Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 3 656
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря Денис,но много странно ,Доктора ми казва че било наред всичко ,а то наистена се иска личение.Ще го накарам да пуснем и ПСР тест ,да видем от него как ще е ,че последно Февруари показа от него Уреплазма,.Тогава пихме Доксициклин за 10 дни и двамата ,и сега пускам пак. Благодаря ти ,а при него излиза че няма нищо всичко надалу .
ПСР-а засича нова, свежа инфекция, а при теб такава няма... - показва го IgA, който е отрицателен.
При него може да няма, ако ти си била заразена преди няколко години - 2-5-10 и повече и не си се лекувала.
Патогенът е в горните отдели на половата с-ма и не си заразна, т.е. не може да го предаваш на друг, но този патоген вреди на теб ( органи, костна с-ма и т.н.)
Ако искаш, повтори контролата след 1-2 месеца в същата лаборатория, след като сте приемали АБ... ако антителата се понижават - терапията е успешна.

# 61
Благодаря много ,да не съм се иследвала преди ,сега почнах явно затова няма той.А предвид че ще почваме подготовка за ЗЕТ трябва сериозно да постъпя от към лечение.Има ли вероятност тя Уреплязмата да е допринесла за предишния ми трянсфер получе се Извънматочна ,ако е имало бактерия тя да е повкияла.

# 62
  • София
Благодаря много ,да не съм се иследвала преди ,сега почнах явно затова няма той.А предвид че ще почваме подготовка за ЗЕТ трябва сериозно да постъпя от към лечение.Има ли вероятност тя Уреплязмата да е допринесла за предишния ми трянсфер получе се Извънматочна ,ако е имало бактерия тя да е повкияла.
Възможно е, да имаш някакви леки сраствания и това да е причина за извънматочна ( тубарна) бременност.

# 63
Аха ,ми нали уж ме гледат постоянно вече 2г.и да не са ги видяли ли тези страствани ако има .И в болница лежах и там се наблюдение ,след това Декември Цснимка ,Хистероскопия ,и сега вече започнахме подготовката.Незнам и аз какво гледаат .

# 64
https://m.bg-mamma.com/?topic=1770833.msg49947090#msg49947090
Моля да прочетете отнисно плазми, рецидиви и усложнения.
Всички съм описала
Успех

# 65
Здравейте, наскоро смених гинеколога си и той твърди, че изследване за уреаплазма при жена от урина било абсурд и не трябвало да се приема позитивен резултат от там за меродавен, а само от цервикален секрет. Лекувах уреаплазма преди 10г с един куп антибиотици, като тогава ме изследваха няколко даже доктори всичките в урина и само един в цервикален. Реално в цервикален дори не си спомням дали някога съм позитивирала.. винаги бях позитивна само в урина.. сега не мога да разбера изобщо имала ли съм някога уреаплазма.. сега 10г по-късно отново съм позитивна в урина и отрицателна в цервикален и според сегашния ми доктор не съм за лечение. Да ви кажа, че от тези антибиотици, които тогава изпих си направих гастрит и сега съм с много обострен и не бих пила за всеки случай.. иска ми се да взема правилното решение.

# 66
Здравейте, от моя опит мога да ви кажа, че е възможно да има само в урина.  Преди около 2г при мен се изолира уреаплазма в урина. Фемифлор Геника правих влаг. и цервикален секрет чисто. Урина ми пусна поредния уролог, според мен защото бях изследвала и прегледала всичко. Аз имах симтоми и при лечението се засилиха, после месеци пих Дманоза и др и се оправих. И аз получих гастрит скоро след това, а преди година лекувах ХБ. Проблема обаче е, че  преди месец усетих познати симптоми и реших да се изследвам за всеки случай и уви ми излезе уреаплазма в урина, но този път другия вид. Изписаха ми доксициклин стада 10дни, но вече 2ра седмица немога да се престраша да започна да пия АБ, защото се притеснявам от странични ефекти и т.н. Успех ви желая!

# 67
  • София
Хайде и аз тук. Пуснах си ПСР на влагалище и излезе завишена Уреплазма. Много мразя да пия антибиотици... Пия добавка с боровинка, един чай за пикочни пътища.
Но май ще трябва да отида и на лекар за антибиотик...
Иначе симптомите ми са съвсем слаби - уринирам нормално, нямам течение, понякога ме боли корема, лек сърбеж понякога...

# 68
Здравейте, мили момичета !
Реших да помоля гениколога си да ми пусне изследване за хламидия,микоплазма,уреаплазма от цервикален секрет. Излезнах позитивна към уреаплазма паврум, като от първия ден от МЦ ще приемам Миноцклин за 12дни. Първия ми въпрос е - след приема на антибиотик можем ли да подновим опитите още същия цикъл? Вторият ми въпрос е- възможно ли е ,тъй като знам,че се предава само по полов път тази инфекция,това  да е причината да не ни се получава бебче вече година и половина . С моя партньор сме заедно от 9 години, тоест минимум един от нас има уреаплазма паврум от минимум 9 години...
Благодаря от сърце на отзовалите се ,бъдете здрави ❤️

# 69
Реших да помоля гениколога си да ми пусне изследване за хламидия,микоплазма,уреаплазма от цервикален секрет. Излезнах позитивна към уреаплазма паврум, като от първия ден от МЦ ще приемам Миноцклин за 12дни. Първия ми въпрос е - след приема на антибиотик можем ли да подновим опитите още същия цикъл? Вторият ми въпрос е- възможно ли е ,тъй като знам,че се предава само по полов път тази инфекция,това  да е причината да не ни се получава бебче вече година и половина . С моя партньор сме заедно от 9 години, тоест минимум един от нас има уреаплазма паврум от минимум 9 години...
Благодаря от сърце на отзовалите се ,бъдете здрави ❤

Аз лекувах тази бактерия половин година…Не е за подценяване. Първо - винаги при такъв положителен резултат трябва да се лекувате двамата. Съветвам той да си пусне изследване, като по възможност да бъде еякулат или секрет, не урина. Обяснявали са ми, че при мъжете понякога бактерията може да е на по-високо ниво и съответно в такива случаи урината не успява да отчете бактерията.  Второ - след първи курс антибиотик трябва да изчакате поне две седмици, за да си пуснете ново изследване, за да видите накъде сте. Хубаво е да имате и антибиограма, за да не се лутате кой антибиотик може да приемате. При мен инфекцията не беше активна, тоест нямах абсолютно никакви симптоми и тн и все пак ми беше забранено да правя опити докато не излекувам бактерията напълно, защото може да се предаде на бебето. Също така е хубаво да приемате и противогъбични, заради антибиотика, може да се посъветвате с лекаря или в аптеката. А относно забременяването - питала съм няколко репродуктивни лекари по този въпрос, дали реално тази бактерия пречи и отговорът е не (макар че по групите има много противоречиви мнения по този въпрос). Тази бактерия може да причини много други щети например на тръбите, но конкретно за забременяването на мен са ми казвали, че не влияе. Съветвам Ви от личен опит да се насочите към репродуктивен лекар, който да намери причината за неуспехите до момента.
Дано да успеете от първия курс да убиете тази гадина. Пожелавам успех!

# 70
Благодаря сърдечно за изчерпателния отговор ❤️ посещаваме клиника Неовитро, пуснали сме си изследвания, за сега реално причина не се открива,което мен много ме мъчи честно казано,но това е друга тема. Репродуктивния лекар ни е изписал куп неща и за двама ни,така че смятам,че са направили необходимото за лечението. Стискаме зъби и това е.. благодаря Ви още веднъж 💐

Аз лекувах тази бактерия половин година…Не е за подценяване. Първо - винаги при такъв положителен резултат трябва да се лекувате двамата. Съветвам той да си пусне изследване, като по възможност да бъде еякулат или секрет, не урина. Обяснявали са ми, че при мъжете понякога бактерията може да е на по-високо ниво и съответно в такива случаи урината не успява да отчете бактерията.  Второ - след първи курс антибиотик трябва да изчакате поне две седмици, за да си пуснете ново изследване, за да видите накъде сте. Хубаво е да имате и антибиограма, за да не се лутате кой антибиотик може да приемате. При мен инфекцията не беше активна, тоест нямах абсолютно никакви симптоми и тн и все пак ми беше забранено да правя опити докато не излекувам бактерията напълно, защото може да се предаде на бебето. Също така е хубаво да приемате и противогъбични, заради антибиотика, може да се посъветвате с лекаря или в аптеката. А относно забременяването - питала съм няколко репродуктивни лекари по този въпрос, дали реално тази бактерия пречи и отговорът е не (макар че по групите има много противоречиви мнения по този въпрос). Тази бактерия може да причини много други щети например на тръбите, но конкретно за забременяването на мен са ми казвали, че не влияе. Съветвам Ви от личен опит да се насочите към репродуктивен лекар, който да намери причината за неуспехите до момента.

# 71
Реших да помоля гениколога си да ми пусне изследване за хламидия,микоплазма,уреаплазма от цервикален секрет. Излезнах позитивна към уреаплазма паврум, като от първия ден от МЦ ще приемам Миноцклин за 12дни. Първия ми въпрос е - след приема на антибиотик можем ли да подновим опитите още същия цикъл? Вторият ми въпрос е- възможно ли е ,тъй като знам,че се предава само по полов път тази инфекция,това  да е причината да не ни се получава бебче вече година и половина . С моя партньор сме заедно от 9 години, тоест минимум един от нас има уреаплазма паврум от минимум 9 години...

Аз лекувах тази бактерия половин година…Не е за подценяване. Първо - винаги при такъв положителен резултат трябва да се лекувате двамата. Съветвам той да си пусне изследване, като по възможност да бъде еякулат или секрет, не урина. Обяснявали са ми, че при мъжете понякога бактерията може да е на по-високо ниво и съответно в такива случаи урината не успява да отчете бактерията.  Второ - след първи курс антибиотик трябва да изчакате поне две седмици, за да си пуснете ново изследване, за да видите накъде сте. Хубаво е да имате и антибиограма, за да не се лутате кой антибиотик може да приемате. При мен инфекцията не беше активна, тоест нямах абсолютно никакви симптоми и тн и все пак ми беше забранено да правя опити докато не излекувам бактерията напълно, защото може да се предаде на бебето. Също така е хубаво да приемате и противогъбични, заради антибиотика, може да се посъветвате с лекаря или в аптеката. А относно забременяването - питала съм няколко репродуктивни лекари по този въпрос, дали реално тази бактерия пречи и отговорът е не (макар че по групите има много противоречиви мнения по този въпрос). Тази бактерия може да причини много други щети например на тръбите, но конкретно за забременяването на мен са ми казвали, че не влияе. Съветвам Ви от личен опит да се насочите към репродуктивен лекар, който да намери причината за неуспехите до момента.
Бактерията по скоро плазмата тя е патоген, не пречи на забременяване по никакъв начин но, не рискувайте да го правите.
Аз забременях с нея без да знам , че я имам без никакви симптоми и изкарах до 31 г с
Заради нея направих хроничен амнионит, спукан мехур на горен полюс, бебето беше увредено и почина.
Микопалзмата седи в ремисия до 2 22-23 г с след , което колкото по голям става мехура толкова повече се изкачва от шийката нагоре и безсимптомно навлиза през тъканите, разкъсва хорионни връзки и колагенови и прави тези животозастрашаващи поражения.
Из темите има описан моя случай.
След успешно лечение на плазмата с 3 курса Доксициклин вече година я няма
Изследвам я само от цервикален секрет
Преди да планувате бременност моля пускайте ПСР за тези патогени, защото при мен нямаше никакъв симптом нито високо црп нито високо СУЕ никакви показатели на възпаление нямаше , което да покаже че ми има нещо и не сме добре. В даден момент всичко се спука и стана крайно фатално за всички. За да не преживявате това , моя съвет е да се изследвате.
След аутопсия и много биопсии на мен и на бебето се оказа точно Микопалзма Гениталиум, най често живее в тестиса и простата на мъжа. Те са нашите носители.
Затова изследвайте и мъжете си.
Успех

# 72
А да ви питам - вие само в Геника ли вярвате на резултати от цервикален секрет? Аз имам пускани преди това в други лаборатории (например тази на болница Надежда) за уреаплазма/микоплазма, писиари, отделно и цервикален е пускан пак в Надежда, както и в Геника от влагалищен секрет миналата година и все бяха отрицателни. И изведнъж бам - излезе на Геника на фемифлора. Не мога да си обясня какво точно се случва. И как се оказах с тази уреаплазма изведнъж сега. Възможно ли е някак си да не са я хващали? Важно е да се отбележи, че години наред все се мъкнех с бактериална вагиноза и най-вече Гарднерела. Лечения там проведох множество. Сега уж я няма, не се знае до кога. Не знам вече ми минават някакви мисли, че примерно уреаплазмата някак си да не е излизала, заради Гарднерелата, ако това изобщо е възможно. Просто ми е необяснимо от къде се взе тази уреаплазма. Мъжа ми си е правил писиара на Надежда, който се води за полово предавани болести и там му е отрицателно на него като резултат.

# 73

Всички съм описала
Успех

Бела дона, бихте ли споделила, моля каква точно " проба" дадохте в НЦЗПБ?
Те могат ли да вземат проби?
Четох, четох в сайта им и нищо не разбрах от услугите и ценоразписите.

# 74

Всички съм описала
Успех

Бела дона, бихте ли споделила, моля каква точно " проба" дадохте в НЦЗПБ?
Те могат ли да вземат проби?
Четох, четох в сайта им и нищо не разбрах от услугите и ценоразписите.
Здравейте , пробите бяха урина, цервикален секрет със и без среда и вагинален със и без среда.  При мъжа еякулат. Аз не съм била там. В линка пише , че в този ден съм пътувала за Хасково. Там ми беше по близо. В Хасково лекаря и София знаят и виждат еднакви неща. При нас видя бактерия и 1-2 трихомона при мъжа ми.
Поведе се 2 курса болнично лечение х 7 дни
14 дни общо
6 венозни банки на ден
Реално аз вярвам на тях и на Геника за ПСР теста фемофлор и Андрофлор.
МБ на геника е слаба.
Но ПСР са им много точни. Справих ги с Хасково. И наистина сме отрицателни за плазми
Съвета ми е секретите да са ви цервикален и еякулат.
До 12 работят в София. Всеки ден
Има акушерка взема си всичко тя. Около 180 лв излиза. При нас в Хасково 150 на човек. 300 лв общо пълен пакет ППБ

Общи условия

Активация на акаунт