Чувствате ли се женствена жена?

• 20 477
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Всеки мъж и жена носи и от двете в себе си. Като и двете енергии имат и положително, и отрицателно проявление и балансът е много тънък.

# 406
Но са проявени в различна степен.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 01:05 от Анонимен

# 407
някаква флегма, без импулс да съзидава, да направи нещо

Това ли са характеристиките на женствената жена?

# 408
Различните хора и ситуации отключват различно мъжката или женската енергия в нас.
С едни мъже съм по-агресивна и "мъжка", с други съм по-мека и "женска".
Кое му е сложното. С всички е така.
Няма хора, които да се държат като роботи по един и същи начин с всички.

# 409
  • София
Също така в различни ситуации и различни професии сме различни.

# 410
Скрит текст:
От прочетеното установявам, че има разлика в моето понятие за "женственост" и това на повечето тук.

Женствеността, според мен, е това, което кара мъжете да се обръщат след вас по улицата, да ви канят по срещи, да преглъщат дребните жески капризи, да ви правят подаръци, да искат да ви "видят" даже и когато са мъртво уморени от бачкане, да искат да живеят с вас и т.н..
Женската енергия, според мен, е не да се правите на супер гърл, а да канализирате във ваша полза мъжкото внимание към вас, което е резултат от женствеността.

Скрит текст:
Изчезне ли тя (женствеността) - добре дошли в мъжкия свят. Няма нужда да се правите на мъже. Вече ще сте такива.
Сега ми се изясни, че съм женствена, вчера поредното подвикване от преминаващ непознат, че съм много красива на улицата Innocent, подобно внимание е почти всекидневно, де.

Обаче голяма полза от това внимание, освен хвалене в анонимен форум и захранването на моето самочувствие Sweat Smile, нямам, тоест явно ми липсва женска енергия. Така де, примерно един познат, който си ме харесва много и директно ми го е казвал, ми се фука, че ще си купува ново порше, ама на него си, мен това какво ме грее Laughing

# 411
Аз коментирах не различните ситуации и констелации, не по принцип, а конкретно примера на потребителя Reagan, даже и цитирах.

Конкретно, че (според мен) е трудно жена да развие мъжки качества със слаб(-охарактерен), инертен мъж, ако приемем че сила, дейност, твърдост са типични за мъжете, ако тя не ги притежава изначално, не са й в природата. Свидетелство за това (според мен) е в провала на тези връзки, завършващи във фрустрация, т.е. първоначално двамата не са се мачнали добре.

Извън примера няма да задълбавам в личен опит и наблюдения, психологията на привличането и мъжкото и женското начало.

# 412
Ами ако жената е с по-женствена енергия и попадне на такъв като гореописания /слабохарактерен/, какво се случа?
Според мен не би се привлякла от такъв или ако се заблуди и все пак имат връзка, с течение на времето ще се отблъсне от него. Всъщност вероятно всяка би се отлъснала от такъв, не знам. Мисля обаче, че слабохарактерните, ненадеждни и безотговорни мъже потискат женствеността в партньорките си.

# 413
  • France
Има една поредица от качества (и недостатъци), които някой, един ден, е решил да ги нарече женски. И останалите - мъжки. А те са си просто качества.
В момента модата е на коучовете, които търсят сюжети в тези неща. За съжаление абсолютно напразно, но все трябва да се печелят пари.
Бъдете такива, каквито се чувствате. Не си мислете, че ако имате "мъжки" качества сте по-малко от останалите. Или че трябва да губите време и енергия за да придобивате "женски" качества.
Като цяло чета потребителки, на които намирам много женска енергия, но които твърдят, че заради мъжката си енергия са имали проблеми с мъжете. Парадокс.

# 414
Има една поредица от качества (и недостатъци), които някой, един ден, е решил да ги нарече женски. И останалите - мъжки. А те са си просто качества.
Сигурно е така, но има и такива, които са характерни повече за жените, а други - за мъжете. Примерно тези, които се определят от хормоните ни.

# 415
В една връзка все единият трябва да е мъж... Ако този който е такъв по лична карта няма хич никакви такива качества, а жената по някаква причина все пак е с него, няма как да е нормална динамиката - затова става така че често с такъв мъж се запрята тя и се оказва че е повече мъж от него (което в много случаи наистина не значи кой знае какво де). Или че му е майка. Или и двете. Но точно с него каква женственост да прояви? Не е до подтискане, но и поле за изява хич няма, а в същото време има нужда от противоположното и то се проявява повече.
Тази динамика си е нормална в двойка, с приятел гей сме си говорили че и при тях е така. Както двама дето говоря по-горе от които ни единият реално не е мъж, не става, така и двама дето са много мъжествени пак не се получавало много добре. Та, поне спрямо един друг си я имат и те точно такава динамика във връзката си. Извън нея вече не е задължително. Любопитна съм си и го разпитвам точно него от време на време, знае че не питам за да го съдя и съответно не се засяга каквато и глупост да попитам. И връзките му цял живот са били моногамни, така че има за какво да си говорим, знам че и те не са всичките така.
Предполагам че и във връзка между две жени е същото.
Но това е в едни от всичките отношения които имаме в живота си, въпросът е като цяло човек как се чувства и как подхожда, че все пак ситуациите през които минаваме са много повече и по-различни от тези само с партньора ни.

# 416
  • France
Сигурно е така, но има и такива, които са характерни повече за жените, а други - за мъжете. Примерно тези, които се определят от хормоните ни.
Ок, дай научен източник.

# 417

Не съм съгласна, че личностните качества са арбитрарно причислени към двата пола. Има както биологични, така и социо-културни обусловености,  исторически, психологични също.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 03:16 от Анонимен

# 418
Около мен властните жени са със слабохарактерни мъже, не виждам как ще предат заедно иначе.

# 419
  • France
Има културни, социални и исторически причини - факт. Чакам да бъдат дадени източници за биологичните обословности Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт