Чувствате ли се женствена жена?

• 20 504
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Много зависи, какво/къде работи една жена и дали е в женски или мъжки колектив. Аз като работих в рекламна агенция и имах клиенти от козметична сфера, бях много вдъхновена. В сегашната ми работа почти нямам колежки, във фирмата работят предимно мъже. И в някакъв смисъл това ме потиска енергийно.

# 271
Аз пък съм не, мерси за мъже, които са кавалери, държат врата и се усмихват само като си нагласена. Пълно е с такива. На готина мацка и врата ще държат, и ще се лендзят, и място ще ѝ отстъпят, ама ще пуснат вратата в лицето на някоя "Пенка с торбите" или на някоя "пенсия"(открадвам израза от съседна тема). Бих оценила независимо от възрастта, външността и красотата, че и от пола, да се държим възпитано и като Човеци. А такива, които са възпитани само когато имат или се надяват на някаква изгода или по сексуални причини, хич не ме "усмихват" и умиляват, това не са кавалери. Дори и аз съм повече кавалер от тях, нито ще ти хлопна вратата в лицето, нито ще седя в трамвая, докато стоиш с две чанти и тригодишно.

# 272
Скрит текст:
Доста по-различно се разбира така, Хипопотам, както си го написала в предишния си постинг. Познавам много хора с татуси. Масово са чисти и умни хора. А най-татурианият от всичките е капитан на кораб, изключително чист и доста умен млад мъж.
Тактично ще спестя пък другата крайност на гел-лака, която за мен е не по-малко хм..как да кажа непривлекателна, но пък уважавам избора и на тези жени, да са натурални или удобството, което намират в това да са в...другата крайност.
Коя точно е другата крайност на гел-лака?

Без гел-лак, всъщност без всякакъв лак съм. Това е може би най-токсичната козметика, защото много токсични съставки в тези лакове, като formaldehyde, доказано проникват през нокътната плочка и дори водят до хормонален дисбаланс, поне за известно време. Печенето на гел-лака пък се свързва с развитието на рак под нокътната плочка.

Струва ли си всичко това? Rolling Eyes Достатъчно се тровим с какво ли не. В една верига магазини за биокозметика в София бях намерила лакове, които твърдяха, че са без повечето доказано токсични съставки, но май съдържаха някакви други техни също токсични заместители.

Ноктите без лак, само да вметна, изискват почти всекидневна поддръжка, изрязване, оформяне, пилене, махане, ако има израснали кожички, защото и най-малката мръсотийка и несъвършенство им личат много.

Така че - ненамацан съвсем не значи неподдържан.

# 273
Нула женственост има тази Халифа или не знам как се казваше, която спечели олимпиадата по бокс (приемам, че е жена). 100 процента женственост има да кажем Моника Белучи. Сега как тази липса или наличие на женственост се отразяват в личните отношения не знам. Трябва да питаме Венсан Касел или партньорът на мароканката, ако има такъв Simple Smile

# 274
Венсан две поредни 20-годишни чернокожи девойки мина оттогава, че и деца им направи. Толкова за женствеността.

# 275
Това, че Венсан е женкар, не променя женствеността на Моника.

# 276
  • волно калдъръмче
Моите нокти са слаби и без гел лак ще си седя с детски дължини. За мен приемливо е да излизат малко над дъгичката, за да има какво да им оформиш. Префантосването по натуралното и паниките около кемтрейлс също не са моето. Чета си съставките, избирам си. Скоро попаднах на приложение за козметика. Сканираш баркода и излиза анализ на състава. Може да видиш аналогични продукти, които са пречистени.

# 277
Ако е INCI ме го препоръчвам.Не е точно въобще.

# 278
Тя сега е с Тим Бъртън. Все си мисля, че е генетично заложена женствеността при жените или по-скоро нейното количество. Едно е да се чувства женствена една жена, друго е да излъчва женственост. Понякога и двете неща са налични понякога само едното. Сега Моника не си я представям с типично мъжко поведение, ама не я познавам лично. Има жени излъчват супер много женственост, дори и ако се държат като каруцар. Не знам...

# 279
Има жени излъчват супер много женственост, дори и ако се държат като каруцар. Не знам...

Анджелина Джоли, например. Като млада имаше мъжкарско поведение повече, но каква женственост излъчваше още тогава

# 280
Кобилкините наративи са ми много забавни - "какво да направим, за да заведе мУж вас на Малдиви". Joy Урок 1-ви: На всичко се отговаря "Да, скъпи, прав си". Урок 2-ри: На всичко се отговаря "Ни мога, Ни знам". Женствена жена! Да, така се случват нещата в живота!

Аз за себе си мога да кажа, че смятам притежавам и двата типа енергия (качества): както асертивната, състезателната, доминиращата даже, така и грижовната, интуитивната, уязвимата. Спрямо ситуациите се проявява едната или другата. В спортната зала, например, съм абсолютно в мъжкия ми елемент. Различните хора също изваждат и предизвикват у мен различни страни.

# 281
Много обичам да наблюдавам хора - лица, ръце, походка, пози при седене. И мога да кажа, че в България е пълно с много хубави жени, някои дори не само хубави, а направо красиви. За да засияе тази хубост обаче, трябва да се махнат пораженията от цигарите и алкохола, от неправилното хранене, от умората, неудовлетвореността, тъгата. Съвсем малко повече грижа за себе си, съвсем малко повече хигиена, култура и понятие за стил, и наистина огромна част от жените ще изглеждат и ще се чувстват различно.

Женствеността  е заложена във всички нас, но тя се възпитава, поддържа, развива. И най-вече има връзка с начина на живот. Пред очите ми разкошни малки момиченца с фръцкави роклички и излъчване на малки феи, се превърнаха първо в намусени тинейджърки с дебели дупета в клинове и орлови гел-нокти с инкрустрации, а съвсем малко след това - в отегчено люпещи семки на детската площадка майки, които с мъка държат очите си отворени под тежестта на пластмасовите мигли...  Хубави момичета, които никой не е научил да бъдат женствени, а са се учили сами от интернет.

# 282
  • София
Моника Белучи е божествена, но няма 100% женственост в природата. Всеки човек има малко и от мъжката, и от женската енергия.

Съгласна с Бернарда. Добре описано. И аз виждам природно красиви момичета, които са се направили на нищо с навиците си.
Жените се проектираме чрез външния вид, няма как. Колкото и да си извисен.

Една позната отслабна с десетки кила и каза "Преди ходех бързо, че да се махна от полезрението, бързах да стигна до вратата, като мишка. Сега ходя спокойно и се усмихвам, заговарям се и отново имам желание да общувам с мъже".
Трудно е да си скапан, изморен, овехтял и тъжен и да запазиш женственост. Няма какво да говорим. Сигурно има хора, които го умеят, но са малко.

Аз пък се усещам, че компенсирам. Когато ми е много криво или имам здравословни проблеми, се глася много. В най- тъмните ми моменти са ми казвали най- много, че съм хубава. Но хората не се заглеждат в аурата, изражението, свикнали са да гледат обвивката.

# 283
Кобилкините наративи са ми много забавни - "какво да направим, за да заведе мУж вас на Малдиви". Joy Урок 1-ви: На всичко се отговаря "Да, скъпи, прав си". Урок 2-ри: На всичко се отговаря "Ни мога, Ни знам".

Аз не познавам мъж, който ще изтърпи повече от 3 пъти да му приложат 2рия урок.

# 284
  • София
Отново забихте на външен вид и горките не много красиви жени, които всъщност са повечето жени, явно изобщо не са женствени.
И като казахте гел лак и се сетих за нашата шефка на камериерките навремето, която уверено твърдеше, че една дама се познава по маникюра и ходеше постоянно на маникюр.
После защо мъжете гледали на жените отвисоко...

Общи условия

Активация на акаунт