Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 3 614
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
На мен в Геника на фемофлор излиза, че има уреаплазма, а само на ПСР за уреаплазма пак в Геника излиза отрицателно. И двете с цервикален секрет. Дали фемофлор отчита по-добре не знам като и двете се водят ПСР. Вече не знам до колко може да се вярва толкова на Геника  b][/b]
А да ви питам - вие само в Геника ли вярвате на резултати от цервикален секрет? Аз имам пускани преди това в други лаборатории (например тази на болница Надежда) за уреаплазма/микоплазма, писиари, отделно и цервикален е пускан пак в Надежда, както и в Геника от влагалищен секрет миналата година и все бяха отрицателни. И изведнъж бам - излезе на Геника на фемифлора. Не мога да си обясня какво точно се случва. И как се оказах с тази уреаплазма изведнъж сега. Възможно ли е някак си да не са я хващали? Важно е да се отбележи, че години наред все се мъкнех с бактериална вагиноза и най-вече Гарднерела. Лечения там проведох множество. Сега уж я няма, не се знае до кога. Не знам вече ми минават някакви мисли, че примерно уреаплазмата някак си да не е излизала, заради Гарднерелата, ако това изобщо е възможно. Просто ми е необяснимо от къде се взе тази уреаплазма. Мъжа ми си е правил писиара на Надежда, който се води за полово предавани болести и там му е отрицателно на него като резултат.

# 91
Шейла, наистина ли?
Ще се побъркам от това,което казваш.
Аз имам някакви симптоми,но съм отрицателна в Геника на ПСР...Сега Фемофлор ли да пускам.....оххх.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 22:57 от snake35

# 92
Не е редно да дават различни резултати. Позвънете в лаборатория и поискайте обяснение, аз поне така бих направила. Това е супер тъпа ситуация, сега на кое да вярвате?

# 93
Добре де, тези гинеколози, дето отказват да изпишат лечение на мъжа - с какъв мотив?

# 94
Здравейте и от мен. Правим опити за бебе, но не се получава и тръгнах на репродуктивен специалист. Резултатът е Уреплазма Паврум Генетика, и потвърдена от микробиологичен секрет >=10*6, чувствителна е на всякакви антибиотици. Още доки не е видял резултатите за да изпише лечение,но исках да ви попитам от изпатилите, кое е най-ефикасно. Мисля ме доктора изписва 10 дена Доксициклин, понеже имам други познати при него и които са имали такава бактерия. Мислите ли че това ще е достатъчно? Като гледам стойностите, мис е струва че е сериозно количество. И да препоръчате по време на лечението какви глобули да слагам за да не се убие тотално микрофлората. И също да ви попитам какви са ви симптомите, като течение и тн? Аз сякаш нямам.

# 95
Здравейте и от мен. Правим опити за бебе, но не се получава и тръгнах на репродуктивен специалист. Резултатът е Уреплазма Паврум Генетика, и потвърдена от микробиологичен секрет >=10*6, чувствителна е на всякакви антибиотици. Още доки не е видял резултатите за да изпише лечение,но исках да ви попитам от изпатилите, кое е най-ефикасно. Мисля ме доктора изписва 10 дена Доксициклин, понеже имам други познати при него и които са имали такава бактерия. Мислите ли че това ще е достатъчно? Като гледам стойностите, мис е струва че е сериозно количество. И да препоръчате по време на лечението какви глобули да слагам за да не се убие тотално микрофлората. И също да ви попитам какви са ви симптомите, като течение и тн? Аз сякаш нямам.
Не сте наясно с нещата. Микоплазма или уреаплазма са плазмени генитални патогени. Няма как да са на 10 на 5 или 6 или да се хванат на Микробиология.
Явно имате и Плазма имате и микробиологична бактерия , която е над границата за нормалното. И да , досицилкин се пие не по малко от 14 дни 2 х 2 иначе остават своето ДНК в тялото и става рецидив. Качете се резултата за да се види какво точно ви има. Няма как плазма да се изолира в Микробиология защото се хваща с PCR тест.
Лекува се на 10000% с дълъг курс защото аз миналата година не я лекувах и бебето ми почина от нея. Назад може да прочетете.
Качете си резултата тук и ще се обсъди адекватност на лечението ви и какво точно ви има.

# 96
Според мен дамата има предвид цервикален секрет. На мен също от цервикален ми беше открита, не бях пускала ПСР.

# 97
Ето двете изследвания. И не споря че съм наясно, ни най-малко. Само че Вие казвате че трябва 14 дена 2*2, само че доктора ми изписа 2*1 н 12 часа за 10 дни и аз и да искам няма как да си взема за повече. Изписа и на мен и на съпругът ми.

# 98
Ето двете изследвания. И не споря че съм наясно, ни най-малко. Само че Вие казвате че трябва 14 дена 2*2, само че доктора ми изписа 2*1 н 12 часа за 10 дни и аз и да искам няма как да си взема за повече. Изписа и на мен и на съпругът ми.
Да в геника от pCR ви е намерено
Добра е комбинацията но зависи от колко време е във вас. При нас 2 х 1 не подейства и после последва пак даване на пари пак вземане на секрет отново чакане, отново го имаше и вече пихме 14 дни 2 х2 и се махна напълно
Дано с тази една идея по слаба комбинация да ги изтрепете.

# 99
Добра е комбинацията но зависи от колко време е във вас. При нас 2 х 1 не подейства и после последва пак даване на пари пак вземане на секрет отново чакане, отново го имаше и вече пихме 14 дни 2 х2 и се махна напълно
напълно разбирам какво казвате, имам опит със Стрептококи в гърлото и направя ли ангина, ако изобщо ше пия антибиотик винаги пия по 14 дена и карам ако трябва насила личната да изпише за толкова. Проблема обаче сега е че нищо не разбирам, и нямам и опит. Според мен ще е меко казано несериозно да отида да обясня на Доктора че трябва да ми изпише друго:) Дано да я изтрепем от първият път, че иначе нито Цветна снимка мога да направя, нито хистероскопия. Между другото четох някъде че в ПСР теста трябва да е 4 седмици след последният антибиотик иначе може да позитивира. Докато когато се взима вагинален секрет може и след 10 дена след антибиотика. Според мен я имам отдавна, въпреки че мога ли да знам откога е. Едно знам че предишните ми две бременности не съм знаела за съществуването на тази бактерия, нито за тромбофилията си, а не съм имала никакъв проблем, обаче сега ме разкостиха от изследвания. Благодаря за отговорите

# 100
напълно разбирам какво казвате, имам опит със Стрептококи в гърлото и направя ли ангина, ако изобщо ше пия антибиотик винаги пия по 14 дена и карам ако трябва насила личната да изпише за толкова. Проблема обаче сега е че нищо не разбирам, и нямам и опит. Според мен ще е меко казано несериозно да отида да обясня на Доктора че трябва да ми изпише друго:) Дано да я изтрепем от първият път, че иначе нито Цветна снимка мога да направя, нито хистероскопия. Между другото четох някъде че в ПСР теста трябва да е 4 седмици след последният антибиотик иначе може да позитивира. Докато когато се взима вагинален секрет може и след 10 дена след антибиотика. Според мен я имам отдавна, въпреки че мога ли да знам откога е. Едно знам че предишните ми две бременности не съм знаела за съществуването на тази бактерия, нито за тромбофилията си, а не съм имала никакъв проблем, обаче сега ме разкостиха от изследвания. Благодаря за отговорите
Да в началото няма проблеми. След това имунитета спада и стават най различни автоимунни процеси в тялото. Не знам как сте имали с предишна бременност без да имате симптом. Тя прави силно възпаление , като цяло. Явно имунитета ви е бил силен , но бавно го е смачквала.
Уреаплазма парвум е една идея по добре от микопалзма гениталум. Аз имах микопалзма и ми разказа играта. Възпаление изтичане тазово възпалителна болест. Срив в имуннаата система високо нуклеарни тела , цитокини много неща променени и извън норма.  Почти година ги оправям.
Пийте сега 14 дни 2 х 1 щом е казал така
И след 20 дни пуснете цервикален секрет за най най сигурно.
Съвета ми е в геника.
Да ви е мирна главата 🌸
И да добавя на 10001 % силен пробиотик пийте постоянно. Аз не пиех никой не ми беше назначил направих си страшна дисбиоза на влагалище и черва. От там се тръгна бактериална вагиноза и цяла година се мъчех с нея и какви ли не неща не пробвах за да оправя всичко разрушено от доскицилкина.
Синкванон 2 х 1.
Ентеросан
Опти 6
Лактофлор
Омни биотик 5 или 10
Което си изберете не спирайте с тях
И след като видите че нямате плазма си слагайте 2 курса поне лактобацили.
Никой лакар няма да ви предупреди за тези неща както мен и още много жени не предупредиха и страдахме цяла година.
Комплексно действайте

# 101
Благодаря за съветите. Доктора ми е изписал противогъбично и синкванон. Но аз си взех и Оминиотик 10 и още някакъв специално за интимната флора. И обикновенно ги пия до месец след антибиотика , именно за да избегна подобно нещо. Но понеже сега е доскоциклин, което е ужасен антибиотик си взех и Глобули(Лактажин , Ghynopholos iCicatridina). Така че съм се оборудвала, само бактерията дано се изтрепе. Четох някъде че тази Микоплазма била по-упорита от Уреаплазма Паврум, ама за видим. А Вие какви симптоми сте имала, аз нямам никакви?  Откриха ми я просто защото репродуктивните лекари винаги я изследват. Идея нямам дали съм я имала по време на предишните бременности, но ако наистина 100% прави проблем по време на бременност , значи съм я нямала. Само че тромбофилията съм я имала защото това е генетично. То е само един фактор и май не е най-страшният, ама пак…

# 102
Шейла, наистина ли?
Ще се побъркам от това,което казваш.
Аз имам някакви симптоми,но съм отрицателна в Геника на ПСР...Сега Фемофлор ли да пускам.....оххх.

Ами лекаря каза, че няма уреаплазма щом на ПСР е отрицателно, ама иначе много странна ситуация, да. И аз не знам на кое да вярвам. Навсякъде чета, че фемофлор отчита по-вярно, но дали наистина е така? Фемофлор не е ли също ПСР

# 103
При мен имаше същия тип, бременна я борих - не я преборих, след близо 2 г. днес имам отрицателен резултат. При мен стана с Вибрамицин 2х1 14 дни + Клиндавазин 7 дни вагинално. За АБ. Разбира се се иска рецепта, за крема също, Но споделям опит Simple Smile

# 104
При мен имаше същия тип, бременна я борих - не я преборих, след близо 2 г. днес имам отрицателен резултат. При мен стана с Вибрамицин 2х1 14 дни + Клиндавазин 7 дни вагинално. За АБ. Разбира се се иска рецепта, за крема също, Но споделям опит Simple Smile

Успя ли успешно да родиш , след като си била с нея и не си я преборила или се случи както при мен ….

Общи условия

Активация на акаунт