Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 181
  • 176
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. И аз се включвам в темата с една грешка, осъзната вчера.
Направихме ремонта, но решихме чак сега да сменим и старите чугунени радиатори. Не бяхме предвидили, че ще трябва да се режат, за да се изнесат - дълги и тежки са.
Включвам се и с въпрос, ако някой има опит - големи ли са пораженията при рязането? Надявам се да е с ел. трион, а не с диск. Притесняваме се за мебели, стени, под. Рязането ще е след като минат да отчетат топломерите. Направо сме на път да се откажем, въпреки че е предплатено.  Ще съм благодарна за съвети.
П.с. пиша тук, защото темите за радиатори са стари, а тук пишат активни потребители.

# 121
  • София
Увийте ги с нещо... Ако трябва пък, ги срежете на две.

# 122
Здравейте. И аз се включвам в темата с една грешка, осъзната вчера.
Направихме ремонта, но решихме чак сега да сменим и старите чугунени радиатори. Не бяхме предвидили, че ще трябва да се режат, за да се изнесат - дълги и тежки са.
Включвам се и с въпрос, ако някой има опит - големи ли са пораженията при рязането? Надявам се да е с ел. трион, а не с диск. Притесняваме се за мебели, стени, под. Рязането ще е след като минат да отчетат топломерите. Направо сме на път да се откажем, въпреки че е предплатено.  Ще съм благодарна за съвети.
П.с. пиша тук, защото темите за радиатори са стари, а тук пишат активни потребители.
С циркуляр... облепете наоколо, хвърчат си искри, няма как... ама зад тях пак ще трябва да се маже..
Със саблен трион такова нещо няма кой да ти отреже.. това са дебели тръби.
После има и заваряне..

# 123
Няма как да не е с диск, това е дебел чугун. Просто направете малка "кошара" около радиатора от велпапе - по пода и отвсякъде. Велпапето издържа на искрите (може и да го навлажните с един моп за по-сигурно) и ще предпази всичко от повреда.

# 124
  • sofia
И аз ще правя същото упражнение със смяната на чугунени радиатори. Звъннах на някаква фирма, която намерих в нета и ми казаха, че изкупуват и си вземат радиаторите от апартамента.
Става въпрос за София.

# 125
И аз ще правя същото упражнение със смяната на чугунени радиатори. Звъннах на някаква фирма, която намерих в нета и ми казаха, че изкупуват и си вземат радиаторите от апартамента.
Става въпрос за София.
Ще ги вземат, да. Но трябва да ги нарежат. Четох, че отвътре изтичат и някакви гадости.. ще видим какви ще ги свършим.
Чисто административно вие какви стъпки ще предприемете? На мен не ми е съвсем ясно. Четох и че трябва протокол, подписан от съседи.

# 126
  • sofia
Разпитах и ми казаха, че ги вземат цели без рязане.

# 127
  • София /Абсурдистан
Ние извикахме майстор, който просто ги свали и ги взе. Отдавна беше. Нищо не е рязано, просто затвори кранчето и ги свали.
Минахме на отопление с климатици, затова ги махнаме. Иначе чугунените топлят по-добре от алуминиевите, но алуминиевите са с по- хубав дизайн. Не бих ги махнала, ако не бяхме се отказали от централно парно.

# 128
  • гр.Пловдив
Ние извикахме майстор, който просто ги свали и ги взе. Отдавна беше. Нищо не е рязано, просто затвори кранчето и ги свали.
Минахме на отопление с климатици, затова ги махнаме. Иначе чугунените топлят по-добре от алуминиевите, но алуминиевите са с по- хубав дизайн. Не бих ги махнала, ако не бяхме се отказали от централно парно.

А защо се отказахте от ТЕЦ-а?
Бихте ли споделили,понеже завиждам на колежките ми в Пловдив за ТЕЦ-а ,ами плащат със 150лв по-малко от мен в по-голямо жилище от колкото аз на климатици ....и ходят по къси гащи и тениски цяла зима за няма и 300лв ,ми за яд си е ,но нямам възможност за парно,иначе не бих се замисляла ..

# 129
Къде го в Пловдив този ТЕЦ? Поначало никога не е бил изцяло топлофициран градът, а след масовото отказване през деветдесетте почти не останаха жилища с централно отопление.

# 130
  • гр.Пловдив
Къде го в Пловдив този ТЕЦ? Поначало никога не е бил изцяло топлофициран градът, а след масовото отказване през деветдесетте почти не останаха жилища с централно отопление.

В Тракия със сигурност

# 131
И там почти не остана. Приятелките Ви са рядко изключение като за нашия град.

# 132
  • гр.Пловдив
И там почти не остана. Приятелките Ви са рядко изключение като за нашия град.

Ок,ама вие изкарахте цял Пловдив без парно Smiling Imp

# 133
Да, почти точно така е. За съжаление.

# 134
  • София /Абсурдистан

А защо се отказахте от ТЕЦ-а?
Бихте ли споделили,понеже завиждам на колежките ми в Пловдив за ТЕЦ-а ,ами плащат със 150лв по-малко от мен в по-голямо жилище от колкото аз на климатици ....и ходят по къси гащи и тениски цяла зима за няма и 300лв ,ми за яд си е ,но нямам възможност за парно,иначе не бих се замисляла ..
Защото всички крадат и в София парното ако го пуснеш на нормална температура, ще ти отрежат главата от плащане. Наоколо при предимно спрени радиатори с по час - два работа се плаща над 400 лв. Топлата вода е хладка и е около 100 лв месечно, може и повече, според зависи колко души сте. В къщи сме на бойлер и климатици, нищо не спирам, поддържам 25 градуса и сметката е около 200 лв месечно. Парното не е изгодно, поне при нас.

Общи условия

Активация на акаунт