Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 3 560
  • 110
  •   1
Отговори
# 105
Родих здраво детенце слава богу, но моята бактерия беше уреаплазма парвум, уж не толкова опасна, но имах тегава бременност и смятам, че се дължи на нея.

# 106
Така и не разбрах защо някои гинеколози я смятат парвум за възможна част от сапрофитната флора. Едва ли не - неопасна или поне не опасна при всеки. За мен щом някой го носи, а следователно - и предава, като попадне ли това нещо в организма, дори само потенциална опасност да създава, вече е проблем. Затова тези теории за нормална флора и тинтири-минтири хич не ги възприемам. Не съм запозната обстойно с тях, но ми звучат крайно, чак дразнещо неверни.

# 107
Не знам дали е част от нормалната флора или не, но от както я имам, вече 3 приятелки които също са се изследвали я имат. Това ме навежда на мисълта че е изключително често срещана.

# 108
И според моята кума няма от какво да се притеснявам, тя я имала като бременна в урината,Азакс и се оправила. Но при мен протече тежко и година по-късно пак имам уретрит с отрицателни тестове....

# 109
Просто започнахме да се тестваме за нея. Аз си признавам, че преди форума въобще не съм знаела, че съществува, за да се тествам специално. Само защото е включена във фемифлор. А мъжете ако се тестват за ППБ най-вероятно въобще не се и тестват за плазмите. Но реално и аз и мъжа ми имахме леки симптоми при уриниране, въпреки че я нямах в урината, а само в цервикален.

# 110
А аз имам симптоми,но съм отрицателна в Геника. Ще видим кога ще пускам още контроли. Поне да имаше причини или рискови фактори,за да имам проблеми пак.....

Общи условия

Активация на акаунт