Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 674
  • 674
  •   1
Отговори
# 420
Описаното от автора поведение на жена му ми прилича на следродилна психоза, по-тежко е от следродителната депресия. Аз лично съм била в следродилна депресия и помня колко съм си пазила детето от какво ли не и продължавам да се опитвам да го предпазя, но все пак съм запазила частица трезвеност и адекватност у себе си, защото знам, че едно дете не трябва да живее в стерилна обстановка, тъй като така ще се разболява много повече. Жена ти в стремежа си да го опази, му прави лоша услуга и след време това дете ще е постоянно на антибиотици, защото не е изградило имунитет. Не знам как се действа в такава ситуация, когато жена ти тотално отказва да разбере как всъщност вреди на бебето по този начин. Може би с твърдост. Ти допускаш да се държи с теб като с чехльо и да те обижда теб, както и родителите ти. Границата е премината и утре тя ще си позволява още повече и още повече. ПоставИ граница и някакъв ултиматум.

# 421
  • София

Бояна , точно това е опитвам да обясня ,че ние като мъже нямаме много ходове.
Защото както и ти сама виждаш от темата ...нейното държание се ОПРАВДАВА ..

Ако той си тръгне ...всички ще скочат срещу него .....защото .....тя жена , тя Майка,  тя родила, тя изнервена ....и още 1000 подобни
В нито един пост не я оправдавам, но мисля, че е превъртяла. Затова препоръчах консултация с психиатър. След това да отиде и тя, и ако и няма нищо вече ще започне друга борба, но това не е нормално поведение нито към мъжа, нито към детето. Детето в момента е малко, но ако това нещо ескалира то ще живее накрая с нея в някоя гора и няма да вижда никой, за да не се разболее, да не се обиди, да не му вкара някой вредни идеи в главата. Пак казвам, трябва да се вземат мерки, не толкова да излъчваме виновен или лош, то ясно, че поведението и е насилие, и е недопустимо. Просто исках да вметна, че мъжът има доста повече полезни ходове в момента, отколкото ако беше жена и някой я биеше.

# 422
Никой сякаш не обърна внимание на факта, че жената буквално го кара да работи само от вкъщи и да не се среща с никой още от началото на бременността, с предлога че ще донесе вирус. Отправя заплахи че ако не прави каквото тя каже и се разделят - той това дете няма да го види. Това е тормоз и манипулации и мъжът е в капан.

# 423
  • София
Никой сякаш не обърна внимание на факта, че жената буквално го кара да работи само от вкъщи и да не се среща с никой още от началото на бременността, с предлога че ще донесе вирус. Отправя заплахи че ако не прави каквото тя каже и се разделят - той това дете няма да го види. Това е тормоз и манипулации и мъжът е в капан.
В капан щеше да е ако беше финансово зависим, а той не е, но вероятно тя е. Като го изгони какво ще яде? Това са глупости, съжалявам. Тя го накарала. Той да не е слабоумен? Казва не, като всеки друг мъж, и толкова. Тя какво ще направи? Нали дори не е дала на родителите си да видят бебето, нима ще отиде при тях?

# 424

Ама как крещящо прозира ненавистта към свекървата по презумпция...

Няма ненавист към свекървата като такава. Тя е натискала за виждане посред грипния сезон, а когато и е предложено да срещне внучето си в парка е отказала. Другата баба се е съобразила със страховете на младата майка. Всичко това е написано от автора.
Ненавист имам към всякакви хора, които тропат с краче и гледат само на тях да им е добре. Без да помислят колко е рисково бебе на месеци да лепне грип, например. Същото отношение бих имала и към другата баба, ако от нея идва подобен натиск.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 13:43 от alex_jp

# 425
В капан щеше да е ако беше финансово зависим, а той не е, но вероятно тя е. Като го изгони какво ще яде? Това са глупости, съжалявам. Тя го накарала. Той да не е слабоумен? Казва не, като всеки друг мъж, и толкова. Тя какво ще направи? Нали дори не е дала на родителите си да видят бебето, нима ще отиде при тях?
Т.е. Психическия тормоз - обиди заплахи наказания - реално не са проблем ако потърпевшия е мъж, той може да си тръгне щото не е финансово зависим?! А това че няма да си види детето, че заплашва да го отчужди - еми нищо кво пък?

# 426
И колко цинично - само един имало убит, много важно.

# 427
  • У дома... някъде
Именно забраните за излизане,контролиране,затваряне в къщи,ревности,изолация,забрани за виждане на мъжа с родителите и близките му приятели е много крещящо отвсякъде и е ясен сигнал и за ПСИХИЧЕСКИ тормоз!
Има и ФИЗИЧЕСКО насилие,като посягане,блъскане,хвърляне на предмети и т.н.

В тези ситуации няма родилка,няма майка била,няма ранима и чувствителна жена!
Има ясен насилник и от двата типа!

Все повече мъже вземат родителските права над децата си и лично аз съм свидетел в нашият град на много бащи,които сами отглеждат децата си,макар и деца в твърде малка възраст.
Закона е на страната на детето! ВИНАГИ!
Няма човек,който може да е над закона при описаните факти!Съответно свидетели,родители,и още куп неща които да докажат,че майката е лабилна психически.
С правилният адвокат и навреме взети мерки на бащата могат да му бъдат дадени родителските права.

Дъщеря ми има приятелки,които са отглеждани изцяло от бащите им до ден днешен.
Аз лично също имам познати,които си взеха децата,защото майките са .....
Мога да изброя не един случай от кръга ми,който доказва,че един истински БАЩА на място никога няма да предаде детето си и да му причини доброволно ,това,което описва автора на темата.
И се грижат,и пари изкарват ,и перат,чистят,готвят,водят на ясли,дават внимание и децата са спокойни и щастливи поне с единият си родител.

Но за това се искат топки и истинска увереност,че този живот не се живее по този начин!
Създавайки живот,детето става най-важното в живота на един родител,който е отговорен да направи най-доброто за него,ако чувства,че то е застрашено за в бъдеще .
Също и какъв пример се дава ако се търпи насилие-физическо и психическо?!
Някой ден същото това дете да търпи такива неща,защото било нормално и мама и тати така са се държали един с друг и е нормален семеен модел?

А ако се появи второ дете,тази жена би ли била още по лабилна от описаното до момента...
Тя сега с едно така реагира и се побърква със забрани,наказания,изолация,заповеди за родители и целият свят и е крив.Представям си с две деца....

Повечето жени в този форум сме майки и едва ли такова поведение имат повечето от вас като отношение към мъжа,с който сте се врекли и сте създали още един живот!

# 428
  • София
Т.е. Психическия тормоз - обиди заплахи наказания - реално не са проблем ако потърпевшия е мъж, той може да си тръгне щото не е финансово зависим?! А това че няма да си види детето, че заплашва да го отчужди - еми нищо кво пък?
Четете с разбиране, моля. Сигурно през две изречения пиша, че насилието и тормозът са факт, не ги подценявам или отричам. И извън това, научен факт е, че домашното насилие от физически по-силен човек, който държи жертвата в икономическа зависимост, не може да се приравнява с физически по-силна и икономически независима жертва. Не, че също не е жертва, но във всичко има степени. И по закон имаш степени на телесните повреди, което не отрича, че и човек с лека телесна повреда е жертва на насилие.
И тоя мъж го изкарахте пълен муньо, за да сме 21-ви век. Какво го заплашва? Тя ли го издържа, у тях ли живее, кърми ли, с бебето ли няма къде да отиде? Минаваме мярката тук от съчувствие, но ако авторът е с интеелектуални дефицити, за да не осъзнава, че цялата икономическа и физическа сила е при него, това е съвсем друг проблем. Иначе да и каже и той, че ще я изгони, ще и дава 200 лв на месец и детето ще е без баща  и да видим колко пъти още ще го обиди и ще му налети на бой. Да не мислим тук, че това е първата истерясала и загубила разсъдъка си родилка? Авторът, вместо да бяга от отговорност и да разплаква потребителите в бг мама да вземе мерки, защото жена му е зле очевидно.

# 429
Ама моля ви, спрете с това патронизиращо поведение, да сме четяли с разбиране! Ами не сме малоумни, каквото пишете, такова четем! Той бил жертва, но жените са по-жертва. Това го пишете във всеки пост и като ви се каже в прав текст и сте възмутени, че нямало четене с разбиране. Ами пишете вие с разбиране, ние четем каквото сте написали. Как точно бяга авторът от отговорност, при положение, че има предвид разговор със специалисти, опитва се да води разговор и с побеснялата си жена, търпи безумно поведение и изпълнява безумни прищевки? О, трябвало да я заплаши с изгонване и 200 лв и липса на баща? Супер съвет, браво. Или и това не прочетох с разбиране и ще се окаже ирония след малко?

# 430
  • София
Кога е предложено на свекървата да види внучето в парка, а тя е отказала? Аз не видях такова нещо, може и да съм изпуснала.

# 431

Това с виждането в парка допреди няколко седмици не беше много възможно, сега е възможно, но вече томахавките са извадени и не мисля, че това виждане би оправило каквото и да е било.

Защо не са излязли да видят бебето, нали това са искали?

# 432
Кога е предложено на свекървата да види внучето в парка, а тя е отказала? Аз не видях такова нещо, може и да съм изпуснала.

Не е, върнах се да търся в постовете на автора, но няма такова нещо. Казва, че в момента е възможно виждане в парка, но поради обтегнатите отношения не е обсъждано, а камо ли пък свекървата да е отказала.

# 433
Е, нали майката на бебето се е съгласила да се видят в парка. Защо да не може, тогава?

# 434
Не се е коментирала такава ситуация. Къде пише, че майката се е съгласила? Той само казва, че вече е възможно, предполагам, защото е минал грипния сезон, но не е казал да са го обсъждали с майката и още повече свекървата да е отказала.

Общи условия

Активация на акаунт