Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 5

• 5 005
  • 195
  •   1
Отговори
# 150
  • 1st floor
Аз моя го водих и на морето! Laughing

# 151
Разби ме Joy
Браво, ама сигурно си с кола. Как иначе ще мъкнеш това нещо.

# 152
  • 1st floor
Разби ме Joy
Е, с кола, де! Чудех се дали ще го уморя, но на него му хареса. Grin След плаж ми действаше супер разхладително, а сутрин пък разхлабително, защото имам проблем с ВЦ-то, когато не съм си у нас! Grin

# 153
Разби ме Joy
Аз какво да кажа като специално си бях изсушила зърна и бях помъкнала оттатък океана да мога да си правя Joy
Иначе колко му е чак мъкненето, много хора си го вземат с тях и на почивка. Нали ти трябва да имаш там хладилник колкото да не е без хич, един буркан и цедка все ще ги сместиш в багажите, особено с кола.
Хората по куриер си пращат и нищо им няма на тия зърна, че в собствената кола ли да е проблем?

# 154
Абе много ми е и това да мъкна.
Аз си направих кето солени курабийки и ми стигнаха за 6 дни. Бая направих. За закуска ги ползвахме, и малко като за хляб първите 2 дни на обед, ама после викам я да си ги оставя за закуска с кисело мляко. Купих някакво уж с добавени пробиотици.
А и там хладилника не е хладилник. Мини хладилниче. Къде ще ти държа буркан, та прясно, та не знам си какво.
Па ще прецеждам. Абе аз съм на моренце. Храната навън беше вечер. На обяд домати, краставици и сирене.

# 155
  • 1st floor
Аз бях на къмпинг, даже и истински хладилник нямаше! 🤣 Бурканът стоеше по цял ден навън на жегите (на сянка, де), после след прецеждане го прибирах в хладилна чанта с лед. И така 16 дни. На това му се вика желание за кефир! Grinning

# 156
Всеки си знае, някои специално отсядат на места където имат кухня тъй че никакъв проблем не е.
НеПоКоРнА, това вече е голям ентусиазъм твоето Grinning Определено бие моето разнасяне по самолети, че и после 2 дена ги търсих тия изсушени зърна, бяха в малко пликче и бутнати в джоба на дреха... уж да ги намеря по-лесно. Сигурно щях, ако в суматохата не бях забравила в джоба на коя точно дреха ги бутнах и до последно си мислех че просто не съм ги сложила Joy

# 157
  • София
Аз бях на къмпинг, даже и истински хладилник нямаше! 🤣 Бурканът стоеше по цял ден навън на жегите (на сянка, де), после след прецеждане го прибирах в хладилна чанта с лед. И така 16 дни. На това му се вика желание за кефир! Grinning
Не съм единствената, значи! И аз една година носих буркана с кефира на къмпинг (но високо в планината, където вечер се спи с дрехите в спален чувал). Колко цедих и пихме, честно казано, не помня. Аз заради лечебните пробиотици и да нямаме проблеми със стомаха. Ама си е малко хамалогия, де. Не съм решила за това лято, но е идея, щото ще сме и с мини хладилник този път.

# 158
Екстремно си звучи това на къмпинг, освен ако не говорим за добре оборудван кемпер де.
Не го мисля толкова като е за броени дни, не е лекарство че да ми е дерт че съм пропуснала или да си създам твърде много врътня.

# 159
  • София
Не сме с кемпер, но с голяма (много голяма) палатка и се оборудвахме доста година след година с всичко необходимо да ми е удобно, като 2ри дом за цяла седмица. То по-скоро е идеята да си създадем уюта и удобствата това с кефира и всичките багажерии, които носим.

# 160
  • София
Здравейте, щях да си купувам, но четох, че е хубаво кефирената гъба да е подарена. Някоя добра душа дали би ми услужила? В София съм, ако има значение.

# 161
Ако тук не се отзове някой, виж и групи във ФБ пак с име Кефир, там ако попиташ ще стигне и до други хора.
Но това за подаряването си е някакво суеверие по-скоро, ако теб не те бърка просто си вземи както ти е най-лесно на теб.

# 162
Абе мога да заделя няколко зрънца.
Те все ще и пораснат.

# 163
  • София
Аз раздавам най-редовно като порасне много, но тъкмо онзи ден отделих половината, така че ще мога след месец най-рано.

И, да, това е някакво суеверие очевидно, купена, подарена, важното е да кваси! На мен ми я подари една жена от тук, от бг мама, преди ... 10г и повече. И раздавам, щото в едни периоди много растеше и ми се свиди да хвърлям (само веднъж, вече беше твърде много и метнах една част в коша, то просто буркана ми се пълнеше с гъба).

# 164
  • 1st floor
Не сме с кемпер, но с голяма (много голяма) палатка и се оборудвахме доста година след година с всичко необходимо да ми е удобно, като 2ри дом за цяла седмица.
И ние така, но за две седмици! Laughing Кефирът с нищо не ме е затруднил. Каквото правя у нас, това и на къмпинга. Екстремно няма. Grin Хем не го оставих самотен у нас и остана жив, хем коремът ми се чувстваше прекрасно. Обикновено на такива места спирам да хода до ВЦ с дни и чувството е ужасно!  Persevere

Общи условия

Активация на акаунт