Най-големите грешки при ремонта и обзавеждането на дома

• 13 166
  • 176
  •   1
Отговори
# 165
По принцип смесители и санитария са доста стандартни, така че се съмнявам да има проблеми с монтажа. Все пак ако има нещо, майсторът като ги види предварително тъкмо ще може да преправи тръби или каквото се налага. Вземете си достатъчно фира плочки и ламинат. Не знам за цените, но ако всичко е купено предваритно тъкмо майсторите няма да ви чакат да купувате разни неща докато тече ремонта.

# 166
Благодаря ви Heart

# 167
Колко фира трябва да се предвиди за гранитогрес с размер 20/120см? Площа е 118кв. Навсякъде ще е един модел

# 168
Това за фирата зависи и от начин на  редене на плочките, и трябва майстор да каже, това ми споменаха онзи ден.

# 169
И поне 2 кв. резервни.

# 170
Колко фира трябва да се предвиди за гранитогрес с размер 20/120см? Площа е 118кв. Навсякъде ще е един модел
Зависи как ги редите, как искаш да са фугите, как се режат крайните парчета… може до 10% да отиде.
2 кв за 118 кв е изключително никакъв запас.

# 171
За мен адекватен запас е възможността да смениш всички плочки по пътя на водопровода и канализацията. Идеята е, че ако се налага къртене поради аварийна ситуация, да не се налага после цялостен ремонт на баня. Ремонтните групи във фейсбук са пълни с постове за търсене на по 5-10 плочки от дадена серия именно поради такива причини.

# 172
  • sofia
И аз съм на вълна предварително купуване на плочки и санитария. При мен квадратурата е малка и има къде да ги складирам. Точно от гледна точка доставки и мотаене ми е идеята да купя някои неща предварително.
Иначе, ако купувате големи количества плочки и ви ги доставят на пале, е добре да ги прегледате за счупени.
Лошото е, че дефектите се виждат като почне реденето.

# 173
Да и аз това мислих, че трябва да отварям пакет по пакет и да ги прегледам, после пренасянето ще е трудно, трябва да измисля начин за хубаво опаковане . Нали се работи отгоре надолу , първо шпакловки , боя, под и накрая се поставят вратите.

# 174
Темата започва да става , "въпроси  всякакви" , вместо да е компактна и всеки влязал да се поучи от грешките ни . Има си тема , за баните , за кухните и прочие. Нека не разваляме хубавата темичка

# 175
Като купиш паркет, сложи го? Защо го складираш. Същото и за плочките? Как ще се разминаваш  с купища кашони. За батериите - майсторът да каже, защото може да му трябват още много неща, дребни детайли за  тръгите.  Хубаво е да избереш след като имаш идея, проект поне. Защото има много голямо разнообразие на батерии като дизайн.

# 176
Задължително купуваш предварително нещата и ги показваш на майстора , дори ги отваряш и коментираш пред него.  Да не стане , като моя да ми спори , че нямал достъп да види батерията , че е за вграждане и да налепи плочките

Общи условия

Активация на акаунт