Чувствате ли се женствена жена?

• 20 543
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
В момента има някаква тенденция по социалните мрежи в световен мащаб да се говори за женска енергия, “мъжки момичета” и т.н.

На мен лично тези теми са ми безкрайно интересни, точно защото ние, израстнали в съвсем различна култура, не сме имали тези модели и никой не ни е учил как са се държим женствено, нито дори как да се чувстваме женствено. Точно обратното, нас са ни възпитавали да сме работни коне, да сме наравно с мъжете, да им покажем колко ние сме прави и колко те са неадекватни... И по мненията в темата ми се струва, че много хора все още разсъждават така, осъждат другите жени и веднага бързат да им лепнат етикети - или си в едната крайност или в другата. Къде е средата? Къде са нюансите? Къде е баланса? За съжаление хората често като не разбират дадена концепция или когато е нова за тях,  започват да осъждат, под предтекст че си споделят мнението. Няма нужда да се споделят невежи, груби и откровено ограничени мнения.
Мисля, че обществото в което живяхме толкова много години, е ограбило поколения жени от това да се чувстват и наистина да бъдат женствени, което е много жалко 😕.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 17:26 от MagiB

# 301
Аз наближавам петдесетте, но признавам, че никой не ме е учил (нито мен, нито майка ми, нито баба ми) да съм работен кон, "да сме наравно с мъжете, да им покажем колко ние сме прави и колко те не знаят кое как се прави"

В световен мащаб следвам възрастни атлетични дами, много приятни, говори се конкретно за: хранене, витамини и добавки, мода, фитнес. За женска енергия тия мои европейски и щатски дами не говорят. Тези теми са предостатъчно приоритет на всяка жена, която иска да остарее читаво.

Може в някакви по-индустриални райони да има още такова третиране на жените като работнички, не знам...

# 302
  • волно калдъръмче
Аз наближавам петдесетте, но признавам, че никой не ме е учил (нито мен, нито майка ми, нито баба ми) да съм работен кон, "да сме наравно с мъжете, да им покажем колко ние сме прави и колко те не знаят кое как се прави"
Не точно. За жените беше важно да си въртят къщата, да ходят на работа, да си гледат децата, а ако дойде тежък момент с болни стари хора, да гледат и тях. То ще ми останат ли сили след всчико това да обяснявам на мъж кое как се прави. Иначе не сме работни коне и недай си боже да изохкаш и те питат "ами теб кой те кара". Затова прехвърляйте задачите с чиста съвест и да не ви пука.

# 303
Има разлика между това да имаме равни права с мъжете и да сме различни от тях.

# 304
  • По света и у нас
Аз съм женствена с мъжете и андрогин с жените.

Особено женствена ставам когато около мен има гей или травестит, тогава нарочно засилвам женските си особености за да си знае, че никога няма да се впише при “нашите”.

# 305
Ама те гейовете не искат да бъдат жени и не си падат по жени Rolling Eyes

# 306
Всички гейове, които познавам поне веднъж са слагали женски дрехи и обувки. И изобщо не обичат да са около красиви жени. Затова съм склонна да мисля, че повечето са разочаровани, че не са се родили жени.

# 307
  • София
Защо да са разочаровани, че са с красиви жени? Нали таргет групите са различни. Ням конкуренция освен би-тата.

# 308
Не знам, конкуренция за мъжко внимание може би, без значение ориентацията.

# 309
Къде намесихте и гейовете, едни от най-големите мъжкари които познавам са такива... иронично, знам Grinning Някакси точно те са си неподправен мъж който не се опитва на никого да се доказва че е такъв и да се напиня, че на това вече съм се нагледала и е жалко. Говоря и като манталитет, и като професии типично мъжки, и никой от тях поне които познавам не се опитва да е жена, ако ще и у тях в неговата си връзка той да е женичката с престилката дето другарчето му като се прибере пита от вратата Ко ши ям? Grinning Това си е между тях си, точно последното е човек с който общувам често и ако той не си каже или не спомене случайно партньора си в мъжки род, никой не би предположил. Занимава се с тежка работа в областта на металургията, изобщо не се бута при жените и никога не е, камо ли да чупи китки. Има и добри приятелки жени, в това число и аз. Изобщо не смятам че си правим конкуренция, те няма къде да ни се пресекат интересите - все пак той търси мъже които са хомосексуални, а аз - такива дето не са Grinning
Тия дето се правят на жени са си отделно, далеч не всички гейове са така, даже май повечето не са.
Две различни неща са си, вече ако някой се чувства жена това е друго. И аз се чувствам, ама пред мен няма физически пречки да бъда такава та ми е по-лесно от на тях.

Женствеността си е усещане и самосъзнание наистина, не е до определен маниер, не е до това дали си се червисал или дали носиш токчета и рокли.

# 310
  • София
Не знам, конкуренция за мъжко внимание може би, без значение ориентацията.
Странно, аз не съм забелязала такова нещо. Мъжкото внимание на хетеросексуален мъж ще е насочено дори към нелицеприятна жена пред това да е насочено към мъж.

И аз като Натка смятам- гейовете, които познавам, са доста хубави мъже по мъжки начин, както и с много хубави гласове. Изобщо не "пед@леят". Някои като ги гледаш, ти е жал, че са гейове.

# 311
Всички гейове, които познавам поне веднъж са слагали женски дрехи и обувки. И изобщо не обичат да са около красиви жени. Затова съм склонна да мисля, че повечето са разочаровани, че не са се родили жени.
Категорично не съм съгласна.

Също познавам гейове, (както и лесбийки, между другото), чела съм много по темата в различни форуми, гледала съм видеа, защото ми е било интересно - гейовете в повечето случаи ама изобщо не искат да бъдат жени. Нещо повече, много от тях по нищо не се отличават от хетеросексуалните мъже на външен вид.

Някои мъже, харесващи мъже, обаче наистина се чувстват жени и сменят пола си, но с това и престават да бъдат гейове. Поне според тях си.

От всички мъже точно гейовете са най-големите мизогинисти.

# 312
И с това за мизогинията не съм много съгласна, сигурно има и такива - както във всяка друга група има. Но женомразци не бих ги нарекла, поне които аз познавам.
Сега, има го и моментът че човек се събира и общува с хора с които са на един акъл предимно, та може и затова на такива да съм случила и да сме общували достатъчно че да ми е ясно дали са женомразци или не са.
Освен и че те са в мир със себе си и наистина нито се доказват, нито им пречи какви са а просто си живеят живота.

Даже ми се е случвало да си говорим с въпросния приятел и да казва че дори гей е възможно да се възхищава на жена за това че е такава. Дори и да намира женското тяло за красиво, нищо че той няма сексуален интерес, не е в това въпросът. Странен разговор беше, признавам си че не го разбрах напълно, но пък беше интересно и вероятно ще го разпитам още по въпроса.
Също както ставаше дума за нечия баба на сума ти години - на нея също едва ли се радват защото искат да и надигнат полата... но й се радват хората и я намират за женствена.

# 313
Скрит текст:
И с това за мизогинията не съм много съгласна, сигурно има и такива - както във всяка друга група има. Но женомразци не бих ги нарекла, поне които аз познавам.
Сега, има го и моментът че човек се събира и общува с хора с които са на един акъл предимно, та може и затова на такива да съм случила и да сме общували достатъчно че да ми е ясно дали са женомразци или не са.
Освен и че те са в мир със себе си и наистина нито се доказват, нито им пречи какви са а просто си живеят живота.

Даже ми се е случвало да си говорим с въпросния приятел и да казва че дори гей е възможно да се възхищава на жена за това че е такава. Дори и да намира женското тяло за красиво, нищо че той няма сексуален интерес, не е в това въпросът.
Това ми се струва естествено. Всички имаме очи, за да забелязваме и оценяваме красивото. Не е задължително всеки път да има сексуален подтекст.

# 314
Естествено си е, разбира се. Просто масовото мнение виждаш какво е - а, той щом е гей, значи жените не ги харесва, а даже и ги мрази Grinning
При мен е куриозно, защото точно този човек всъщност намира повече женствени черти у мен, отколкото някои други мъже дето със сигурност са хетеросексуални, поне аз с такова впечатление оставам.
Има го и това че дълги години съм работила основно между мъже и там поначало си е трудно да вземат жена насериозно, та на работа винаги съм била "едно от момчетата" и те също са се отнасяли към мен така. Същите тези "момчета" които в извънслужебна обстановка се държат кавалерски - отварят се врати, помага се със стол при сядане, с палто, налива се вино в чашата и прочие както си е по етикет. Но на работа сме се стремили половете да ги игнорираме, за да върви работата гладко. Не говоря че няма да ми хрумне да се вчеша сутрин или да сложа малко червило и от сорта, но и работата предполагаше просто удобни, прилично покриващи и ненатрапчиви дрехи, а не точно "нагласена" жена или офис костюмчета и токчета.
Но двуцифрен брой години работа в такава обстановка са си оставили отпечатъка, отърсвам се от това полека-лека вече, но и в доста ситуации продължавам да се държа така, докато не се уверя че няма да ме разберат погрешно.
Това последното вероятно донякъде е причината приятелят гей да ме оприличава на женска котка, а тук-там някои мъже да ме смятат за мъжкарана ако се познаваме бегло Grinning

Общи условия

Активация на акаунт