Чувствате ли се женствена жена?

• 20 508
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
Баба ми като се оплачеше че ръцете й станали мноого сухи и чак се напукват (има си хас, говорим и за работа на село а не само за обичайното домакинстване), все я питах - Добре де, купихме ти крем за тия ръце, защо не ги мажеш?
Аа, че как щяла да се намаже и да иде по-късно при кокошките?!?
Бабо, кокошките нищо няма да ти кажат, обещавам ти...
Но пък за нея беше някакси по подразбиране нейно задължение да се грижи за всички. Освен за себе си, нали, тя не е такава.
Не я виня, вероятно и тя така е възпитавана. Само да дава и никога нищо да не иска, последното е върховна добродетел. И с плетката беше нонстоп, разбира се, ако успееше да подвие крак, как тъй ще губи време да седи като има работа да се върши.
Отърсвам се от това колкото мога, но на моменти и мен ме хваща, аз съм израснала с това пред себе си като пример. А изобщо нямам желание да съм такава светица и мъченица, от това наистина няма смисъл че да се стремя към него.

# 361
Да, чувствам се. Мъжът до мен също ми помага да не разменяме роли.
Нямам никакви ритуали, след душ се мажа с масла/лосион, ползвам парфюм, грижа се много за косата си, защото я боядисвам и е руса, суха. Лицето си мажа предимно с натурално масло, вечер, денем фактор. Не ползвам фондьотен, само спирала и глос.
Имам си своето време - рано сутрин (ставам в 5:00), зяпам си изгрев, пия кафе, стоя сама за час самичка и ми е прекрасно.
Не ходя с токчета често, но обожавам рокли и поли.

# 362
И аз съм израснала с такъв модел пред очите си като Натка. Още като дете ми се струваше някак нечестно баба ми да не подвива крак, докато дядо ми си почива и чака да му сложат масата, да му подадат вилица, да се раздигне след него. Той вършеше само бутикови дейности като например да разлее ракия по чашите на гостите или да провери гроздето и да избере двете най-узрели чепки, които да откъсне. Винаги съм бягала от такъв модел, който поставя жената в ролята на товарен добитък и лична прислуга на мъжа.

# 363
То лошото е че това нещо не е просто спрямо мъжа, а е отношение към себе си. И сама като съм, пак не е да няма от кого да поискам помощ и знам че ще се отзоват... обаче дълги години избягвах да го правя. Аз съм силна независима жена и т.н.
В това е вредата,а мъж да му се "слугува" я има в картинката, я не. Освен и че не всеки мъж би го очаквал и изисквал също, за щастие.

# 364
При нас пък майка ми е цял живот болнава и баща ми винаги е въртял домакинството. Но тя както болнава, имаше висококвалифицирана работа и докато работеше (преди да се откаже) беше по-добре платена. И аз горе-долу по същия модел - професионално съм работлива, в домакинството не се раздавам толкова. Joy Така че наистина си влияе как е било при родителите.

# 365
Сългасна съм. Влияе много. Понякога като пример, понякога като анти пример.

Моята майка също е била много натоварена с професия (работохолизъм), деца, домакинство, до степен да получи здравословни проблеми на млада възраст (от които се е възстановила, но все пак). Аз за себе си съм си извадила изводите.

# 366
  • София
Изводът е, че работата състарява и се погрознява от нея. Joy

# 367
Струва ми се, че по-важното е какво мъжът е видял в своята фамилия и как е възпитан.
Повечето от нашите майки са бейби-бумъри и мултиролевата позиция им беше внедрена. Пък и “какво ще кажат другите”, стереотип, който още не си е отишъл.
Цялата система е така организирана, кратко майчинство, ясли, после градина, а те се връщат на работа, въртят къща, много удобства са били непознати в младостта им. Аз съм дадена на ясла на 12 месеца, майка ми веднага се връща на работа. Изгледана съм с перящи се пелени, ползвана е малка и допотопна полуавтоматична пералня и пр.
Баба ми разказваше, че вечер като сложи леля ми и мама да спят (цял ден е била на работа, беше счетоводител) сядала пред шевната машина да им шие роклички, гащички, блузки. Бедни времена, конфекцията е била кът. Отделно беше блестяща домакиня, тя ме научи да плета, да бродирам. Все нещо правеше… И все с червило и парфюм, страшна беше 🩷.

# 368
  • София
Дочитам старите постове от днес - да не можеш да разпознаеш, че мъж е гей говори за липса на женственост. Или по- точно на женска енергия, женско либидо.

Тези неща се усещат, досега не съм бъркала. Човек със здраво либидо (в широк смисъл) няма как да не усети противоположния пол.

Знам, че ще има много несъгласни. Но не ми се спори.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 20:27 от The Catcher in the Rye

# 369
Случвало ми се е наистина да не разпозная някого че е гей, аз и не им се чудя де, не смятам че ми влиза в работата. Но аз и поначало не търся и не очаквам всеки мъж който срещна да реагира по някакъв начин свързано със секс или привличане. Поне не видимо, разбира се, пък на кого какво му е в главата не мога и не искам да знам Grinning Обратното го намирам за просташко, няма как да се задържа около такива хора, без значение с кого си лягат.
Вероятно са повече да съм срещала, отколкото знам - не всеки си обсъжда половия живот с мен, нито пък аз с всеки. Вече ако се познаваме по-отблизо и се спомене партньор - е, като каже че партньорът му е Николай, вече си е напълно ясно.

# 370
  • София
Аз също не очаквам привличане от всеки мъж, нямах предвид това.
Просто мъжете си имат закодирани жестове, които си личат, ако се вгледаш. И не визирам въртене след жени или оглеждане. Нито говорене за половия живот.

Едва доловими неща са, не е нужно да има привличане, за да разбереш, че някой си пада по жени.

# 371
  • Melmak
Да, да, усещат се гейовете. И хетеро мъжете ги усещат. 😁

# 372
Струва ми се, че по-важното е какво мъжът е видял в своята фамилия и как е възпитан.
Повечето от нашите майки са бейби-бумъри и мултиролевата позиция им беше внедрена. Пък и “какво ще кажат другите”, стереотип, който още не си е отишъл.

Аз имам добри впечатления от сегашното поколение мъже. Simple Smile Все по-често наблюдавам как имат изградени навици за самостоятелен живот и във връзка участват наравно в домакинството, примерно, в съботната акция "привеждаме апартамента в приличен вид заедно".

Взимат година отсъствие от работа поради бащинство (мой колега). Или обгрижват малките деца наравно с майката, глезят ги като daddy´s girls.

В парковете е пълно с бащи, бутащи колички или даже носещи бебета в слинг, да не повярва човек! Не знам дали това са видели като модел в семействата си или са го възприели сами за себе си, но тенденцията определено ми допада. Smirk Визирам милениъли и Gen-Z-та, като поколения. Simple Smile

С такъв до себе си е лесно да си гледаш хубостта и женствеността.

# 373
  • По света и у нас
Готвенето те вкарва с мъжката енергия, погледнете канал на Седрик Лорензен в инстаграм и ще видите за какво става дума.
Чистенето също е мъжка работа - всякакво дело което изисква бъхтене е мъжко дело.
Женско дело е да правиш герднчета, да дундуркаш бебета, да пееш, да декорираш къщата и тн.

Ето това е бъдещия ми бивш съпруг 😍
https://www.instagram.com/reel/DHYjN0TIn42/?igsh=azlyd3Yyb3BtYnF6

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 03:51 от PriMadonna

# 374
Много мъжко момиче се чувствам като влезе някой дракон (богомолка, стоножка) вкъщи и го изнеса оттам жив. И у нас, и навсякъде където съм ме съпътстват такива ситуации, в стария офис като влезеше нещо направо си ме викаха да дойда да го махна.

Общи условия

Активация на акаунт