Чувствате ли се женствена жена?

• 20 478
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
Супер, никой не те кара да си ги правиш на сила. Само че не си  налагай мнението, ако обичаш.
Smirk

Изразявам мнение и го аргументирам, нищо повече. Sorry, ако се приповтарям малко, ама темата заби към татуировки и си пиша за татуировки Smile

Тези, които са на друго мнение за татуировките, също си пишат. Нито ме дразнят обаче, нито имат някакъв шанс да повлияят на мнението ми.

Това и в реала няма как да се случи, защото имам татуирани приятелки, с които откровено си споделяме мненията.

Тук даже умишлено не споменавам ключов елемент, свързан с татуировките, за да не засегна някои съфорумки.

# 241
  • Somewhere far away
И аз изказвам мнение и го аргументирах. Мисля, че темата се изчерпа.

# 242
За татусите: принципно за мен са и при мъж, и при жена алармиращ знак. Всички татуирани ми приличат на излезнали от затвора, асоциирам това с не особено интелигентни хора. Дори татусите да са нежни, не ги възприемам като такива и дори човекът с татус да е заможен, ми прилича на човек без възможности (в което няма лошо), конкретно от една определена социална прослойка, която свързвам с пиене, пушене и мързел, в България също с чалга, тук в Германия като цяло ,,лоша среда".

Това е принципно. Истината е, че вреалния живот съм се запознавала с достатъчно мили, интелигентни и успяващи хора, които за жалост имат този стил.... да се татуират. И в момента, в който ги опозная, предразсъдъците ми се стопяват поне до едно приемливо ниво, ако не и изцяло В частност една от любимите ми познати е със синя коса, пиърсинги, татуси по цялото тяло, поне 70-75 кг на 170 см (за мен наднормено тегло) и един от най-милите и слънчеви хора, които познавам. Ако я съдя само по външността, не бих имала интерес към разговор с нея, но тя дори с усмивката си и излъчването си успява да пречупи изцяло предразсъдъците, които имам към външните й белези.  Работи в сферата на медицината и обяснява всичко с много търпение и винаги ме изумява със задълбочените си знания. Страшно мила, нежна, добра, позитивна и вдъхновяваща е за мен като човек. Дори познавайки я татусите й ми се струват не толкова лоши. Всичко е относително за мен и човекът определя как външността му ще се усети, не винаги обратното.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 02:40 от Flowersintheair

# 243
  • По света и у нас
Аз не се чувствам особено женствена, просто ей така. Колкото повече съм се погрижила за себе си, толкова по женствена се чувствам. Ако спра да се грижа ставам андрогин.

# 244
Напълно съм ок с това, че някой смята хората с татуировки за глупави или криминално проявени. Шефовете и приятелите ми не мислят така и това е важното за мен.

# 245
  • София
А тези със скритите татуировки вероятно сме от най-опасните мафиоти и рецидивисти. Wink
Моите са 5, посветени на петте ми деца и някой би ги видял само по мое желание.

# 246
  • София
От толкова страници излиза, че женственост е единствено колко се цапоти човек.  Не знам дали някой се сеща, че в природата животните с по-привлекателен външен вид са мъжките $ повече грива, по-красиви пера и прочее.
И при хората женските качества са съвсем други.

# 247
И аз съм на мнение, че колкото по-женствена енергия имаш ще привлечеш по-мъжествен и добър мъж, на когото да разчиташ.
А не типа "мъжко момиче", което се оправя само и не остава място за мъж в живота му. Но много жени могат да виждат такава жена като лигава или като конкуренция, и да й се дразнят. Мъжът и жената като цяло гледат и харесват различно.

# 248
От толкова страници излиза, че женственост е единствено колко се цапоти човек. 
О, изобщо не е така. Колкото и да е гримирана, ако се държи просташки например, е малко вероятно да бъде възприета като женствена.

По въпроса с татуировки и пиърсинг, аз лично съм твърдо против. Не го приемам въобще като нещо смислено и определено не ми е красиво нито на жена, нито на мъж. Обаче това си е мое мнение. Всеки е свободен да прави с тялото си каквото реши.

# 249
И аз съм на мнение, че колкото по-женствена енергия имаш ще привлечеш по-мъжествен и добър мъж, на когото да разчиташ.
А не типа "мъжко момиче", което се оправя само и не остава място за мъж в живота му. Но много жени могат да виждат такава жена като лигава или като конкуренция, и да й се дразнят. Мъжът и жената като цяло гледат и харесват различно.
Или насилник.
Или ограничен и деспотичен мъж.
Или льольо, който никъде няма да те заведе в живота.

Да не мислите че точно тези не търсят "женствена жена"?
За това всяка има в себе си и едно мъжко момиче за свое собствено добро

# 250
  • София
В личността на всеки има поне 20% характеристики от другия пол, иначе не е балансирана личност.
Женските черти на личността са пасивност, интуитивност, уседналост, грижовност, добронамереност, приемане, безусловна любов, интровертност, цикличност, но ако една жена няма малко от мъжките качества като активност, смелост, дисциплина, логика тя няма да излезе от вкъщи и ще стои мила и пасивна да чака някой нещо да направи за нея. Т.е. най-женствена може да се чувства жената докато си гледа сериалче и се усмихва благо в очакване някой да донесе вечеря.
Та .Hazel. е права. Твърде женствената жена е небалансирана и става жертва, или  ко-зависима, или експлоатиращ манипулатор, или свръхчувствителна, ранима истеричка.

# 251
Глупости как насилник, говорим за добре проявена енергия. А не за зависима жена, която е необразована- и такава не е казано, че е женствена, може да е някаква контрол фрийк. Има различни начини енергията да се прояви.
Никъде да не те заведе..  женствена не значи тъпа или сляпа, нито уреден брак.
А може и той да не може да кара кола дори, и накрая мъжкото момиче да го води по почивки, ако не може да се отпусне.
Аз мисля, че е заложено, но човек трябва постоянно да се стреми да бъде най-добрата версия на себе си.

# 252
Разбира се, че е желателно винаги да има баланс. Друг въпрос е доколко е постижим на практика.
Не харесвам крайности в никакво отношение. Нито жената да се прави на безпомощна и тъпа, за да е ясно, че е жена, нито мъжът да се изживява като робовладелец спрямо нея и така да изразява своята мъжественост. Това най-малкото са грешни, остарели стереотипи.

# 253
Защо си мислите, че мъжествените мъже са насилници? Говорим за мъжка енергия, която в основата си е да закриля жената, да осигури семейството. А не обратното.
В реалността повечето насилници са точно обратното на мъжествени, те са комплексирани, че не са успешни в работата или изобщо живота. Повечето изглеждат хрисими навън и затворени, не можеш да повярваш, че са насилници или пияници, а са такива точно защото са слаби мъже, и не могат да проявят енергията си никъде другаде.

# 254
  • София
Ако женствена жена означава безмозъчна кифла с орлови нокти и патешки джуки, която чака някой да я заведе някъде, за което се "отплаща" с послушание, Кекс и мяукане, може наистина на намери някой бияч с 2 пръста чело.
Женствеността обикновено включва и интелект, а не само форми.
Т.е. най-женствена може да се чувства жената докато си гледа сериалче и се усмихва благо в очакване някой да донесе вечеря.
Аз така бих се чувствала като плужек и нямаше да имам грам желание да смъкна пеньоара и чехлите-влечки.

Общи условия

Активация на акаунт