Прието предложение за безплатни лекарства за деца до 7 години.

• 1 173
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Ами следенето чрез ЕГН го въведоха наскоро,на пресконференцията казаха,че според статистика на ЗК,голям процент от родителите не изпълняват рецептите и се стига да усложнения и хоспотализация.Затова тези 20 милиона са инвестиция да не се препълват излишно болниците.Данъчните облекчения са голям плюс също,и ние се възползваме.

# 16
  • Пловдив
И аз не съм във възторг, но по друга причина - смятам, че съвсем не е наложително едно боледуване от вирус да излиза по сто лева, както се твърди. Личен опит.

# 17
  • Бургас
Границата от 7 години не ми е понятна. 12 е някак по - приемливо.

Рамката на лекарствата се надявам да изключва хомеопатия и билки и да се прилага само за деца с пълен ваксинален статус, на здравноосигурени родители.

Остава въпроса с огромните здравно неосигурени групи. Не съм ОК от бюджета за здраве да тръгне още един поток към тези групи. Някак в повече ми идва едни хора да захранват тази система(която не функционира добре и сега) и да не получават почти нищо от нея.

Общо взето реформата е добра до някъде и в същото време поредната кофа с дупки на дъното. Крайно време е да преминем към здравна застраховка и да се приключва.

Пп: Болниците ще продължат да се пълнят, защото е публична тайна, че просто усвояват пътеки и масово се хоспитализират деца, които могат да бъдат оставени на домашно лечение.

# 18
  • София
И моето голямото вече е над 7 г, но поне за брат и ще мога да се възползвам. Дано влезе в сила по-бързо.

# 19
И аз не съм във възторг, но по друга причина - смятам, че съвсем не е наложително едно боледуване от вирус да излиза по сто лева, както се твърди. Личен опит.

И аз не съм във възторг.
Но имам опит с много боледуващо дете, което в момента е на 17 години.
На онези цени една хрема ми излизаше поне 100 лева, а не е като да не съм пробвала всичко - от бабините илачи до хомеопатия и балнеолечение. Всяко дете боледува различно, едни правят бактериални усложнения след всяка вирусна хрема и правят я отити, я пневмонии…

# 20
Предложението е минала на второ четене,предполагаема дата 1 юли,но по скоро ще е 1 септември,още изчистват концепцията явно.Тук има някаква статистика за всеки втори родител,което звучи ужасно.Бюджетът щял да е 10 милиона и само за определени лекарства,при изписване на по скъпо ще се доплаща само разликата.Със сигурност ще има неуредици в началото,за момента не се обсъжда да има ограничение за конкретна група деца.
https://businessnovinite.bg/bg-biznes/shte-ima-li-bezplatni-leka … b_A8rvEhcxdE0E3Kg

Общи условия

Активация на акаунт