Корем след раждане секцио

• 950
  • 26
  •   2
Отговори
# 15
Аз също качих около 30 кг - бебето се роди 3510(на 25г. родих), кърмих до 6м. след което установих и аз ИР (нямах ГД по време на бременноста). Предложиха ми метформин - отказах, защото и според ендото бях развила ИР от обездвижване и тъпчене. Започнах да се храня по Зоната малко след кат спрях да кърмя и сега- 9 м по-късно (1г и 3м. след раждането) съм си на кг преди забременяването, като имам едни 10-тина кг които и тогава ми бяха в излишък де 😁

# 16
  • Най-красивата страна
След секцио първо ходих на преглед при коремен хирург.
Хранене-хапвах си от всичко,но  по малко.Вечер след 17ч.не се хранех.
Но без пържено,без бял хляб и сладки-много малко.
След 15 ден започнах да излизам с бебето навън.
Всеки ден с количката в парка на разходка.Вървяла съм по  5-6,а често и по десетина километра .
На третия месец не само,че нямах корем,ами и свалих килограми.
Но бебето е родено през лятото и имах възможност да излизам.

# 17
Аз кърмя още и да не ям вечер е невъзможно, просто имам нужда от допълнителни калории. Често се буди нощем покрай зъбките и не мога... Ще пусна изследвания за ИР да видим.
Иначе за Зоната съм "за", уникални резултати се постигат съм чувала.

# 18
  • София
съвсем спокойно може да започнете по-усилени тренировки за корем, по принцип корем се сваля най-трудо, още повече след разрез. също удачна тренировка е кардио - пътека, велоергометър или кростренажор.

# 19
Благодаря ви. Все се плашех, че след секцио е по-специфично тренирането, да не си навредя.
Ще започна с леки упражнения на първо време с тенденция да увелича темпото. Наистина корем се сваля най-трудно, преди имах плочки, сега съм като бременна...

# 20
  • София
Специфично е ако имате диастаза обаче Simple Smile Така, че изчакайте потвърждение първо имате или нямате такава

# 21
Има много клипове за диастаза в YouTube.  Родих преди 6 месеца със секцио,на 39 години, първо раждане. На втория месец започнах упражнения за след раждане. Вече започнах да вдигам и тежести. Нямам никакви оплаквания като болка или някакво друго неразположение.
Все още не съм видяла някакъв резултат, но аз си имах мазничък корем и преди да забременея. Имам и да свалям още килограми. Щом авторката е имала плочки преди, значи с ограничаване на въглехидратите и упражнения за дълбоки коремни мускули, бързо ще се отърве от корема.
Успех!

# 22
Има много клипове за диастаза в YouTube.  Родих преди 6 месеца със секцио,на 39 години, първо раждане. На втория месец започнах упражнения за след раждане. Вече започнах да вдигам и тежести. Нямам никакви оплаквания като болка или някакво друго неразположение.
Все още не съм видяла някакъв резултат, но аз си имах мазничък корем и преди да забременея. Имам и да свалям още килограми. Щом авторката е имала плочки преди, значи с ограничаване на въглехидратите и упражнения за дълбоки коремни мускули, бързо ще се отърве от корема.
Успех!

И аз родих на 40, секцио. Но до 6 месец се пазех поне така ми казваха заради операцията.
Благодаря за съветите, ще проверя 😊
Не целя плочки като преди, но поне да си възстановя талията, сега съм като балон. Нищо не ми става и все ходя с широки рокли и клинове за бременни.

# 23
Щуранка,
Може ли линк/ове към твоите упражнения?

# 24
Това са упражненията, които правя аз от няколко месеца. Първите 2 седмици ги правих по 10 минути, както е в клиповете. После   увеличих до половин час на ден.
https://youtu.be/91N9WZ_1UVE?si=VT8ZW1dHyECu1cCA
https://youtu.be/Ip7wrGxqQhM?si=zUuHIe5BYSzIfOt0

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 19:57 от lasagna

# 25
Това са упражненията, които правя аз от няколко месеца. Първите 2 седмици ги правих по 10 минути, както е в клиповете. После   увеличих до половин час на ден.
https://youtu.be/91N9WZ_1UVE?si=VT8ZW1dHyECu1cCA
https://youtu.be/Ip7wrGxqQhM?si=zUuHIe5BYSzIfOt0

Благодаря! Виждате ли ефект от тях?

# 26
Не виждам все още резултат, но си имам и доста мазнинка още от тийн годините.  Вижда се някакво прибиране, но съм и на ВМ режим.
Оформянето си е бавен процес. 8-9 месеца е минимумът при постоянство. Поне такива резултати показват в нета.

Общи условия

Активация на акаунт