Чувствате ли се женствена жена?

• 20 310
  • 774
  •   1
Отговори
# 765
Да не говорим, че майката на Жулиета е описана от Шекспир като достолепна матрона. Имайки предвид, че тя подготвя 14-годишната си дъщеря за задомяване, защото вече била стигнала "известна възраст", надали самата матрона е на повече от 30 години. Wink
То не е от Шекспир в никакъв случай, решението е на Валери Петров вероятно/ не знам в кой превод се гледа

На руски си е леко обидно да си матрона, означава си неформално жена, преминала възраст за отношения с мъже

# 766
За мен "матрона" е руският вариант на "мадам". Даже много ясно си я представям почти както описаната от Hazel.

# 767
  • София
Еее, аз изпуснах снимките Persevere Някои хора сме с бебе, съобразявайте се моля и не трийте толкова бързо Joy

Защо ми е да съм женствена? Ами жена съм и ми харесва да съм жена. Друга причина не е нужна, не че няма.

Иначе Хелън Мирън си е супер за годините и да, женствена е. Жената е на близо 80. Ето как изглежда днес един актьор, страхотен мъжкар и сексимвол (за времето си), роден същата година като нея:

Скрит текст:

Брр... Тоест, исках да кажа, хубаво остаряват тез мъже, ей Laughing

# 768
Пак тея години и тела еййй. Ти намериш ли си човека +/- 10-15 кг или 5-10 години няма да те спрат, щото е мал шанс да го намериш. Малко са щастливите връзки, каквото и да говорят хората. Пък то човек, ако си е с всичкия си, знае как да си уплътнява времето в процеса на търсене, без да изпада в дупки. 

# 769
  • пустинята Гоби
Том Селек го харесвам всякак, за 80 годишен си е екстра. Малко ми е странно да се търси сексапил на тази възраст, ама вкусове всякакви.

# 770
Скрит текст:
Скрит текст:
Моят колега е по-хубав и як от постнатия от Бази Stuck Out Tongue
.... Когато един ден, живот и здраве, стана 40-45-50-годишна уважавана матрона, предполагам, ще си ходя на работа с полите и роклите и няма да се замислям толкова какви впечатления оставям.
Joy Joy Joy
Electric, ей това е мислене. Бази пусна една камара снимки, матрона там не видях, а ти? И сред колежките 40+ не виждам. Абе, уж тук пишат млади жени, от големия град, западни/американски компании, с амбиции и кариери, а в обкръжението им матрони. Май, май някъде назад някой ще се окаже точно в целта: офисен планктон сънува.

Eliff, Eclectic съм, не electric Wink

А, що се отнася до определението "матрона", за понятието многозначност (на думите) да си чувала?
Употребих в преносен смисъл, в значение на "почтена жена; жена с добро положение в обществото."
Мисля и от контекста беше ясно, имайки предвид "уважавана, утвърдена вече като специалист след определена възраст", но щом настоявате да се обиждате там, където обида няма, няма да ви преча! Grinning
Ха-ха, сега пък препратки към речници. За книги да си чувала? Някои сме ги чели и от там знаем как изглежда матроната. Чак утвърден специалист не е Joy
Хайде, намери изображение на матрона и на жена 40+ и ела пак. Въобще, хубаво нещо е самочувствието, ноо понякога яко подхлъзва.
Скрит текст:
ПП: Сгрешила съм потребителското ти име, техническа грешка, но прощавай.
Елиф - 1-ви Април е. Дай го по-лежерно де.
Давам го. Знаеш ли каква е разликата между мъж и шеф? Шефът винаги знае кой му е заместника Wink

Само ако е без покритие. Wink
Още веднъж - две значения!
Още повече, че засягаше мен, беше с положителна конотация с предшестващо "уважавана" и в перспективата да нося хубави поли и рокли на тази възраст. Grinning Нищо обидно към 40-45-50-годишните.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 17:11 от Анонимен

# 771
  • София
Кой е "фрагранса", Босилек?
Не се прави Grinning

Матрона означава достолепна, уважавана, улегнала дама. Влагате обидно значение в нещо, което не е обидно.

# 772
Защо всъщност се пусна снимков материал? Какво трябваше да се докаже с това? Joy

# 773
И аз изпуснах снимките, но пък я знам Базила, че е хубавица. Simple Smile

Матрона ми звучи като нещо... масивно. Иначе принципно съм съгласна, че на 45 - 50 вече си се утвърдил в професията и не те съдят по дрехите. Обаче аз и като млад кадър се обличах както си искам и без да ми пука.
Освен това невинаги е нужно "да те вземат на сериозно" - понякога е хубаво да те подценят, да те вземат за несериозен противник, да свалят гарда, да решат, че си много мил и мек човек и да не очакват остро противопоставяне в някакъв момент... е, зависи от професията де.

# 774
  • София
Пак зависи. Преди 2 години, като започнах в оптиката, се обличах много смотано, едно от притеснение, второ - имахме тъмно сини блузи за униформа. Бррр.
Постепенно успях да свикна отново да се обличам нормално.

Общи условия

Активация на акаунт