Чувствате ли се женствена жена?

• 20 339
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И на мен грозната ми и женомразка колежка се подиграва, че имам чанти и бижута, но това само значи, че средата е токсична.
Мога да говоря и за мъжката част и няма да забравя коментара от преди много години на мъж, когото много уважавам и впоследствие станахме приятели. Като много млада стажантка си триех червилото преди презентация и той ме завари и каза, че хората, които искат да те оценят и да видят потенциала ти, ще го направят (не говорим за скандално облекло, разбира се и ярки червила и грим), а тези, които гледат на жените само като на парче месо, ако ще най- умната да си, най- кадърната, в най- бизнес облеклото, пак ще ти гледат задника в офисната пола и ще те преценяват как изглеждаш "на голо".

Така че извън вербалните заигравки и шеги с потребителките - за мен наистина е тъжно някой да се покрива специално само и само да не покаже друг истинската си природа, за която той самият е отговорен, а не как са облечени колежките.

# 631
Рокли и поли нося по цяло лято, много са ми удобни. И като млада носех. Е, никога не са били суперкъси, където и с когото и да съм, защото не ми е удобно ако се наведа, да ми се видят задните части. Но иначе нормални рокли и поли не виждам какво им е толкоз предизвикателното. Работя сред културни хора все пак.

# 632
Стигнахте ли до снимките? Гледам мерките и теглилките вече са ги дали някои 🤣

# 633
А мен ме притеснява повече, че с епритеснявате от женствеността си.
При условие, че всичко стана толкова политкоректно, стерилно и безполово, да видя искрена възхита или получа комплимент от мъж, за мен е като сигнал - ехооо, все още сме живи и имаме добрия стар маниер - мъж показва,, когато харесва жена.
Чак да се чувствам унизена, че някой колега ми е огледал обувките или панталончето (задника в него), ми идва въз изнежено. Това са инстинкти. Никой не е тръгнал да ви насилва или да ви подарява годежни пръстени.

# 634
  • София
Просто за всяко нещо си има време и място.
Изобщо не става въпрос за заглеждане.
Неслучайно има делови стил, официален стил, ежедневен, спортно елегантен, спортен и т.н.
Така и не успях да приема колежките, идващи в съда с къси поли, стилето и букли. Точно толкова са ми стресиращи, колкото колегите с къси панталони и сандали с чорапи.
Все едно да ида по дънки на симфоничен концерт или с чалга визия на рок концерт.
Иначе всяка може да тръгне навсякъде с гол гръб и без предница. Wink

# 635
Това се опитваме да кажем, Фивър.
Че зависи кой ги носи тези стилето и как се държи.
Смее ли някой да ми се лендзи на мен по стилето.

# 636
  • София
Не кой, а къде е важното.
На работа или на бар.

# 637
Стилето, строг панталон и сако си е съвсем за офис. Не знам.
Жени с лош вкус винаги е имало и ще има, това не означава останалите да ходим като калугерици.

# 638
  • София
Калугерици JoyJoy

# 639
А мен ме притеснява повече, че се притеснявате от женствеността си.
...
Чак да се чувствам унизена, че някой колега ми е огледал обувките или панталончето (задника в него), ми идва въз изнежено.
На същото мнение съм.
Според мен, една жена може да изглежда супер женственно и без рокли, поли или деколте.
Пази Боже да не стигнем до там да се лишим от тази красива част от гардероба ни, да не би случайно да изпъкне някоя и друга форма.

# 640
  • София
Мен повече ме плаши, че жени смятат, че разни дрехи и аксесоари са женствени. Женствеността е излъчване и не би следвало да изчезне с изтриването на грима или свалянето на токчетата.

# 641
Разбира се, че има дрехи и аксесоари, които са женствени и върху мъж изглеждат нелепо. Факт е също, че стойката и походката са различни на равна обувка и на ток.

# 642
  • София
Да, някои жени на ток ходят като патки. Други и с джапанки вървят като по "котешката пътека".

# 643
Хе-хе, за всичко може да се измисли контра аргумент. Мисля, че се разбира какво написах, а това че "някои жени" бъркат токчета с кокили няма да промени мнението ми.

# 644
Продължавам да твърдя че си е основно поведение и излъчване, а не толкова дрехите и токчетата. Е, освен ако не са наистина провокативни - от сорта на много дълбоки деколтета и прочие неуместно за работа показване на плът или по друг начин навиране в очите, тогава примерно е ясно че се търси внимание по този параграф точно.
Но в някакви по-умерени дрехи (които също могат да са си съвсем представителни и съвсем не като на момченце) вече друго играе и си зависи от нас.

Общи условия

Активация на акаунт