Чувствате ли се женствена жена?

• 20 313
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
Охоо, снимки да имало и аз да изпусна всички. Е, поне мъж с ризка видях. Въпреки, че аз ежедневно съм сред много мъже, че и повече от половината по-млади от мен и трудно се впечатлявам. Имаме за всеки вкус.

# 751
Матрона в Бг се съотнася към леля, поне помоему( жена в напреднала възраст, както казва тълковния речник).Мисля, че напреднала възраст касае жена над 60г:, не 40+.

# 752
  • Out of the Mix
Кой е "фрагранса", Босилек?
Не знам за какво "завъждане" говориш, и няма как да знаеш каквото и да било. Аз не си коментирам личния живот. Коментирам бивши, минало, но не и настояще. Повече от спокоен съм. Wink
А от действителността не може да се избяга, дори и да не я приемаш.
Нали знаеш, че пасивна агресия, подмятънки, не вАжат при мен.

# 753
Матрона в Бг се съотнася към леля, поне помоему( жена в напреднала възраст, както казва тълковния речник).Мисля, че напреднала възраст касае жена над 60г:, не 40+.
ДХ3, Бънди знае много добре значението на думата.  Както и да открие подходящата илюстрация, за да "дразни" по детски Simple Smile)) Да не му разваляме играта.

# 754
  • Обран бостан ;)
Елиф - 1-ви Април е. Дай го по-лежерно де. Трайкай си. Wink

Ама гласенето само с цел "хващане" на някой за секс ли е?

Ако не е, за какво е гласенето ?

Сложна работа е това женствеността. Вчера някой беше питал за мъжествеността.

Там (поне за мен) е по-просто.

За мен мъжествен мъж е не този, който дърпа кола, обръща големи гуми и вдига 150 от лежанка. Мъжествен е този, чиято дума не става на две, иначе казано - каквото каже го върши. Ако не може - признава, че не може.

Толкова.

# 755
Аз още осмислям фръцването "аз да не съм някаква 40-45-50 годишна матрона!"
понеже съм във възрастовата група, но матрона не съм (неформално: едра, безполово грозна лелка с могъщ бюст, рокля на цветя и силни работни ръце)

# 756
  • София
Уффф, аз го хванах още на невръстна възраст. Значи съм си загубила времето да се глася напразно 30+ години. Sad

Аз пък съм матрона с тодлър. Сигурно съм лелка, ама пък и съпругът ми е чичко, та всичко е точно.

# 757
И това, и това, Бънде.
Но не само.
//
Ревоукър, макактака подмятЪнки - ша ма убидиш. Joy
//
Кое е обидното на матрона?
Лично аз я знам и ползвам думата като за жена с някакъв авторитет в средата си.
Има и чудотворка такава - Матрона Московска.

# 758
Гласенето е за настроение. Основно. Останалото е бонус. На мен лично никак не ми е приятно да бъда сиктирдосвана от други жени, че много съм се гласяла. Как да им обясня, че не бива да се потискат от това? На някои от тях сигурно също не им харесва да ходят облечени като членки на някоя секта, но аз да облека поло в жегата ли заради техните предразсъдъци и комплекс "малка сиса"?

# 759
Скрит текст:
Моят колега е по-хубав и як от постнатия от Бази Stuck Out Tongue
.... Когато един ден, живот и здраве, стана 40-45-50-годишна уважавана матрона, предполагам, ще си ходя на работа с полите и роклите и няма да се замислям толкова какви впечатления оставям.
Joy Joy Joy
Electric, ей това е мислене. Бази пусна една камара снимки, матрона там не видях, а ти? И сред колежките 40+ не виждам. Абе, уж тук пишат млади жени, от големия град, западни/американски компании, с амбиции и кариери, а в обкръжението им матрони. Май, май някъде назад някой ще се окаже точно в целта: офисен планктон сънува.

Eliff, Eclectic съм, не electric Wink

А, що се отнася до определението "матрона", за понятието многозначност (на думите) да си чувала?
Употребих в преносен смисъл, в значение на "почтена жена; жена с добро положение в обществото."
Мисля и от контекста беше ясно, имайки предвид "уважавана, утвърдена вече като специалист след определена възраст", но щом настоявате да се обиждате там, където обида няма, няма да ви преча! Grinning

# 760
Може, може
Може само в моята малка субкултура препратката към матрона да е като описаното от мен по-горе и реално да греша

# 761
Е, сега пък сме почнали да говорим за мъжествеността. Щом толкова искате да говорим за вас, хайде да отворим нова за мъжете, иначе тази темата вече отива кой знае къде

# 762
  • София
Да не говорим, че майката на Жулиета е описана от Шекспир като достолепна матрона. Имайки предвид, че тя подготвя 14-годишната си дъщеря за задомяване, защото вече била стигнала "известна възраст", надали самата матрона е на повече от 30 години. Wink

# 763
То тогава хората са умирали на по 50г. средно.

# 764
Скрит текст:
Моят колега е по-хубав и як от постнатия от Бази Stuck Out Tongue
.... Когато един ден, живот и здраве, стана 40-45-50-годишна уважавана матрона, предполагам, ще си ходя на работа с полите и роклите и няма да се замислям толкова какви впечатления оставям.
Joy Joy Joy
Electric, ей това е мислене. Бази пусна една камара снимки, матрона там не видях, а ти? И сред колежките 40+ не виждам. Абе, уж тук пишат млади жени, от големия град, западни/американски компании, с амбиции и кариери, а в обкръжението им матрони. Май, май някъде назад някой ще се окаже точно в целта: офисен планктон сънува.

Eliff, Eclectic съм, не electric Wink

А, що се отнася до определението "матрона", за понятието многозначност (на думите) да си чувала?
Употребих в преносен смисъл, в значение на "почтена жена; жена с добро положение в обществото."
Мисля и от контекста беше ясно, имайки предвид "уважавана, утвърдена вече като специалист след определена възраст", но щом настоявате да се обиждате там, където обида няма, няма да ви преча! Grinning
Ха-ха, сега пък препратки към речници. За книги да си чувала? Някои сме ги чели и от там знаем как изглежда матроната. Чак утвърден специалист не е Joy
Хайде, намери изображение на матрона и на жена 40+ и ела пак. Въобще, хубаво нещо е самочувствието, ноо понякога яко подхлъзва.
ПП: Сгрешила съм потребителското ти име, техническа грешка, но прощавай.
Елиф - 1-ви Април е. Дай го по-лежерно де.
Давам го. Знаеш ли каква е разликата между мъж и шеф? Шефът винаги знае кой му е заместника Wink

Общи условия

Активация на акаунт