Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 664
  • 674
  •   1
Отговори
# 435
Алекс, айде стига си измисля. Постоянно си доукрасяваш думите на автора с някакви твои интерпретации.

# 436
Какво си измислям? След като майката е склонна да се видят в парка, защо не са се срещнали да видят бебето?

# 437
Майката е казала, че "оная" нямала право да иска нищо от нея и изобщо няма да види внучето. Затова писах, че авторът трябва да действа по-твърдо. Кво значи "аз съм му майка, аз решавам". Да не го е направила това бебе чрез пъпкуване....? Бащата има също толкова права, колкото и майката. Айде, стига оправдания на луди калинки! Да не е единствената, родила дете. Всички млади майки (и изобщо майки) имат страховете си, но не се случват такива ограничения. Ако страда от депресия, трябва да се лекува, не да се търсят оправдания.

# 438
Моля покажи къде авторът е казал, че майката е съгласна на среща в парка. Каза, че до скоро не са излизали навън, сега хубавото време го позволява, но не е обсъждана евентуална среща с бабите и дядовците в парка заради обтегнатите отношения. Не четеш с разбиране.

# 439
Не чете с разбиране, защото има фиксакция на тема лошата свекърва. Всичко за нея се върти около това.

# 440
Майката е заявила категорично, че "оная" няма да види внучето. Въпросът не е обсъждан, понеже тя се ядосва на подобни предложения. Време е да се постави този вариант на масата. Бабата не е уведомена за подобна среща, понеже такава не е организирана. Ако авторът успее да се пребори за такава, въпросът е частично решен. Поне хората ще се запознаят с внучето си.

# 441
Авторът е написал, че това с виждането  навън вече е възможно. На предната страница съм го цитирала. Защо не са се видяли, те си знаят.

# 442
Авторът е написал, че това с виждането  навън вече е възможно. На предната страница съм го цитирала. Защо не са се видяли, те си знаят.
Е то в мнението на автора го има и отговора, стига да искаш да го прочетеш.

# 443
Доста е странно, че се е стигнало до такива скандали и разправии, след като очевидното решение е просто да излязат в парка с това бебе, което и без това излиза всеки ден.

Много хора ходят с близки  майка и бебе да и правят компания и да му се порадват,  недоумявам каква е причината да се карат с дни за такова нещо.

# 444
Какво сте се фиксирали в тази разходка? Далеч не е само това. Ако партньора ви нарече майка ви чума как ще се чувствате? Ако ви бута, замеря с предмети, не изслушва мнението ви, определя кога и как ще ходите на работа? Всичко това са оправили, та разходката с бабата в парка е единствения проблем.

# 445
Имам приятелско семейство, 5 години не са виждали внучката от сина. Тяхната версия, че младите искат прекалено много пари и като не стане не дават внучката. Младите са си сменили апартамента с друг и дори не им знаят адреса, случайно са разбрали. Всяка учебна година младите изпращат искане за суми за частно училище, ако старите не изпратят не се обаждат повече. Защитават сина си, не бил виновен, снахата го изнудвала с молба за развод и той затова искал пари. Не им вярвам, но има и нещо сбъркано в исканията на младото семейство. Детето си расте, бабата и дядото се жалват, че не го виждат, ама и нищо не предприемат, явно им е все тази. Искаш ли да видиш  и да познаваш внучето си, ще намериш начин. Явно тези от темата на господина не искат.

# 446
Детето си расте, бабата и дядото се жалват, че не го виждат, ама и нищо не предприемат, явно им е все тази. Искаш ли да видиш  и да познаваш внучето си, ще намериш начин. Явно тези от темата на господина не искат.

И какво точно да предприемат? Пари ли да превеждат?

# 447
Не, разбира се, ако превеждат, пак ще са малко. Синът къде е в цялата картина, нали са негови родители? Той е този, който трябва да е посредник, там се къса веригата.

# 448
Това се опитва да направи човекът. Решение, оптимално за всички.

# 449
  • София
Ама моля ви, спрете с това патронизиращо поведение, да сме четяли с разбиране! Ами не сме малоумни, каквото пишете, такова четем! Той бил жертва, но жените са по-жертва. Това го пишете във всеки пост и като ви се каже в прав текст и сте възмутени, че нямало четене с разбиране. Ами пишете вие с разбиране, ние четем каквото сте написали. Как точно бяга авторът от отговорност, при положение, че има предвид разговор със специалисти, опитва се да води разговор и с побеснялата си жена, търпи безумно поведение и изпълнява безумни прищевки? О, трябвало да я заплаши с изгонване и 200 лв и липса на баща? Супер съвет, браво. Или и това не прочетох с разбиране и ще се окаже ирония след малко?
Това не е патронизиращо поведение, а пасивно-агресивно, защото ако ти кажа точно какво мисля по повод умението ти да разбираш прочетеното ще ме изтрият.
Възможността някой да бъде жертва на домашно насилие зависи съществено от два фактора – икономическа зависимост на жертвата и физическо превъзходство на насилника. Или искаш да приемем тук, че жената на автора е много солиден манипулативен психопат и го е поробила само с това? Не е невъзможно, но ако беше станало така то той щеше да мисли, че всичко това е негова идея и изобщо нямаше да пуска тема.
Сега просто е човек, който бяга от отговорност и се оплаква от жена си, която вероятно е превъртяла и застрашава детето. Сори, че не изпитвам жалост към скимтящ мъж, когато под заплаха вероятно е едно бебе. Пък вие си изпитвайте перверзно удоволствие от идеята, че и мъж може да е жертва на насилие. Може, но е различно. Все още не сме силния пол,, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт