Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 4 762
  • 133
  •   1
Отговори
# 105
Родих здраво детенце слава богу, но моята бактерия беше уреаплазма парвум, уж не толкова опасна, но имах тегава бременност и смятам, че се дължи на нея.

# 106
Така и не разбрах защо някои гинеколози я смятат парвум за възможна част от сапрофитната флора. Едва ли не - неопасна или поне не опасна при всеки. За мен щом някой го носи, а следователно - и предава, като попадне ли това нещо в организма, дори само потенциална опасност да създава, вече е проблем. Затова тези теории за нормална флора и тинтири-минтири хич не ги възприемам. Не съм запозната обстойно с тях, но ми звучат крайно, чак дразнещо неверни.

# 107
Не знам дали е част от нормалната флора или не, но от както я имам, вече 3 приятелки които също са се изследвали я имат. Това ме навежда на мисълта че е изключително често срещана.

# 108
И според моята кума няма от какво да се притеснявам, тя я имала като бременна в урината,Азакс и се оправила. Но при мен протече тежко и година по-късно пак имам уретрит с отрицателни тестове....

# 109
Просто започнахме да се тестваме за нея. Аз си признавам, че преди форума въобще не съм знаела, че съществува, за да се тествам специално. Само защото е включена във фемифлор. А мъжете ако се тестват за ППБ най-вероятно въобще не се и тестват за плазмите. Но реално и аз и мъжа ми имахме леки симптоми при уриниране, въпреки че я нямах в урината, а само в цервикален.

# 110
А аз имам симптоми,но съм отрицателна в Геника. Ще видим кога ще пускам още контроли. Поне да имаше причини или рискови фактори,за да имам проблеми пак.....

# 111
Здравейте!Бихте ли ми препоръчали гинеколог в Пловдив, който може да вземе PCR за микоплазми контролно изследване (не ми трябва преглед).Благодаря предварително!

# 112

Здравейте, при проведено лечение на един курс с антибиотик и повторно тестване след месец отново излиза, че имам уреаплазма .Доста четох и разбрах, че е много упорита, но ме притеснява дайте ми съвет какво да правя то е ясно, че ще ми назначат АБ да поискам ли от АГ-то нещо допълнително като глобули вагинални знам ли.

# 113
здравей, препоръчва се антибиотикът да се пие поне 14 дни, ти колко време го пи? Глобули ми бяха дали противогъбични някакви, да не стане инфекция при пиенето на антибиотика

# 114
аз пих 10 дена доксициклин заедно с партньора и сме отрицателни вече. Имало значение и на коя марка се пиел антибиотика. На  Стада бил ок, не знам коя марка доксициклин не бил ефикасен…така ми каза лекаря. И е важно да сте го пили заедно с партньора и да е нямало контакти по това време че даже и до 7 дена след антибиотика. 

Здравейте, при проведено лечение на един курс с антибиотик и повторно тестване след месец отново излиза, че имам уреаплазма .Доста четох и разбрах, че е много упорита, но ме притеснява дайте ми съвет какво да правя то е ясно, че ще ми назначат АБ да поискам ли от АГ-то нещо допълнително като глобули вагинални знам ли.

# 115
И двамата го пихме за 3 дни ни беше изписан не доксициклин а азитромицин.Ще се наложи още един курс антибиотик, но ми се иска и нещо вагинално та ще попитам АГ-то, но чак другата седмица.Предложиха и ММ да се изследва та и това предстои иначе сме се пазили.Благодаря за отговора!

# 116
Момичета, току-що ми излезе теста от менструална тъкан. Слава на Бога нямам Уреаплазма и Микоплазма, излекували сме и Gardnerella vaginalis (миналия път бях позитивна), но сега пък имам HHV-6 (човешки херпес вирус тип 6).
По принцип си имам херпеси по устата доста често, от дете ми излизат. Юни месец пусках пак менструална тъкан, но нямаше такъв вирус.
Какво следва? Може ли това да е причината за неуспешен трансфер? Приемах Програф 2 седмици - може ли той да е бутнал имунитета и от него да се е активирал вируса. Ще се застрелям вече..

# 117
И двамата го пихме за 3 дни ни беше изписан не доксициклин а азитромицин.Ще се наложи още един курс антибиотик, но ми се иска и нещо вагинално та ще попитам АГ-то, но чак другата седмица.Предложиха и ММ да се изследва та и това предстои иначе сме се пазили.Благодаря за отговора!

Мен също ми изписаха това лечение бременна - 0 ефект, единствено помогна вибрамицин 2х1 за 14 дни

# 118
Здравейте, с партньори ми имаме уреаплазма парвум и гинекологът ни изписа 3x1 Сумамед. Според вас ефективен ли е този антибиотикт, как ви се е отразил на вас и това достатъчно ли е? Благодаря!

# 119
  • София
Моите наблюдения са, че не е ефективен за нищо... и след него терапията трябва да е по-силна и по-продължителна.
Потърсете второ мнение и поискайте по-продължителна терапия.

Si_mo_na
Гарднерелата "напада", когато се понижи функцията на имунната с-ма... същото важи и за херпесните вируси.
Програф е имуносупресант - потиска имунната с-ма... много вероятно той да е причината

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 20:41 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт