Чувствате ли се женствена жена?

• 20 525
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
  • France
И аз съм на мнение, че колкото по-женствена енергия имаш ще привлечеш по-мъжествен и добър мъж, на когото да разчиташ.
Поредното клише, което дава поле на всякакви коучове да печелят лесни пари на гърба на нещастните избори на хората.
Цитат
А не типа "мъжко момиче", което се оправя само и не остава място за мъж в живота му.
Аз и приятелките ми сме от тази порода и мъжете, които са (или са искали да бъдат) наши партньори са силни и водещи. То няма и как да бъде друго. Слаб мъж ще го смачкаме и въобще няма да му дадем шанс.

# 286
Има жени, които се водят за красиви, но не излъчват женственост. Но те могат да се чувстват женствени, аз да не виждам женственото в тях, но някой друг да го вижда.

# 287
Повечето чалга певици, примерно, колкото и да са с маникюри, дълги коси, филъри и въобще като цяло добре поддържани, за мен никак не са женствени. Няма как да си женствена, когато въртиш си дупето пред лицата на хората, обличаш се супер вулгарно и се държиш като работничка на най-древната професия.

# 288
Кобилкините наративи са ми много забавни - "какво да направим, за да заведе мУж вас на Малдиви". Joy Урок 1-ви: На всичко се отговаря "Да, скъпи, прав си". Урок 2-ри: На всичко се отговаря "Ни мога, Ни знам".

Аз не познавам мъж, който ще изтърпи повече от 3 пъти да му приложат 2рия урок.

Аз също. По-важното обаче е, че мен такъв мУж няма да ме изтърпи и за час, така че всичко е точно!

# 289
  • София
Всеки да си пише, както го разбира и каквото влага. Вече 20 страници го правим и няма нужда от опити да се дава наклон.

Мда, Фил. Женската енергия сама по себе си не гарантира добър и човечен мъж. Тя може да е слаба женска енергия и ако не е комбинирана с добри граници и самочувствие, пак да привлече тормозник.

Дългите коси, филъри, корекции аз лично не ги слагам в графа поддържаност. Това не е поддържана жена. Поддържане е да гледаш да запазиш кожата свежа и чиста, доколкото е възможно, косата да е здрава, а не проскубана с екстеншъни, пак доколкото е възможно и тялото в тонус, пак докъдето ти стигат възможностите. (Визирам хормонален баланс в случая, не пари), нокти, зъби - чисти и здрави, а не фасетирани за снимки в Инстаграм. Бърка се в днешно време поддръжката с ненужни корекции. Чалга певиците не са еманация на поддържана жена. Особено с количествата алкохол, цигари и наркотици, които поемат.

# 290
Дългите коси, филъри, корекции аз лично не ги слагам в графа поддържаност. Това не е поддържана жена. Поддържане е да гледаш да запазиш кожата свежа и чиста, доколкото е възможно, косата да е здрава, а не проскубана с екстеншъни, пак доколкото е възможно и тялото в тонус, пак докъдето ти стигат възможностите. (Визирам хормонален баланс в случая, не пари), нокти, зъби - чисти и здрави, а не фасетирани за снимки в Инстаграм. Бърка се в днешно време поддръжката с ненужни корекции. Чалга певиците не са еманация на поддържана жена. Особено с количествата алкохол, цигари и наркотици, които поемат.

Да, точно това искам да кажа. През последните години разбиранията за поддържаност и любов към себе си се промени много. Младото поколение започва да развива комплекси, когато види такива момичета с изкуствени неща. Тъжно е това.

# 291
Всички тези неща (зъби, коси, лечение, тяло) се свеждат до време+пари (генът го изключвам). Пари и време за спорт, пари за добра храна и време да си готвиш, пари за поддръжка и лечение, пари за поддържаща козметика, ако се нуждаеш от такава (примерно специални шампоани за проблеми със скалпа и т.н.)

Най-много скапват безпаричието и стресът на работа и в семейството, здравословните проблеми, хроничната тъга. Да, знам, че тук във форума всичко бързо и лесно се решава - като имаш пъпки или ти капе косата, иди на лекар, там веднага ти решават проблема; като нямаш пари бягай в парка и яж краставица; като си депресиран гледай да ти мине.

# 292
От къде дойде това, че когато жената работи е с мъжка енергия/фаза? Не може жена да работи с таблици, например и да е женствена ли? Много нелогично ми звучи.
Реверанс към Дейда и "Интимно единение".
Тъй като Кобилкина не е проста и тук-там се опира на псих. правилно поставени идеи за мъжката и женска енергия, Дейда го е обяснил перфектно на принципа на Анима и Анимус (когато творим, почиваме, храним дете и тн. сме по-окситоцинови и естрогенови; когато работим, мобилизираме, работим с ТАБЛИЦИ, тогава мобилизираме други хормони, части от ума и прочее. За по-разбираемо Дейда ги нарича мъжки/женски).

Иначе, разбира се, който работи с терапевт, обикновено се говори за анима, хормони, стрес и почивка и тн., а не за енергии, но като потребителката ги отпочна, влязох в най-близкия прочит на "енергиите" по Дейда

# 293
Скрит текст:
Моника Белучи е божествена, но няма 100% женственост в природата. Всеки човек има малко и от мъжката, и от женската енергия.

Съгласна с Бернарда. Добре описано. И аз виждам природно красиви момичета, които са се направили на нищо с навиците си.
Жените се проектираме чрез външния вид, няма как. Колкото и да си извисен.

Една позната отслабна с десетки кила и каза "Преди ходех бързо, че да се махна от полезрението, бързах да стигна до вратата, като мишка. Сега ходя спокойно и се усмихвам, заговарям се и отново имам желание да общувам с мъже".
Трудно е да си скапан, изморен, овехтял и тъжен и да запазиш женственост. Няма какво да говорим. Сигурно има хора, които го умеят, но са малко.

Аз пък се усещам, че компенсирам. Когато ми е много криво или имам здравословни проблеми, се глася много. В най- тъмните ми моменти са ми казвали най- много, че съм хубава. Но хората не се заглеждат в аурата, изражението, свикнали са да гледат обвивката.
И аз го правя често.

# 294
  • София
И аз, и аз! Имам една снимка на сутринта след "онова събитие", с една жълта жилетка, гримирана, сресана - светя като слънце.

# 295
Повечето чалга певици, примерно, колкото и да са с маникюри, дълги коси, филъри и въобще като цяло добре поддържани, за мен никак не са женствени. Няма как да си женствена, когато въртиш си дупето пред лицата на хората, обличаш се супер вулгарно и се държиш като работничка на най-древната професия.
Аз отдавна имам чувството, че в темата пишем не толкова за "женствена жена", колкото за "дама".
Дамата хубаво е женствена, но дали всички женствени жени са дами?

# 296
Горе преведох пример и с Анджелина Джоли, която преди не беше дама, но пък въпреки това имаше женствена енергия. Така че не е задължително да си elegant lady, за да имаш излъчване. Не става дума за задължителни правила за поведение, маниери или стил.

# 297
"Дама" е жената в обществото. Не случайно няма връзка мъж и дама, а мъж и жена.

# 298
И според мен не всички женствени жени са дами. Пък осанката, пък умението какво да кажеш, т. н.... Ако сте чели "Да убиеш присмехулник" това ми напомня за сбирките за чай на леля Александра. Която се мъчеше ли, мъчеше да направи Джин - Луиза като себе си (ама не вървеше работата Smirk). И накрая Джин-Луиза стигна до извода, че предпочита мъжете като по-прями хора. Тя, който пък не е чел точно тази книга, е на 9.

# 299
Анджелина Джоли беше една от най-красивите жени в света 🤣 може да си позволи всичко.

Общи условия

Активация на акаунт