Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 167
  • 176
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Гранитогресът има и още едно лошо качество - ако изпуснеш нещо чупливо, не оцелява. Докато на моя ламинат няколко пъти съм изпускала чаши и са здрави.

# 151
Може ли съвет, с един познат спорим за мястото на градинска чешма в къща с двор. Той държи да е залепена за къщата, защото всички така правели, и тръбите да минавали под изолацията на къщата. Аз държа да е до оградата, защото искам да е по- далече от къщата , сега ше се ползва  от майсторите и не искам да наводняваме основите, още няма изградено отводняване в двора, ако тече нещо да изтича към улицата. Освен това ако се спука тръба ,ще трябва да се кърти изолацията на къщата, което за мен е дивотия .

# 152
  • София
Аз навсякъде, където съм виждала чешма в двора, е била далеч от къщата.

# 153
На мен ми е по-красиво чешмата да е на двора. Зависи за какво ще я изполвате. Ако е само за миене на ръце, поливане евентуално. Но ако ще миете съдовете там и ще се разнасят от къщата до чешмата , не е подходящо.

# 154
Сега за пълнене на вода, за мазилки и ремонта,  а после за поливане на цветята, миене на ръце, това е. Благодаря ви за споделеното. Flowers Hibiscus

# 155
Има чешмите, които може не са зелепени за къщите  
-заради водоподаването
-заради канала
- Заради други цели - по - близко вода до някоя външна точка.

Ако вие ще си теглите вода и ще решават къде ще се излива мръсни  канал ви е все тая, къде ще бъде. Удобството ви е водещо.

# 156
  • София
Сега за пълнене на вода, за мазилки и ремонта,  а после за поливане на цветята, миене на ръце, това е. Благодаря ви за споделеното. Flowers Hibiscus
Хубаво е да има повече от една чешма, но зависи от разположението, възможностите и ползването.
Удобно е да има чешма някъде в двора, тип ниско корито, за наливане на вода, включване на маркуч и т.н градински дейности. Съвсем произволен пример.

Удобно е и да има друга, дали залепена за къщата или под навес някакъв, за дейности през лятото - миене на буркани, зарзавати за консервиране и всякакви други дейности.
И за двата варианта трябва да се предвиди захранване и канал в много ранен етап, иначе разкопаването е неприятно.

Нашата голяма грешка при ремонта на апартамента бяха светлите плочки със светли фуги в коридора. Да, изглежда по-светло и приветливо, но поддръжката е ужасна. Затова сега в къщата - сивичко, бетонно.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 16:17 от sofyia

# 157
  • София
И аз вече започнах да виждам колко е гадно със светли плочки и фуги.

# 158
Тъмните са същите,особено черните, една капка личи. Най-добре светло кафяво, нищо не личи.

# 159
Каквито и да са плочките,цветът им трябва напълно да съвпада с този на фугите. Личен вкус.

# 160
  • София
Белите фуги след втората баня не са бели.

# 161
Здравейте, ще се връщам да прочета всичко, но и сега ще ви попитам наготово. Ще обзавеждам ново жилище и се чудя дали да не купя сега плочки за баня, гранитогрес за коридорите, ламинат  за стаите. Цените растат с дни и мисля ,че  тези материали мога да ги взема предварително. Също бойлер, и климатици. За баните какво ще ме посъветвате има ли риск ако купя батерии и санитарния фаянс сега , а да се поставя по- късно, да се появи проблем. Ако майстор дойде с мен в магазина след като е видял как са тръбите , би трябвало да няма грешки, нали. Също не знам какъв гранитогрес да гледам като характеристики и за ламината също.

# 162
  • София
Здравейте, ще се връщам да прочета всичко, но и сега ще ви попитам наготово. Ще обзавеждам ново жилище и се чудя дали да не купя сега плочки за баня, гранитогрес за коридорите, ламинат  за стаите. Цените растат с дни и мисля ,че  тези материали мога да ги взема предварително. Също бойлер, и климатици. За баните какво ще ме посъветвате има ли риск ако купя батерии и санитарния фаянс сега , а да се поставя по- късно, да се появи проблем. Ако майстор дойде с мен в магазина след като е видял как са тръбите , би трябвало да няма грешки, нали. Също не знам какъв гранитогрес да гледам като характеристики и за ламината също.
В подобна фаза съм - в момента тече ремонтът при нас. Предварителната покупка на материалите има някои минуси - първо съхранението - в зависимост какъв ремонт планирате да правите, е важно има ли къде да складирате тези материали, така че хем да не пречат, хем да не бъдат повредени. Примерно ние правихме замазка на пода в цялото жилище (наведнъж във всички помещения с цел да изравним прецизно нивото в апартамента) и съответно всички стаи трябваше да бъдат напълно празни. Ако имахме една камара предварително закупени материали за ремонта, нямаше да има къде да ги складираме.
Също така някои от нещата имат по-кратки гаранции и ако сега закупите бойлери, климатици, смесители и т.н., гаранциите им могат да изтекат още преди да сте ги монтирали или преди реално да сте успели да се нанесете и да започнете да ги ползвате. Някои от материалите може да са по-изгодни с включен в цената монтаж (примерно климатици) и да е по-разумно да ги поръчате от фирма, предлагаща климатик с включен монтаж, отколкото да купите същия климатик без монтаж и да платите в някакъв бъдещ момент само монтажната услуга.
В случай че се наложи да купите допълнително количество от даден материал примерно след година (най-вече плочки и ламинат, ако не са добре изчислени първоначално), може да се окаже, че е изчерпан или пък че при следващите партиди от уж същия продукт имат очебийни разлики във визията/нюанса.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 18:17 от *Lorena*

# 163
Благодаря за подсещането. Да за плочки и ламинат мисля да взема резерва, мисля да е еднакъв във всички стаи ламината и  двата коридора с еднакви плочки. Двете бани ако са и те с еднакви плочки пак ще е по- удобно. За климатиците смятам да платя всички предварително и да стои в техния склад, имам и друга техника оставена по този начин, и гаранцията ще я пуснат след монтажа.Само бойлерите ако имат дефект не са ми близки от фирмата . Имам и отделно място за съхранение на плочките и ламината,не в новото жилище. В най- лошия вариант само плочки и ламинат . А за баните четох , че ако не са плочките до горе на стената се образува мухъл, друг казва ,че не е това причината. Какво е вашето мнение, за да пресметна правилно квадратите , и дете бани са с прозорци, ако има значение това.

# 164
  • София
Цената на климатиците падна много в последните 2-3 години. Вече масово се поставят термопомпи, както на къщи, така и на апартаменти. Не мисля, че има смисъл да ги купувате предварително. Същото се отнася и за бойлера.

Общи условия

Активация на акаунт