Чувствате ли се женствена жена?

• 20 403
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Цял живот съм работила със съпруга ми и това няма общо.
На работа съм се обличала в съответствие с това да изглеждам професионално и да ми е удобно. Панталон, риза, минимум бижута, затворени обувки, прибрана коса.
Откакто не работя нося и рокли (преди ги носех в свободното време), и спортни облекла.
Когато писах преди няколко седмици за една много неудобна свалка от познат, бях по дънки, маратонки, развлечен пуловер, небоядисана и тъкмо бях измила прозорците в новото ни ваканционно жилище. Да не говорим, че (според съфорумците от мъжки пол) съм вече на възраст да ме виждат като професионалист, а не като жена.
Та всичко е относително.

# 616
  • Somewhere far away
Пък аз се обличам андрогинно, с превес към мъжкото, просто защото много често харесвам мъжки дрехи повече от женските. И щото така ме кефи. Сега ще ме изкарат, че нямам самочувствие - бас ловя. Grinning

# 617
Последните мнения ме озадачиха. Нямате ли дрес код изключващ твърде секси дрехи на работното място? Как ще ви задяват колеги, нали могат да бъдат докладвани?
Цял живот си нося рокли на работа и извън, погледи може и да е имало, неуместно поведение не.
Андрогинен стил на обличане за първи път срещнах в чужбина, преди години. Така и не можах да разбера колега или колежка стои пред мен. Негово/нейно право, но останах с някакво блудкаво усещане.

# 618
И на мен искрено ми харесва андрогинният стил - не е до жертва, нося с желание. Други, също. Вариативна съм. Grinning Според.

# 619
  • София
Чудесно, радвам се за теб, че си хубавица.
Но по принцип не е твой проблем, че колегите ти не можели да си държат тестостерона в гащата.
Колкото и да е красива една жена, когато е болна за внимание, прикрито зад "мен не ми дреме" е червен флаг за повечето мъже.
Съгласна съм с казаното.
Другото са някакви много комплексарски истории - ще се глася само за един човек, пък пред другите - в торба. Ей сега. Хиджаб.

# 620
Последните мнения ме озадачиха. Нямате ли дрес код изключващ твърде секси дрехи на работното място? Как ще ви задяват колеги, нали могат да бъдат докладвани?

Дрес код има, доста строг при това. Няма да описвам, само ще напиша, че рядко се среща подобен, като нашия.

А поведението не е точно задяване, или форма на сексуален торзмоз, което е доста крайно. Както споменах, нагласи и настроения, най-общо, без да навлизам в детайли.

# 621
  • Out of the Mix
Цял живот си нося рокли на работа и извън, погледи може и да е имало, неуместно поведение не.
Андрогинен стил на обличане за първи път срещнах в чужбина, преди години. Така и не можах да разбера колега или колежка стои пред мен. Негово/нейно право, но останах с някакво блудкаво усещане.

Кръш е мъжкарана, няма лошо, заявява си го, държи се така, облича се така. Представих си я със смъкнатите дънки, или провлачени панталони с джобовете, пиърсинга, може би, кенчето с биричката, кецките.

Другото са някакви много комплексарски истории - ще се глася само за един човек, пък пред другите - в торба. Ей сега. Хиджаб.

Странно, мхм. Значи какво се оказва - навън развлечена, неугледна, без грим, моментът, в който се прибира се преобразява за мъжо. Мислих, че е обратното - контене за навън, вкъщи по-удобно...късметлии тез мъжове, бре. Grinning Да, ама моите наблюдения са съвсем, съвсем различни. Масово са си повлекани, а мъжете неугледни. Само по офиси, ведомства, център, бизнес центрове да видиш нещо по-така. Или по някакъв повод, излиза някъде. Като изобщо не визирам строго, официално облекло, което се носи според дрескода, средата, професията, повода.

Последно време, поради естество и аз ходя по-спортно. Палта, сака, ризи обличам при поводи, срещи по-така, било професионални, бизнес, или с жена, повод Рожден ден, излизане, коктейл и т.н.

Квото и да си говорим масово по офисите е мамси джейс.
Който си е самостоятелен бизнес дори не му дреме, ходи спортно, спортно-елегантно, особено на крак, като му идват.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 17:51 от Revoker

# 622
  • София
Revoker, няма значение как се обличаш, стига да е за себе си (когато е съобразено все пак с common sense за мястото, на което си). Но да седнеш да обясняваш, че се покриваш развлечена заради колеги, пък за мъжа си се гласиш си е като от сценка от "врага в леглото ми".

# 623
Нищо не се е разбрало, но, ок, форум. Grinning На работа - строго, стилно и професионално, широкопадащи панталони, oversized жакети, комбинирани с някои по-женствени елементи; в личния живот (с ММ) - фигурo-подчертаващите дрехи, поли, рокли.

Не знам как е положението в БГ откъм мъже, от две години не съм се прибирала, а и не ме вълнуват особено, но в Северна Европа, да уточня, неугледните, разпуснатите са в решително малцинство, за наша радост. Smile Масово са високи (~1,9 м.), добре сложени, спортуват от млада възраст в сдружения, руси, синеоки викинги. В Скандинавските страни имам чувството, че непривлекателен няма! Стандартите за физическа активност, грижа и спокоен, здравословен начин на живот, work-life balance са пословични и неминуемо дават отражение върху мъжете. Този, който наскоро е посещавал северна дестинация (Швеция, Норвегия) и е плакнал очото със страхотни екземпляри, ще ме разбере - истинска наслада е, дори за щастливо обвързани като мен. Grinning

# 624
  • София
А моите колеги, в частност, са егомани, с изразен "аз" и такива често съотнасят всичко спрямо себе си и мислят, че ги провокираш, без ти идея да имаш, че си правела нещо заради тях. JoyТака че внимателно трябва.
Т.е. потенциални изнасилвачи.
Но пък достойни за плакнене на окото.

Иначе визирах другата потребителка, не теб. Обясняващата се за мерките си и там каквото още.

# 625
А моите колеги, в частност, са егомани, с изразен "аз" и такива често съотнасят всичко спрямо себе си и мислят, че ги провокираш, без ти идея да имаш, че си правела нещо заради тях. JoyТака че внимателно трябва.
Т.е. потенциални изнасилвачи.
Но пък достойни за плакнене на окото.

Например, в Швеция, страната, в която се изисква "да" от съпрузи преди всеки секс? (Swedish Law of Sexual Consent)
Както написах, нищо не се е разбрало...

# 626
  • Somewhere far away
Посещавам Швеция често, откъм спорт са номер едно няма спор, ноо като стил са си точно раздърпани и повечето не им пука, на някои даже им е по голям непукизма и от моя относно дрехи. Grinning

# 627
  • София
Няма нужда да разбирам ти точно какво си искала да кажеш, описала си манталитет на насилник.
- екстра его
- мислят, че го провокираш с облеклото си
- трябва внимателно около тях

Но да, не схванах каква е връзката, че са Аполонлвци и плакнеш окото с това каква  женствеността и проявленията ѝ в облеклото.
Може някой друг да е схванал, няма проблеми.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 19:45 от The Catcher in the Rye

# 628
  • France
Съгласна съм с мненията, че младо момиче може да срещне доста трудности по пътя си. Наскоро намерих едни чизми (ботуши над коляното), които съм купувала преди 10 години. Помня, защото беше деня на атаката на Шарли Ебдо. Носила съм ги точно 2 пъти. И всеки път имаше коментар. Резултат, сложих ги навътре в шкафа и забравих за тях
ММ ми подари много сладка рокля в цвят коняк с ⅓ коприна в плата. Но къса. Няма да мога да я нося на работа, въпреки че ми харесва. Парила съм се и сега внимавам

# 629

Е, чак пък хиджаб. Според мен, една жена може да изглежда супер женственно и без рокли, поли или деколте. Въпреки че и аз харесвам визия с тези неща, но и скромността също може да бъде красива

Общи условия

Активация на акаунт