по-рано. Като човек, който в момента е с бебе, не бих се чувствала добре някой извън мен и мъжа ми да определя кое е "нормално" и "ненормално" в начина, по който си гледам детето. И ако някой се опитва да ми наложи нещо, с което не се чувствам комфортно, вероятно ще му направя яко напук като ми прелее. Този мъж й е уйдисвал доста дълго на "лудите" идеи, игнорирал е проблема, не е обсъдил как аджеба смятат да процедират с това дете, след като се роди, изобщо, надявал се е нещата да се наредят от само себе си, и сега като е опряло да мама и тати, е готов да я освидетелства.

Дори жената наистина да има психичен проблем, какво точно си мислят тези, които нахъсват мъжа тук, че ще стане с детето, ако той тръгне със сопата? Моето мнение е, че в най-лошия случай трябва да се подходи деликатно. Защото ако извади майката от картинката, какво, ще го гледа щастливо с маминка? И един ден какво ще му каже на това дете, аз те взех от майка ти, защото не даваше на баба да те види на 4 месеца? Пак питам, как си представяте да се развие живота на това дете, ако се тръгне със съдилищата и то в този момент, в който то е още пеленаче? По-добре ли ще е без майка си? След като е оставено проблемът да стигне дотук, поне сега може да се действа с разум, защото иначе нещата не само няма да станат по-добре за никого, но най-вече за детето, а рязко ще се влошат.

Общи условия

Активация на акаунт