Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 596
  • 674
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Жена, на която преди това редовно й е било крещяно по телефона. Нека не забравяме.

Както не забравихме, че бебето било недоносено, а се оказа, че няма нищо вярно. Не знам дали автора замита ама тука 2-3 потребителя определено си измисляте здраво. Че и претендирате после за достоверност.

Оказа се, след като автора се върна да редактира постове и да уточнява, че било родено само две седмици по-рано. Като човек, който в момента е с бебе, не бих се чувствала добре някой извън мен и мъжа ми да определя кое е "нормално" и "ненормално" в начина, по който си гледам детето. И ако някой се опитва да ми наложи нещо, с което не се чувствам комфортно, вероятно ще му направя яко напук като ми прелее. Този мъж й е уйдисвал доста дълго на "лудите" идеи, игнорирал е проблема, не е обсъдил как аджеба смятат да процедират с това дете, след като се роди, изобщо, надявал се е нещата да се наредят от само себе си, и сега като е опряло да мама и тати, е готов да я освидетелства.

Дори жената наистина да има психичен проблем, какво точно си мислят тези, които нахъсват мъжа тук, че ще стане с детето, ако той тръгне със сопата? Моето мнение е, че в най-лошия случай трябва да се подходи деликатно. Защото ако извади майката от картинката, какво, ще го гледа щастливо с маминка? И един ден какво ще му каже на това дете, аз те взех от майка ти, защото не даваше на баба да те види на 4 месеца? Пак питам, как си представяте да се развие живота на това дете, ако се тръгне със съдилищата и то в този момент, в който то е още пеленаче? По-добре ли ще е без майка си? След като е оставено проблемът да стигне дотук, поне сега може да се действа с разум, защото иначе нещата не само няма да станат по-добре за никого, но най-вече за детето, а рязко ще се влошат.

# 631
Aми, майката прави също като теб, напук се е запънала, че никой няма да й каже. Най- близките да видят детето не е дърпане и лигавене на бебе. Да погледнеш бебето за 20-30 секунди и след това то да спинка в стаята си, не означават седянки на ракии и салати в хола с всички чинки и учанайки. Излиза, че че всички майки, които са позволили на близките да посрещнат бебето, са малоумни.
Никой от близките ми не се е завирал да диша в устите на бебета ми, не са ги дърпали, мачкали, подхвърляли и т.н. И мъжа ми не  е бил боклук като са дошли родителите му.

# 632
Какви 20-30 секунди, хайде малко по-сериозно. Обичайните гостувания при бебе са с часове и никой не се задоволява с виждането му, за под минута. И отделно, много баби смятат, че по право им се полага да го къпят, че и да помагат. Да се чуди човек, какво има да помагат за бебето точно. Някои дори се натрисат, докато майката го кърми, както се оплака наскоро една потребителка в съседна тема. Та така.

# 633
  • София
Как точно излиза, че са малоумни? Жената видно е извънредно тревожна. Някои хора, когато им скачаш на главата, се пречупват, други изтрещяват още повече. Жената на автора видно е от вторите. Той се е съобразявал с "лудостта" й доста дълго време, как точно очаква, че сега с нула време тя ще се "осъзнае"?

А какво разбират близките, няма как да знаем. На някои близки им е достатъчно да се порадват на детето от разстояние, други го грабват и олигавят без предупреждение. Затова за мен е редно родителите да поставят границите, с които на тях им е комфортно. Тук проблемът е, че двамата не са на едно мнение и видно не намират път един към друг.

# 634
Има нормални начини за комуникация. Хората не са диваци, да тичат с викове от вратата да "лигавят" бебето. Може да се каже съвсем човешки какви са условията за виждане, а не да се забранява и да се казва, че "оная" нямала право да иска да се вижда с бебето.

# 635
  • София
Забравяте много удобно, че и да й е крещяно, и да не й е, и да й е звъняно, и да не й е, всичко е реакция на проблем, който ТЯ е създала.
Забравяте, че само преди 3-4 страници се написа, че "ти ме предизвикваш да се държа така" е реплика на насилник.

По същество: в първи пост е написано "крещяха си по телефона", после версията бе сменена, че "тя им крещяла, а маминка била кротка и не е крещяла".

# 636
Извинете, но темата е достъпна за всички от самото начало, не само за "объркалите се" и не е променяна фактология. Аз също чета от началото. Просто измислиците се подхващат от пост на пост, някой реши да се върне за доказателства в постовете на автора и види, че няма нищо от измислиците и веднага подскача - аууу, ама той променя. Не, не променя. Следя от началото, всички редакции са уточняващи, но в нито една не е променял фактология.
Но какво да се обяснявам, то тук вече започнаха измислици и с пряка реч, така че интересно наистина докъде ще се стигне Joy

# 637
Автора нищо не е редактирал в първия пост, аз го четох още когато имаше само няколко коментара. Някой я изсипа тази глупост, когато се оказа, че е недочел и от тогава се повтаря.

# 638
Винаги съм се чудила на такива хора, от малка са ми правили впечатление приятелки на майка ми  и тя как си разправят разни истории ( на които в повечето случаи съм била свидетел) и как майка ми започва едно доукрасяване, ама едни реплики от нея си. 😀
Още от тогава ме дразни, когато някой го прави. Винаги съм се чудила как ти идва на акъла да си пресъздаваш нещо през твоята призма, да добавяш реплики, действия дори, още повече като е възможно да има свидетели. Няма нещо, което да съм разказала с преувеличаване или допълване на нещо от мен.
А тук даже всичко е написано черно на бяло и пак се намира някой да изсмуче нещо от пръстите си.
Иначе да, връщах се и аз да видя ‘редактираното’ и няма такива неща. Най-малкото, че има на места допуснати правописни грешки, той ако се връща ще оправи и тях. То така е най - лесно, пак някой друг да е виновен.
Абе, мами, ако снаха ви казва на мъжа ви, че сте чуми, как ще реагирате?
Пак да питам онзи въпрос, ако някой се отнася така с вашият син, докога ще му казвате да си мълчи в ъгъла?
Аз предлагам даже да го набият заедно.

# 639
  • София
На първия пост си пише, че е редактиран, часове след пускането на темата.

# 640

И аз това щях да напиша. Съвсем на луди искат да ни направят.

# 641
Родителите, имайки такива примери и страхове, си поставят границите по един нормален начин. Всеки казва на ограничен брой близки, че могат да дойдат за малко, ако са здрави. Няма да стоят на 7-8 часа арменско гости и да забравят да си идат. Къпане- ние ще го къпем, няма нужда от асистенти. Сега има разговори, видео, което прави напълно приемливо и безболезнено ограничаване на контакти. Не е нужно да се правят агресивни демонстрации "кои сте вие, коя съм аз". Това е деструктивно, най-малкото за отношенията с мъжа й.
Да попитам "златно яйце" от къде идва?
Добре, тази майка за 4 месеца е успяла напълно да изолира всички, мъжът й е боклук, свекърва й чума и така до къде и кога? Тя не е нито депресирана, нито психично болна. Тя си показва лошата култура, няма никаква прозорливост за бъдещето и е на принципа  колкото по-зле, толкова по-добре. Моята прогноза е, че те ще се разделят, само заради едното его на майката. И ще се раздели  с един нормален, ангажиран, любящ съпруг и татко, който до преди година не е бил Мамин Златен Чумчо.

# 642
  • София
Хайде, като хвърляте плювки за измисляне, да прилагате цитати. Мерси.
Спестете си, че се бил объркал. Човек, който целенасочено рисува жена си само в черни краски, а майка си - в бяло и пише достатъчно последователно и грамотно, няма да се обърка за това. Просто си смени версията, за да има повече кал по "любимата".

Крещяха си по телефоните, каза им, че въобще не иска да ги вижда и че никакво дете няма да им покаже. Смята, че трябвало да застана на нейна страна
Жена ми се обади на родителите ми да им крещи, те даже не ѝ повишиха тон по време на караницата, на която бях свидетел.

# 643

И аз това щях да напиша. Съвсем на луди искат да ни направят.

Когато редактираш запетайка или сгрешена буква, също дава, че постът е редактиран еди кога си. На мен често ми се случва, понеже не чета винаги преди да пусна и после си виждам грешките.

Родителите, имайки такива примери и страхове, си поставят границите по един нормален начин. Всеки казва на ограничен брой близки, че могат да дойдат за малко, ако са здрави. Няма да стоят на 7-8 часа арменско гости и да забравят да си идат. Къпане- ние ще го къпем, няма нужда от асистенти. Сега има разговори, видео, което прави напълно приемливо и безболезнено ограничаване на контакти. Не е нужно да се правят агресивни демонстрации "кои сте вие, коя съм аз". Това е деструктивно, най-малкото за отношенията с мъжа й.
Да попитам "златно яйце" от къде идва?
Добре, тази майка за 4 месеца е успяла напълно да изолира всички, мъжът й е боклук, свекърва й чума и така до къде и кога? Тя не е нито депресирана, нито психично болна. Тя си показва лошата култура, няма никаква прозорливост за бъдещето и е на принципа  колкото по-зле, толкова по-добре. Моята прогноза е, че те ще се разделят, само заради едното его на майката. И ще се раздели  с един нормален, ангажиран, любящ съпруг и татко, който до преди година не е бил Мамин Златен Чумчо.

+1

# 644
Да, редактиран е, но не с нещата, които на вас ви е удобно. Промяна в казаното от него няма. Личи си, че не сте чели нередактирания пост още когато беше пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт