Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 174
  • 176
  •   1
Отговори
# 135
Вкъщи с ТЕЦ е 25-6 градуса навсякъде, без да пускам почти радиаторите. Зимата. Макс 150 лв топло и вода, лятото около 50-60….
Идеално е.
Единственото друго, което ми предизвиква топло, е печката на дърва на вилата.. и там с радиатори навсякъде става баня в най-големия студ.
Климатиците не топлят, установила съм го многократно през годините къде ли не, с какви ли не модели .. ми не.

# 136
  • София /Абсурдистан
Зависи от климатиците. У нас топлят.

# 137
  • София
ТЕЦа много зависи от входа и блока. Тук сме малък вход, панелен, с 24 апартамента, спираме парното от долу в топлите дни и сметките са ок.

# 138
В нашия вход почти никой не ползва парното, а в съседния са го изключили. Имахме проблеми и с тръбите, едната беше топла, но другата не особено. Топлата вода я има, но като тръгнеш да се къпеш по някое време взима да изчезва и после пак се появява.

# 139
  • София /Абсурдистан
В нашия вход почти никой не ползва парното, а в съседния са го изключили. Имахме проблеми и с тръбите, едната беше топла, но другата не особено. Топлата вода я има, но като тръгнеш да се къпеш по някое време взима да изчезва и после пак се появява.
При нас е същото.

# 140
На нас есента ни бяха казали, че имало някаква авария и за да се отстрани трябвало да се копае под плочата или нещо такова, за това били тези аномалии и бяха казали, че няма да ни пуснат парно тази зима. Ами пуснаха го все пак. Бяха ок уж тръбите, докато не го спряха април и след няколко дена пак го пуснаха и тогава пък беше в някои стаи има, в други не. Ще видим догодина какво ще.

# 141
Разпитах и ми казаха, че ги вземат цели без рязане.
Коя е фирмата.

# 142
Бихте ли сложили отново бели подови первази, модерни са , но трябва ли да им станеш роб

# 143
  • София
Моите са бели, не се цапат. Само че са с голям ръб отгоре, на който се събира прах. Като се сетя, ги забърсвам.

# 144
Моите са бели, не се цапат. Само че са с голям ръб отгоре, на който се събира прах. Като се сетя, ги забърсвам.
И моите са бели и не се цапат. Чат-пат минавам ръбовете с накрайника на прахосмукачката, който е като четка, дори не се налага да се навеждам.

# 145
При  ремонт на апартамен каква е последователноста на дейностите?
Под,  баня, стени, врати. Аз така си го представям, но много е вероятно да бъркам.
Става въпрос за нов апартамент, ще се прави подово отопление, разбираемо баните не са направени. Има поставени контакти за ел. енергия.
Благодаря.

# 146
При  ремонт на апартамен каква е последователноста на дейностите?
Под,  баня, стени, врати. Аз така си го представям, но много е вероятно да бъркам.
Става въпрос за нов апартамент, ще се прави подово отопление, разбираемо баните не са направени. Има поставени контакти за ел. енергия.
Благодаря.

От по-мокро и мръсно към по-чисто. Първо баните, после шпакловка на стените ( преди това ако се налагат промени в ЕЛ и  ВиК ), после подовите настилки с цименти (гранитогрес, замазки вграждане на подово). За това дали първо стените после подовата настилка има спорове, но ако е ламинат или друго без прах първо стените, ако е естествен паркет, който ще се цикли, първо той.  Ако има окачени тавани - преди шпакловката.

# 147
В духа на темата, понеже и ние ремонтираме нов апартамент. Първо направихме баните и коридора с плочки. След това поръчахме врати. Оказа се, че явно точно тези врати са по-различни (за мен изглеждат като всички останали) и плочките в коридора не стигат до ръба на вратата (където ще се сложи лайсна, която да направи връзката между винила/паркета и плочките в коридора) а са два сантиметра преди нея. Съответно там някъде ще се слага лайсната. За мен е доста дразнещо, според мъжа ми нямало проблем, но е хубаво да ги прецените тези неща навреме.

# 148
В духа на темата, понеже и ние ремонтираме нов апартамент. Първо направихме баните и коридора с плочки. След това поръчахме врати. Оказа се, че явно точно тези врати са по-различни (за мен изглеждат като всички останали) и плочките в коридора не стигат до ръба на вратата (където ще се сложи лайсна, която да направи връзката между винила/паркета и плочките в коридора) а са два сантиметра преди нея. Съответно там някъде ще се слага лайсната. За мен е доста дразнещо, според мъжа ми нямало проблем, но е хубаво да ги прецените тези неща навреме.
Има разлика в поставянето на вратите. Трябва да се реши предварително дали ще са фалцови или безфалцови врати,за да се нареди гранитогреса според типа врата. Най-вероятно затова се е получила разликата.

# 149
Здравейте може ли мнения за гранитогрес Каи искаме да сложим в коридора и кухнята засега
https://praktiker.bg/bg/Granitogres/GRANITOGRES-KAI-ChIMENTO-BEZ … 4?tab=featuresTab примерно нещо такова в тази гама
С две малки деца сме едното особено палаво(момичета)вече върви и от тази гледна точка дали са добри,качествени,хлъзгави,удароусройчиви и т.н. каквото се сетите ще ми е полезно,нищо не разбирам често казано🍀 благодаря
Мм ме кара да гледам по сайтове ама и аз не разбирам
препоръчвам ламинат водоустойчив за цялото жилище, даже и в банята може

Общи условия

Активация на акаунт